Last news in Fakti

26 Октомври, 2019 19:10 17 950 96

Русия към САЩ: Вие сте бандити!

  • сащ-
  • русия-
  • сирия

Москва обвини Вашингтон в "бандитизъм" след обявеното намерение на Пентагона да защитава петролните полета в Източна Сирия

Русия към САЩ: Вие сте бандити! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия обвини САЩ в "международен бандитизъм", след като Вашингтон обяви намерението си да защитава петролните полета в Източна Сирия, контролирани от кюрдските милиции, които ги отвоюваха от бойците на джихадистката група "Ислямска държава".

"Това, което прави в момента Вашингтон - да завземе и да постави под въоръжен контрол петролните полета в Източна Сирия, е чисто и просто израз на международен бандитизъм", заяви руското министерство на отбраната в комюнике, цитирано от АФП.

"Абсолютно нито едно находище на въглеводороди, разположени на територията на Сирийската арабска република, не принадлежи на терористите от "Ислямска държава" и още по-малко на "американските защитници на терористите от Ислямска държава", а само на Сирийската арабска република", се допълва в комюникето на руското министерство на отбраната.

В петък шефът на Пентагона Марк Еспър обяви намерението на САЩ да защитават сирийските петролни полета в Дейр аз Зур, които са най-големите в страната и се намират близо до иракската граница. Там са разположени близо 200 американски войници.

"Вземаме мерки в момента да укрепим нашата позиция в Дейр аз Зур и това ще включи механизирани сили, за да гарантираме, че "Ислямска държава" няма да има достъп до източник на приходи, които биха ѝ позволили да нанесе удар в региона, в Европа, в САЩ", уточни НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 селянин

    30 193 Отговор
    Ха-ха-ха!За неразбралите-подигравам се на ссср.

    Коментиран от #49, #69

  • 2 Реално

    234 16 Отговор
    Тстина е...и така вече говори целият свят за САЩ
  • 3 Анти милиционер

    212 18 Отговор
    А добро утро! Чак сега ли се освестихте за еврейските хлебарки?
  • 4 Анти милиционер

    180 10 Отговор
    Русия откри Америка.
  • 5 Реално

    138 5 Отговор
    Истина...

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 исторически факти

    234 15 Отговор
    Американците са си бандити още от екстрадирането им от английските затвори в земите на индианците. От тогава все с грабежи се препитават , територии , банки , влакове , де каквото сварят.
  • 8 El chochone

    165 10 Отговор
    И ТЕРОРИСТИ!!! :)
  • 9 Реално

    33 145 Отговор

    До коментар #5 от "Реално":

    Крадеца винаги вика "дръжте крадеца".
  • 10 Хасан

    121 10 Отговор
    Айде да се спречкат..пускай една ракета от Каспийско море да пълнят памперса

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Хрониките на Евразия

    38 137 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Те вече пускаха точно там , когато руски наемници тръгнаха да завземат петролните залежи от кюрдите ..
    За 4 часа 650 наемници умряха за руските мераци да точат сирийски петрол ..

    Коментиран от #13, #51, #71, #77

  • 12 rusnak

    95 8 Отговор
    Да ги прибият като у Хръватска, те всички са пидали.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 анонимен

    115 16 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!

    Коментиран от #66

  • 16 розово

    93 5 Отговор
    Сега следва Ердоган да ги обяви за терористи.

    Коментиран от #23

  • 17 анонимен

    101 19 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!

    Коментиран от #52

  • 18 анонимен

    86 15 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!
  • 19 Пиперко

    110 8 Отговор
    В този случей кой ще има достъп до приходи ?????? САЩ демек най голямите терористи.
  • 20 1122

    91 7 Отговор
    Така е те от това живеят.
  • 21 Обикновен човек

    121 9 Отговор
    Другите медии пишат че САЩ извършват контрабанда на сирийски петрол за около десет милиона долара на ден чиито приходи постъпват директно в сметките на Пентагона без данъци което ме навежда до логическата мисъл че САЩ са фалирала финансова държава но все още не си го признават!
  • 22 СссереМ

    14 46 Отговор

    До коментар #6 от "Антиталмудист":

    Да,и затова после американците го насапунисаха така че още са там.

    Коментиран от #35

  • 23 СссереМ

    16 40 Отговор

    До коментар #16 от "розово":

    А дано ги обяви ,та да отваряме първото КПП на българо-кюрдската граница.
  • 24 Антисоциалист

    24 113 Отговор
    Господа, няма данни САЩ да присвояват петролните находища, та упрекът на пУТИНСКАТА управа да не е оправдан. Затова пък стана известно, че руската армия щет патрулира съвместно с турската в заграбената от турската армия сирийска територия, и то срещу кюрдите, сражаващи се с Ислямска държава. Това е международен бандитизъм на пУТИНСКАТА управа, а не на САЩ. И още... кому е съюзник Русия?! На Сирия ли или на ислямистите и на Турция!?

    Коментиран от #32, #47

  • 25 Ххх

    64 6 Отговор
    Решаващо значение за кампанията на САЩ по сваляне на сирийския президент Башар Асад оказа неговото решение да не пропусне газопровода от Катар за Европа, пише племенникът на бившия американски президент, юрист и публицист Робърт Кенеди-младши в публикация за сп. "Политико", посветена на ролята на Съединените щати в Близкия Изток и озаглавена "Защо арабите не ни искат в Сирия".
    Докато угодническата американска преса като папагал повтаря, че нашата военна подкрепа за сирийските метежници има хуманитарен характер, много араби виждат в сегашната криза война с чужди ръце за тръбопроводи и геополитическо влияние, пише Кенеди. „В техните очи нашата война против Башар Асад не започна с мирните граждански протести на „арабската пролет” през 2010 г. Тя започна още през 2000 г., когато Катар предложи да построи 1500-километров газопровод на стойност 10 млрд. долара през Саудитска Арабия, Йордания, Сирия и Турция” – пише Кенеди. Турция, където е било предвидено да бъдат разпределителните възли на газопровода също е трябвало да бъде на печалба от транзита на гориво през територията си.
  • 26 Ххх

    64 6 Отговор
    Този газопровод би осигурил на сунитските кралства решаващо превъзходство на световните газови пазари и би усилил Катар, който е близък съюзник на САЩ в региона, пише авторът. Именно в тази страна са разположени две големи американски военни бази и щабът на Централното командване на САЩ за Близкия Изток. ЕС, който получава 30% от газа си от Русия също потрива ръце за газопровода, защо той би го разтоварил от икономическия и политическия натиск на Владимир Путин. Турция - вторият голям потребител на руски газ, се надява да приключи със зависимостта от историческия си противник и да заеме печелившата позиция на разпределящ възел за европейския газ.
    Русия, която изнася 70% от газа си за Европа, разбира се, вижда в газопровода "Катар-Турция" екзистенциална заплаха. От гледна точка на Путин това е заговор на НАТО за промяна на статутквото, отнемането на единствената опорна точка на Русия в Близкия изток, разклащане на руската икономика и край на руското влияние на европейския енергиен пазар, обяснява Кенеди.
  • 27 Ххх

    57 3 Отговор
    Защитавайки руските интереси, Башар Асад (през 2009 г. той го потвърждава) отказва да подпише договора за строителството на газопровода и прави избор в полза на тръбопровод, идващ от Иран в Ливан. Този проект би направил основен доставчик не Катар, а шиитски Иран, което би противоречало на интересите на сунитския арабски Изток, счита авторът на публикацията.
    Веднага след отказа на Асад от катарския проект (това е преди т.нар. "арабска пролет"), разузнавателните служби на САЩ, Саудитска Арабия и ОАЕ започват да подготвят въстание в Сирия с цел да свалят режима, като финансират опозицията, цитира Кенеди-младши информация на секретни отчети, публикувани от WikiLeaks. Според тях, ЦРУ превело 6 млн. долара на британската телевизия Barada за „създаване на сюжети” в полза на свалянето на Асад.
    При това, обръща внимание журналистът, сирийският режим бил много по-умерен от сунитските монархии. Сирия била развита светска страна с плуралистична върхушка, а Асад се изказвал за либерализация и предоставял на ЦРУ разполагаемата информация след атентатите на 11 септември.
    През 2013 г. сунитските монархии, чиито газови интереси били застрашени, предложили на Вашингтон да покрият разходите, ако САЩ свалят сирийския президент, признал държавният секретар Джон Кери при изслушване в Конгреса. Катар, който бил повече от всички заинтересован от свалянето на Асад, вложил в подготовката на въстаниците 3 млрд. долара и поканил Пантагона да подготвя бунтовниците на негова терито

    Коментиран от #34, #82

  • 28 Хипермен

    49 8 Отговор
    Тя нашата тиква на кой е ученик,използва същите нагли схеми само че на държавно ниво...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Behemoth

    45 7 Отговор
    Всичкия нефт е американски...още динозаврите като са умирали от астероида са се събрали и са изчукаха завещание че предават телата си на демокрацията и свободата в името на знакаS с чертички .....
  • 31 no name no face no number

    66 7 Отговор
    Не са бандити, те са долни мръсни гадни Тирани
  • 32 Бачо Киро

    35 3 Отговор

    До коментар #24 от "Антисоциалист":

    Не бе, няма, Тръмп само обяви, че ще прецени коя американска компания да ги разработва. Аре мълчи в коневръза като не си в час кой какво е рекъл.
  • 33 onq s konq

    10 56 Отговор
    Русия да си гледа "Патрулирането" в Турската ивица и да не обижда на "Бандити",щото за разлика от нея САЩ имат огромен външен дълг и трябва да го връщат по някакъв начин.Ама не иска да мисли РУСКАТА ГОЛОВА щото й е трудно и там е проблема!:)
  • 34 Моля

    9 32 Отговор

    До коментар #27 от "Ххх":

    Абе момче СА да защитава интересите на Катар???
    Лудите щяха да копаят ров и да отделят Катар от СА ти ми говориш за тръба през нея няма начин.

    Коментиран от #38

  • 35 Анти милиционер

    51 5 Отговор

    До коментар #22 от "СссереМ":

    Щото американците са бавноразвиващи. 99% са тъпанари.

    Коментиран от #67

  • 36 Пираня

    29 3 Отговор
    Абе те не че не са прави ама и за Турция в началото казваха че са терористи та после млъкнаха. В политиката има много мръсотия.
  • 37 Хрониките на Евразия

    9 49 Отговор
    След като ФСБ ли , китайците ли , убиха готвача на Путин и шефа на наемниците от " Вагнер "и главният трол на РФ Пригожин в Конго , неговата тролска фабрика се разбяга , някои от тях и панически от РФ ..
    Така , че българските негови тролове да не се напъват , - фирмата фалира !

    Коментиран от #40, #68

  • 38 Ххх

    29 2 Отговор

    До коментар #34 от "Моля":

    Толкова ли не ти стига акъла, че да стоплиш, че аз нищо не ти казвам. Просто ти поднасям чуждо мнение, което смятам, че обективно отразява причините за войното в Сирия.

    Коментиран от #42

  • 39 Бесен Язовец

    49 3 Отговор
    Танковете на Башар Ал Асад бързо ще си приберат петролните полета от алчните кравари!
  • 40 Бесен Язовец

    27 3 Отговор

    До коментар #37 от "Хрониките на Евразия":

    Ти не се притеснявай ще вземеш 100 шекела премия 34лв по курса на БНБ!

    Коментиран от #45

  • 41 империализъм в действие

    55 3 Отговор
    Целият напън на америте в Сирия беше заради тези петролни полета!
  • 42 Моля

    2 23 Отговор

    До коментар #38 от "Ххх":

    Аз пък ти казвам че професор Мермерев казва че на марс живеят примати! Ти нямаш ли глава на раменете да помислиш как тая тръба ще мине през СА???

    Коментиран от #48, #54

  • 43 Убий

    41 5 Отговор
    Убий американец спаси света
  • 44 НИЩО НОВО

    56 5 Отговор
    Москва обвини Вашингтон в "международен бандитизъм"...........ТОВА ГО ЗНАЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ !!!
  • 45 Хрониките на Евразия

    10 41 Отговор

    До коментар #40 от "Бесен Язовец":

    Вие май не правите връзка с ликвидирането на Пригожин с тази истерия на Кремъл за петролните полета ?
    Асад ги продаде на фирмата на Пригожин с условието руснаците да изгонят кюрдите от тях .
    Няколко пъти и в атака тръгваха , а последният път американците ги закопаха в земята ..
    Миналата седмица се появиха и реални шансове , след като американците обявиха , че се изтеглят , да си вземат продаденото от Асад . И в Кремъл започнаха да си делят плячката .
    А Пригожин беше главният акционер и на някой е пречел .

    А сега излиза , че напразно са отворили шампанското и делили кюрдският петрол ..
  • 46 Не се кахърете

    12 5 Отговор
    Ердо 30 по 30 км и ще ги прогони.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Ххх

    30 0 Отговор

    До коментар #42 от "Моля":

    Главата ти може и да е голяма, но ми се струва, че челото ти е твърде плоско. Какво се опитваш да ръзсъждаваш ? Изглежда, трудно ти се удава. Казва ти се, че това са планове от 2000 година. Айде сега, като си толкова "знаещ", разкажи ми какви точно бяха отношенията на Саудитска Арабия и Катар през 2000 година, и оттам нататък да бистрим какво е възможно и кой какви интереси защитава. Факт е, че и Катар, и Саудитска Арабия финансираха групировки, воюващи срещу Асад. А по мое мнение отношенията си ги влошиха в последните години. Айде сега, ти като много "светнат" ми напиши нещо относно хронологията на отношенията Катар - Саудитска Арабия, и оттам нататък ще продължим дискусията.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 незнайко

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "Антиталмудист":

    Неуместен и неконкретен коментар !!! Какво и за кого говорите ???
  • 54 Ххх

    15 0 Отговор

    До коментар #42 от "Моля":

    Да, аз не отричам, че двете страни са в обтегнати отношения. И, да кажем, не от вчера. Но, след като се говори за трасе на газопровод, защо, преди да ми се правиш на интересен и "знаещ", не погледнеш къде се намира Катар с с кого граничи. Единствено със Саудитска Арабия има сухоземна граница. И, оттам нататък откъде би могъл да мине газопровод от Катар до Турция, освен през територията на Саудитска Арабия. А пък ако ти си осведомен за друго трасе, посочи ми го, посочи ако искаш, и източника ти на информация.

    Коментиран от #72, #75

  • 55 9344

    22 1 Отговор
    РАКЕТИ ТРЯБВАТ, КВО ТОЛКОВА ГИ ТЪРПЯТ. ЖИЗНЕНИТЕ ИМ ИНТЕРЕСИ СА ДРУГИТЕ ДА СТРАДАТ.... ТЕ ДА ИМАТ ВСИЧКО. А ИДИОТСКИ НАЦИИ ГИ ТЪРПЯТ, КАКТО И НИЕ . Е, ИМА И СВЕСТНИ МЕЖДУ ТЯХ ЕСТЕСТВЕНО, НО ПО СТАТ ДАННИ ОКОЛО 9 МИЛИОНА СА ЕМИГРИРАЛИТЕ ОТ ЩАТИТЕ АМЕРИКАНЦИ... ДАЖЕ СЕ ТВЪРДИ ЧЕ ЦИФРИТЕ СА ПО ГОЛЕМИЧКИ. А ЩОМ СОБСТВЕНИЯТ ТИ НАРОД НЕ ТЕ ХАРЕСВА, КАКВО СЕ ГРИЖИШ ЗА ИСЛЯМСКИ ДЪРЖАВИ - И ТО КАТО РУСИЯ СВЪРШИ РАБОТАТА. НИМА НЕ СЕ ЗНАЕ КАК, С КОЙ И КАКВО ПРАВЕШЕ СЪЩАТА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА С ПЕТРОЛА, А ДАЛИ НЕ СЕ ЗНАЕ.... ЩЕ СЕ НАИГРАЙКАТЕ СКОРО.
  • 56 Бесен Язовец

    22 2 Отговор
    Върна там памперси защлто иракчаните ги отсвириха и не им дадоха да си опънат палатките! Що не се направят, че имат спешна работа някъде другаде, ами си го търсят в Сирия?
  • 57 анонимен

    29 6 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!
  • 58 анонимен

    24 7 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!
  • 59 анонимен

    25 7 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!
  • 60 Голем смях

    9 30 Отговор
    Те едни Вагнеровци не бяха ли тръгнали към едни петролни полета..?Шубето е голям страх.Ушанките ще вият,но парен каша духа.Грузь 200 чака поредната порция.

    Коментиран от #61

  • 61 Монгола

    23 4 Отговор

    До коментар #60 от "Голем смях":

    Там бяха вагнеровците, обаче по Стивън Спилбърг!! Нали се сещаш, фантастиш режисьора.
  • 62 Монгола

    26 5 Отговор
    Фобрите хамериканци пазят пртрола на Сирия от ИД и за кой го пазят точно? Армията на Дамаск законната е на другото кьоше и тя ще си пази полетата! Невстулката ще пази кокошките, тия нещо??
  • 63 Кокото

    17 2 Отговор
    Дубрутрю, всички го знаем :)
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Ханс картечаря

    11 22 Отговор

    До коментар #15 от "анонимен":

    Червените боклуци вече се виждаха как продават петрол от Сирия и че пълновластни господари на положението. Йок ! Нека си патрулират с турците из каманаците. Пак ги преметнаха. Всички, които не им ходят по гайдата са бандити, а те са света вода ненапита. Генетично увредени алкохолици с мания за величие.

    Коментиран от #79

  • 67 Eistee

    8 16 Отговор

    До коментар #35 от "Анти милиционер":

    Да-а-а-а, бе. Все другите са тъпанари, а ние сме най-умни и като дръпнем чертата - взимаме между 5 и 12 пъти по-малко от тях. Ами искам да съм тъпанар тогава.

    Между другото, намерих една стара статийка в DW:

    "По силата на договор между руската фирма "Евро Полис" и сирийския държавен енергиен концерн, руската страна получава 1/4 от приходите от продажбите на нефт и газ в районите, които руски "служители по сигурността" защитават срещу бойците на "Ислямска държава" (ИД) и други противници на режима на президента Асад. Смята се, че зад "Евро Полис" стоят лица, свързани с Евгений Пригожин - без обаче това да е категорично доказано."

    Т.е. без да крадат нищо и да бандитстват, американците просто ще осъвременят договора... И паричките към сметките на руския елит ще попресъхнат. Не знам за червените тролове, но аз, ако бях на тяхно място, след тази информация бих отишъл в манастир или бих си прерязал вените. Пълнят форумите с помия, обиди, лъжи и дезинформация и най-накрая се оказва, че са защитавали просто едни финансови интереси... Бедните лекенца...
  • 68 Eistee

    7 12 Отговор

    До коментар #37 от "Хрониките на Евразия":

    Интересна информация. Според служители на компанията на Евгений Пригожин, той не се е намирал на борда на Ан-72, който падна на 10.10.2019 г. в Демократична Република Конго. Твърди се, че Пригожин бил в добро здраве и си кОпал по интересите на Руската Федерация някъде из Конго. По принцип не обичал да лети, защото страдал от "свръх-високо вътречерепно налягане". Сега, факт е, че от тогава никой не го е виждал. Въпросният човечец е организатор и финансист на групата Санкт-Петербургски тролове, които сеят лъжи и раздори точно както нашите БСП-помиярчета тук. Тук не са проблем, защото само като го видиш, че не може да напише едно изречение без 3 грешки и ти става ясно, че е платено тролче, без образование, без култура, без бъдеще, вкопчило се в руските копейки. Там обаче са проблем, защото получават много повече пари и са много по-коварни.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 СССР СЕРЕ

    5 13 Отговор
    Другари на шахматен език се казва Мат с пешката!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    28 6 Отговор

    До коментар #54 от "Ххх":

    ТИ КАЗА САМАТА ИСТИНА.
    САЩ СА ГОТОВИ ДА УНИЩОЖАТ ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ,САМО И САМО ДА СИ ЛАПКАТ.
    ДОКОЛКОТО ЗНАМ РУСИЯ НЕ ПРАВИ КРЪВОПОЛИТИЯ В ЕВРОПА ЗА СВОИТЕ СИ ТРЪБИ.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Хайде да ви видим сега Непобедимите

    11 8 Отговор
    Щом са бандити изгонете ги или ги избийте Нали сте в Сирия да трепите бандитите и да пазите Асад
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Руските свине

    10 8 Отговор
    Винаги са били майстори в прехвърлянето на проблемите от болната глава на здравата.

    Коментиран от #78

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Опа

    14 6 Отговор

    До коментар #76 от "Руските свине":

    Американците ли са здравата глава, тези който объркаха цялия свят, така ако мислиш, никакви хапчета няма да ти помогнат
  • 79 стоян

    7 6 Отговор

    До коментар #66 от "Ханс картечаря":

    До 66 ком -проблема е че серийците няма с какво да платят на руснаците разходите по войната , щом американците държат нефта =и затова руснаците ревът

    Коментиран от #92

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 М. Иванов

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ххх":

    Абсолютно си прав или по точно Кенеди младши. Само съм се чудел защо Асад не пусна газопровода? Ако е само бизнес то Сирия щеше да печели пари. Но никога не е само бизнес....дори и бг :) Алтернативата от Иран не я знаех, но мисля че е ясно на всички колко по голям проблем е да стане реалност. Факт.

    Коментиран от #83

  • 83 Ххх

    4 2 Отговор

    До коментар #82 от "М. Иванов":

    Асад сигурно е щял да печели, но както пише в коментара, такъв газопровод би бил сериозна конкуренция за руския газов пазар в Европа, а построяването му логично би довело до по - голяма конкуренция и падане на цените. Макар че, по - ниски цени в някакъв смисъл не би устройвало и Щатите, защото и те няма да са конкурентноспособни относно продажби на техен шистов газ.
  • 84 до хрониките на евразия

    6 5 Отговор
    Ти си бил изключително тъп.Колко пъти МОСАД да ти кажат ,че в този бой вагнеровци не е имало.43 души опълченци и 14 души от редовната сирийска армия са загубили живота си при атака на АС-130 "Херкулес". Тогава ЧВК Вагнер са били в Либия. Имаш ли и бегла представа колко са 650 души войска?И ако е редовна армия от РФ ще я оставят без въздушно прикритие! Работната скорост на С-130 е 350-450 км.ч. на 2500 м височина,та това е идеална цел ЗРПК или за ТОР. Чуваш ли се изобщо какви ги плещиш? Много украински сайтове четеш!Болен мозък!

    Коментиран от #85

  • 85 Генерал Иван Колев

    5 4 Отговор

    До коментар #84 от "до хрониките на евразия":

    Ами те и в Либия бая Вагнеровци станаха на Груз 200
  • 86 Матей

    8 5 Отговор
    Пратили 200 войници да пазят петролните полета,да бяха пратили само двама,според американците това е достатъчно ,тъй като се смятат за недосегаеми.Все ще се намери кой да ги изрита оттам,сирийците си искат нефта,иначе градовете им ще си останат в руини,което беше заслуга на американските бомбардировки.
  • 87 А беги бе

    4 2 Отговор
    Ехооо модератора защо триеш доказани истини и текст в който няма и една обидна дума а само факти.
    Ясно е че ти плащат и на тебе,ами пиши за кой да пишем ,че да не накърним интересите на господаря ти.
    Арогантноста и наглоста Ви няма край също като поръчителите Ви.
  • 88 АНАЛИЗАТОР

    8 2 Отговор
    НАЛИ,ЗАРАДИ ТОЗИ ПЕТРОЛ БЕШЕ ТАЗИ ВОЙНА В БЛИЗКИЯТ ИЗТОК НА САЩ И ИЗРАЕЛ.ЗА ДА МОГАТ ДА КРАДАТ БЕЗНАКАЗАНО,СЪСИПАХА ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ И НАРОДА ИМ.

    Коментиран от #94

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Eistee

    0 4 Отговор

    До коментар #88 от "АНАЛИЗАТОР":

    Не те знам какъв анализатор си, но май си пропуснал, че петролът на Сирия е с локално значение. Всъщност предисторията и casus belli е бил газопроводът, който е трябвало да прекара катарски газ до Европа, но не е бил допуснат на сирийска територия от Асад по поръчение на руснаците, защото евтин катарски газ за Европа означава една силна и независима Европа, на която Русия не може да извива ръцете. От там Катар и саудитците казват на Щатите: пичове, плащаме ако напердашите Асад и се почна... За една проста суровина бяха избити и осакатени толкова хора... Всичките тези бежанци заляха Европа... Домове, градове, инфраструктура - унищожени и разграбени...
  • 95 666

    0 5 Отговор
    братушките пак го издухаха
  • 96 гражданин

    3 1 Отговор
    Неолибералните фашизоидни соросоиди от задокеанската империя на злото отново се опитват безнаказано да източват ресурси под миловидни предлози...Да,ама не! Този път се объркаха! Опитат ли ще се радват на пълно фиаско!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания