Last news in Fakti

26 Октомври, 2019 16:33 22 270 17

Ердоган: Русия да прочисти терористите, защото...

  • турция-
  • сирия-
  • сили за защита на народа

Анкара ще прочисти района на границата от бойци на СЗН, ако Москва не го стори, заяви турският президент

Ердоган: Русия да прочисти терористите, защото... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция ще прочисти района край границата си бойците на сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН), ако Русия не изпълни задълженията си по постигнатото двустранно споразумение между Анкара и Москва по-рано тази седмица, заяви днес турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Съгласно меморандума от Сочи, договорен от президентите на Турция и Русия във вторник, руската военна полиция и сирийски правителствени части поемат задачата да прочистят бойците на СЗН от ивица в Северна Сирия с дълбочина 30 километра от турската граница.

Анкара разглежда СЗН като терористична организация.

Ердоган повтори и предишната си заплаха да "отвори границите" за бежанци към Европа, ако европейските страни не подкрепят плановете на Анкара за зона за сигурност в Североизточна Сирия, където да бъдат върнати сирийски бежанци, избягали в Турция.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пираня

    57 26 Отговор
    Свърши вече каквото взе радвай му се че скоро и него ще трябва да връщаш.

    Коментиран от #7, #10, #14

  • 2 999

    87 33 Отговор
    Абе що ни занимавате с простотиите на геврекчията.Путин каза-''стоп, до тука'' че иначе ще има дърво..кво ми се праи на мъж па тоя.
  • 3 "заплаха да"

    31 11 Отговор
    много добре манипулитарте народа с "заплаха да".
  • 4 Ххх

    38 6 Отговор
    Преди, като сключиха споразумението за Идлиб, Турция имаше задължение да озапти терористичните групировки, които се изтеглиха там от останалите части на Сирия, след като бахя разгромени и изтласкани там. Само че нещата останаха само на хартия. И не веднъж имаше нападения от Идлиб към районите, контролирани от правителството, включително нападения срещу руската авиобаза Хмейним. Но заради отношенията на Путин с Ердоган Асад се въздържа от по - съществена военна офанзива за прочистване на северните провинции на Сирия.
  • 5 Васил Левски

    3 27 Отговор
    Эрдоган -Путин...ББ- сумасшедшие диктатора

    Коментиран от #6, #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ердоган

    18 30 Отговор

    До коментар #1 от "Пираня":

    Сега ще взема Кърджали и Делиормана

    Коментиран от #11, #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Курдолюбите вместо да философствате

    27 5 Отговор
    Бързайте да изнасяте тарамбуки от зоната, че времето изтича и чичко Путин ще ви се кара ако не успеете навреме. Лошото е, че после идва аскера и ще има олеле мале
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Може би

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ердоган":

    наистина иска да направи бежанските лагери на територията на Сирия. ЕС , руснаците, американците ,Асад ще са доволни. Само кюрдите са прецакани.
  • 12 Братя Българи

    28 4 Отговор
    Турция защитава България от имигрантска инвазия..... за сега.
    Запада е крайно време да спре да вкарва негри и всякакви други имигранти.
    Виновните за нелегалните имигранти строго да се накажат.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Анонимен 27.10.2019

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пираня":

    Оставете на мира Ердоган да прочисти тези боклуци ПКК че ще бъдат напаст на целия свят с терористичните си актове. Друг е въпроса че определени кръгове от високите етажи извличат дивиденти от тези терористични актове за да си продават оръжието.
  • 15 Анонимен

    8 1 Отговор
    Човек живеещ по едни и същи правила отнасящ се с неуважение към себе си И правейки повече от изборите си поредени от страх е всъщност терорист,а не случайно се казва,че светът е отражение на нас самите,т.е. каквото отвътре това е и навън.
    Уважавай себе си за да те уважават и другите.
    Бъди критичен спрямо другите,които искат да мачкат и те мислят,че си им длъжен или подчинен,не бъди заспала овца,прецакай системата като спреш да бъдеш роб.
    Системата има нужда от еднакво мислещи хора,а когато всички мислят еднакво значи никой не мисли.
    Излез извън кутията и промени живота си като поемеш отговорност за действията си и спреш да си зависим от другите около теб,като смяташ,че за да си нещо са ти нужни пари само.
  • 16 Гост

    4 1 Отговор
    Интересно защо Ердоган не заплашва да пусне 3-4 милиона бежанци към "най добрата за живеене" и близка страна Русия ?????
  • 17 pantata

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ердоган":

    şa vzemiş k....uro...ako iskaş da go poreja...
Новини по държави: