23 Ноември, 2019 11:25 1 565 3

Консерваторите водят с 10 пункта на Острова

  • брекзит-
  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • консерватори

Одобрението за управляващата партия е 42%

Консерваторите водят с 10 пункта на Острова - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Консервативната партия на британския премиер Борис Джонсън има десет пункта преднина пред опозиционната Лейбъристка партия, сочат резултатите от проучване на Panelbase, цитирани от "Ройтерс".

Това е първият случай, когато преднината на консерваторите е намаляла спрямо предишна анкета. Според последните резултати одобрението за управляващата партия е 42 на сто (спад с един пункт спрямо миналата седмица), а за лейбъристите - 32 процента (два пункта повече). Либералните демократи имат 14 на сто (с един пункт по-малко), а резултатът на Партията за Брекзит е спаднал с два пункта до 3 процента.

Британците ще гласуват на предсрочни парламентарни избори на 12 декември. Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин междувременно обеща по Би Би Си да остане неутрален при евентуален нов референдум за Брекзит, за да може "да приложи резултатите от допитването по достоен за доверие начин" и да обедини страната.

Докато премиерът Борис Джонсън иска да прокара сделката, която вече договори с Брюксел, и Великобритания да напусне ЕС през януари, то Корбин обещава да постигне ново споразумение и да го подложи догодина на втори референдум, който включително да предвижда възможността страната да остане в съюза. Въпросът за Брекзит всява разделение в Лейбъристката партия. Някои водещи фигури в основната опозиционна сила във Великобритания разгневиха редовите ѝ членове, като заявиха открито, че ще агитират за оставане на страната в Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    1 3 Отговор
    Те първа британците ще го гризнат. Манипулиран референдум, чрез социални мрежи показва нов вид владение на Робите. Честито лондонистан!
  • 2 КО неее

    1 0 Отговор
    И ся КО, язък за парите на дедо и за "спонтанните протести" язък и язък за напъните им никой да не бЕга от кошарата на ТКЗС-то наречено ЕС, язък хората си искат суверенитета а ония ми ти глобалисти не та не ! Па втори па незнам кой си референдум хората гласуваха ЗА излизане и това е.Даже Гиньо Ганев каза от трибуната на НС бития си е бит, а втората фраза не е за препочитане ха ха и нека тия за втори и не знам кой си референдум да я четат тази наша поговорка !
  • 3 8366

    0 0 Отговор
    Баце, и на тия там на Острова не им е лесно. И Джонсън и Корбин изглеждат и звучат като невменяеми. Просто са в два различни края на спектъра за невменяемост. Отново се повтаря историята човек да трябва да избира кое око да му извадят, т.е. да няма "добър" избор.
Новини по държави: