Last news in Fakti

4 Декември, 2019 09:25 1 899 25

Путин: Стереотипите на мислене на НАТО са остарели

  • нато-
  • русия-
  • владимир путин-
  • остаряло-
  • стереотипи

Москва иска да си сътрудничи с НАТО

Путин: Стереотипите на мислене на НАТО са остарели - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Остарелите блокови стереотипи на мислене, които са присъщи на НАТО, не могат да бъдат инструмент за сътрудничество в бързо променящия се свят, заяви президентът на Русия Владимир Путин на съвещание за държавните военни поръчки за Военноморския флот (ВМФ), предава ТАСС.

„Блоковите стереотипи на мислене от изминалите години не могат да бъдат добър инструмент за търсене и приемане на ефективни решения в условията на бързо, стремително променящите се условия на съвременния свят“, подчерта руският лидер. „Едновременно с това, ние неведнъж сме изразявали готовността си за сътрудничество с НАТО, проявявали сме готовност за сътрудничество с НАТО, проявявали сме готовност за съвместно противодействие на реални заплахи, включително срещу международния тероризъм, локални въоръжени конфликти и опасности от неконтролируемо разпространение на оръжие за масово унищожение“.

Путин подчерта, че Русия многократно е предприемала стъпки за помирение със Северноатлантическия алианс, опитва се да предложи конструктивна програма и дори провеждала съвместни мероприятия. „След 2008 г. обаче нашето сътрудничество всъщност беше намалено, тъй като Алиансът действаше срещу некоректно спрямо Русия, можем да кажем и грубо, без да отчита интересите на Руската Федерация, имам предвид партньорското взаимодействие, което предложихме“, заяви руският президент. Путин отбеляза, че насочва вниманието на срещата към въпроси, свързани с НАТО, тъй като срещата на върха на Северноатлантическия алианс, посветена на 70-годишнината от неговото формиране, се провежда в Лондон на 3-4 декември, предаде агенция "Фокус".

Държавният глава припомни, че НАТО е създадено на 4 април 1949 г. като основен компонент на разпалващата се Студена война и противопоставяне на Съветския съюз. „Сега, както знаете, няма Съветски съюз. Няма Варшавски договор, тоест военен пакт, който е създаден в отговор на създаването на НАТО, а НАТО не само съществува, но и се развива“, отбеляза руският лидер, припомняйки, че към момента на създаването на тази структура тя включваше 12 държави, а сега тя вече е от 29 члена. Освен това, според Путин, общите военни разходи на страните от Алианса представляват над 70% от общите военни разходи в света. Въпреки това, той заяви, че се надява, че „интересите на общата сигурност, стабилно и мирно бъдеще за планетата ще надделеят“. Днес трябва да приемем, че разширяването на НАТО, развитието на военната му инфраструктура в близост до руските граници е една от потенциалните заплахи за сигурността на страната ни“, заключи Путин.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И не само

    2 7 Отговор
    Цялата политическа паплач сте остарели и меришете и от запад убит север всички до един
  • 2 Sofia

    6 1 Отговор
    На 13 април 1941 г. обаче Япония и СССР подписват пакт за ненападение.

    На 8 август 1945 г. Съветският Съюз обявява война на Япония

    Коментиран от #6

  • 3 Данчето

    1 2 Отговор
    Миризливите вратовръзки са заплаха за човечеството долу политическата сган
  • 4 Истината в очите

    16 7 Отговор
    НАТО все още си мисли за Русия, че това е Русия на Елцин.
    Путин доказа, че Русия е могъща страна, който не се съобрази с този факт, го разбира по трудния начин.
  • 5 Мнение

    5 0 Отговор
    Всички политици и техните сподвижници да ядат .айна
  • 6 gggw

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Sofia":

    забравил си кога германия напада ссср междувременно

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Raider

    11 2 Отговор
    НАТО е една безполезна сбирщина от която имат полза само краварите за да си натрапват оръжейната скрап!
  • 9 ишктеишкт

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "gggw":

    Договора си е договор, но руските свени договори не спазват. И с България поддържаха дипломатически отношения но ни обявиха война на 5 септември 1944 година и ни окупираха.
  • 10 Хаха

    5 2 Отговор
    Той Путин вече им продаде с400 и на САЩ предложи ракети, ама тея не знаят в нато кво искат нали им виждате сеира:))
  • 11 Капитан Петко войвода

    6 3 Отговор
    До 9, ама на 9 влезох в страна, която обяви война на Германия и се би после редом с червената армия, затова Сталин опрости и дълговете, а и запази целостта на България, щяха да ни разкъсат земите съседите, разбира се паднах ме под режим, но той се сменя, земи трудно се връщат освен ако не са подарени като Крим:)

    Коментиран от #14

  • 12 българин

    4 7 Отговор
    Аааааа, насра се Кремълското джудже от страх .... Защо лошото НАТО това-онова...
    Абе ватенка нещастна, НАТО с лявата ръка може да ошамари Рашастан, докато си пие каавето с дясната !!!
  • 13 Може

    1 3 Отговор
    ... и все пак някой ден Слънцето ще изгрее от Запад !!!
  • 14 българин

    4 7 Отговор

    До коментар #11 от "Капитан Петко войвода":

    Сталин и рашките ни заробиха за 45 години !!! Избиха интелигенцията ни, офицерите, .... взеха имуществото на ЦЕЛИЯТ народ !
    Как бе предатели въздишате за тези нещастни руски свине ?

    Коментиран от #20

  • 15 До12

    3 1 Отговор
    Може, може тя лявата наистина е лява 32 пола и евролиберастко, дясните ръце си купиха с400, а другите дясни ръце никога не закачат руската мечка, а други като гърците пък знаят кой ще ги спасява ако се наложи и не е от нато, ха, ха
  • 16 Капитан Петко войвода

    4 3 Отговор
    Българина, погледни си нац. празник, първото българско бойно знаме, самарското, виж си песните и разказите на феите си, пустите Клисурци, станали Москов и, а панагюрци донски казаци и ако не ти харесва историята на държавата ти, смени си ника, има неща които не се купуват с пари, като 3март
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    3 5 Отговор
    Той и Путкин остаря ама това не му пречи да плещи глупости и невежите мужици да му вярват и да го мислят за божество ...
  • 19 До17

    5 2 Отговор
    Верно обсадиха го с тръби, ха, ха, от Русия излизат, а на тях им влизат, то заради тея тръби и ние 8 хвърчила купихме ама като се има предвид и аеца дето чакаме, доволно иначе на българите пари не е нужно да им даваш, тя Цецка го разбра като се изказ за Крим, че не бил руски и утрепа социолозите с резултата си:)))
  • 20 Не е така.

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "българин":

    Пак благодарение на братушките се запази целостта на България. Беше си много добре. Е ,нямаше банани,но се живееше спокойно. И пак ти казвам:потърси помощ приятелю!
  • 21 алйорданофф

    5 0 Отговор
    Време е Путин да оглави НАТО в тази безпътица. Само той ще ги спаси.
  • 22 цвък цвък 400

    0 3 Отговор
    до 19:А прочете ли в написаното, че си черна тъпоумна африканска маймуна или искаш по-специално окачествяване при което да ти сложнат печат на мангало-циганската ти физиономия на който да е изписано, че си пумяр трето качество пасящ крави в пазарджишките села срещу 29 рубли на ден?? С русите, богатите, умните и красивите скъпоплатени тролове не се закачай друг път пумиярче, работещо за бедната руска пропаганда…
  • 23 До22

    1 0 Отговор
    То се вижда от бездарното ти писане колко си умен, богат и красив, да им върнеш парите на хората, не ставаш и за чеп за зеле ха, ха, ха
  • 24 цвък цвък 400

    1 2 Отговор
    до 22:Прибирай се бързо в краварника бе говедо смръдливо, недоприбрано… Цървул смръдлив македонски...
  • 25 цвък цвък 400

    0 2 Отговор
    До 22: Иcкaш дa дoйдeш в гoлямия грaд, нo aкo мoжeш дa cи дoвeдeш и крaвaтa в грaдa?? Нe cтaвa... Хвaщaш рeйca oт ceлcкия мeгдaн, cвaляш cи цървулите мaнгo, и идвaш в Coфия фeшън, бeз крaвa и бeз oвцe. Тук ги биeмe тeзи c крaвитe и oвцeтe, рaзбрa ли oвчи или гo иcкaш oтблизo и нaглeднo мaнгo пacящ крaвa??И да не забравиш да си изтеглиш рублите преди да дойдеш в София??
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания