Last news in Fakti

24 Ноември, 2019 10:56 1 999 2

Джонсън ускорява процедурата за Брекзит по Коледа

  • борис джонсън-
  • брекзит

Гласоподавателите ще са изправени пред сериозен избор по време на вота на 12 декември във Великобритания

Джонсън ускорява процедурата за Брекзит по Коледа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският премиер Борис Джонсън ще обещае да върне сделката си за Брекзит в парламента преди Коледа в предизборната програма на Консервативната партия, която се очаква да бъде обявена на 24 ноември, предава Reuters, цитиран от Фокус.

Гласоподавателите ще са изправени пред сериозен избор по време на вота на 12 декември във Великобритания – социалистическата визия на опозиционния лидер Джереми Корбин, която включва широка национализация и обещания за безплатни публични услуги или Джонсън и неговият натиск за „осъществяване на Брекзит“ в рамките на месеци и изграждането на „динамична пазарна икономика“.
Според статистическите данни Консервативната партия на Джонсън води със съществена разлика пред лейбъристите на Корбин, макар че все още съществува огромен брой британски гласоподаватели, които не са решили за кого да гласуват, което ще направи резултата от изборите непредвидим.

Експертите твърдят, че Джонсън ще обещае „ранен коледен подарък“ за хората, като върне обратно сделката си за Брекзит в парламента, който да я ратифицира преди почивката за празниците. Той вероятно ще обяви това по време на своята реч на предизборно събитие в Уест Мидлънд в Англия.
В контраст с подхода на Корбин, насочен към данъци, които ще бъдат похарчени за социални услуги, манифестът на Джонсън, наречен „Да осъществим Брекзит и да изпълним британския потенциал“ ще е насочен към запазването на равнището на данъците и социалните осигуровки.

След три години на преговори за Брекзит, идните избори вероятно за първи път ще покажат как този процес е повлиял на публичното мнение и политическата ориентация на британците.

Докато Джонсън ще се опита да прокара своята сделка за Брекзит, постигната по-рано с Брюксел, лейбъристите ще натиснат за нова такава в рамките на шест месеца, която освен това да бъде гласувана в референдум, в който да има и опцията за оставане в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мислещ

    3 4 Отговор
    Значи обещава, че ще обещае? Е това е голям напредък, около 2030-а може да излязат, и то със запазване на всички заробващи условия, които морят всички.

    Поредната ционистка подлога, играеща ролята на доброто ченге.
  • 2 еми

    1 0 Отговор
    В "цивилизования Запад " идиотите са на "мода " здравомислещи никому ненужено .
Новини по държави: