Last news in Fakti

27 Ноември, 2019 15:39 1 550 5

Тръмп е най-голямото предизвикателство за Европа

  • доналд туск-
  • доналд тръмп-
  • ес

Доналд Туск недоволен от американския президент

Тръмп е най-голямото предизвикателство за Европа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп представлява едно от най-големите предизвикателства за ЕС. Това заяви председателят на Европейския парламент Доналд Туск, цитиран от France 24.

Според него американският президент открито не одобрява ЕС. Той припомни, че Тръмп е приветствал излизането на Великобритания от ЕС.

„За първи път имаме американски президент, който е открито срещу обединена Европа. Имам чувството, че той се надява ЕС да се разпадне. Той е решен да отслаби съюза. Това е вероятно най-голямото предизвикателство пред Европа“, заяви Туск.

Все пак той призна, че новият американски държавен секретар Майк Помпео е направил опит да подобри отношенията с ЕС. Туск се подготвя да оглави Европейската народна партия в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    6 5 Отговор
    Дай боже.

    Коментиран от #2

  • 2 Behemoth

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Да не си малоумен ,бе...САЩ използват източноевропейските капути за да разбият ЕС щото виждат конкурент....ЕС трябва да стане конфедерация с обща външна и отбранителна политика и да приема САЩ по същия начин като Русия и Китай...иначе с европейските държави е свършено..
  • 3 Оцеола

    10 3 Отговор
    Бай Дончо изключително дразни глобалистите тук в ЕС и в САЩ.
  • 4 Тръмп е русофил

    8 1 Отговор
    Тръмп чудесно си върши работата, държавният дълг на САЩ е 23 трилиона долара и продължава да расте! Слава на Руската федерация, да живеят русофилите!
  • 5 Тръмп

    2 7 Отговор
    Този Туск голям тъпак се оказа!!!:):):)Ако не е САЩ да пази ЕС и Русия да не се избият за трети последен път,кой друг да бъде,Китай ли???:):):) Видяхме Обама и ЕС какви ги надробиха в Сирия или Оланд и Меркел как прегазиха Закона с мигрантите,а Ердоган си прави гаргара!!!:):):)
Новини по държави: