24 Ноември, 2019 20:25 2 181 7

Британският премиер обеща Брекзит за Коледа

  • брекзит-
  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • коледа-
  • ес

Няма да има повече отсрочки

Британският премиер обеща Брекзит за Коледа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският премиер Борис Джонсън обеща, че ще има Брекзит без повече отсрочки и заяви в предизборния манифест на Консервативната си партия, че ще внесе споразумението за излизане на Обединеното кралство от ЕС в парламента преди Коледа, предадоха британските медии.

По-малко от три седмици преди британците да бъдат призовани да гласуват на парламентарните избори, насрочени за 12 декември, управляващите консерватори и опозиционната Лейбъристка партия се опитват да спечелят гласоподавателите с различни виждания за бъдещето на страната.

Манифестът на Джонсън цели да открои разликата с програмата на лейбъристите, които искат да вдигнат данъците за богатите и бизнеса. Сегашният премиер обеща да не увеличава налозите, ако консерваторите спечелят вота. Скорошно проучване сочи, че консерваторите имат преднина от 10 пункта на Острова.

Ще съгласуваме ново търговско споразумение през идната година и то ще бъде такова, че да засили позициите на страната ни, и няма да удължаваме преходния период след декември 2020 година, каза Джонсън. На референдума през 2016 година близо 52% от гласувалите британци избраха напускане на Европейския съюз. Оттогава обаче се случиха няколко политически труса в Лондон и все още няма яснота какъв ще е изходът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръци

    5 2 Отговор
    И нашите политици обещаха.......преди 30 години.

    Коментиран от #4

  • 2 Добре пич

    6 0 Отговор
    Чакаме търпеливо...!
  • 3 среднощен

    6 2 Отговор
    "На Коледа стават чудеса"...! Но лирата няма да се завърне на старите позиции..? Всичко е предизборна агитация, а след това по старому...! Хубаво нещо е коледното очакване, но следват януарските сметки и "източените" кредитни карти..?

    Коментиран от #5

  • 4 Да да

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пръци":

    Предлагам тези политици,дето са били в политиката преди 30 години,да се застрелят и на всички партии от тогава,които съществуват и днес, да затворят лидерите в затвора! Съгласен ли си ?
  • 5 Как няма да се завърне

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "среднощен":

    Британският Паунд се покачва
  • 6 Пръци

    3 0 Отговор
    Де тоя късмет,но от друга страна погледнато при тази ситуация сега нямаше да имаме магистрали,ф16(виртуални),аец-а да е с половината затворени реактори,щяхме да имаме армия,щеше и някой друг завод да е оцелял абе добре,че всички политици са си на място иначе как щяхме да изпаднеме толкова.
  • 7 ХА ХА ХА

    3 1 Отговор
    Този е новият Бени Хил ! ХА ХА ХА !
Новини по държави: