Last news in Fakti

4 Декември, 2019 14:05 2 017 16

Кремъл: Военните разходи на НАТО потвърждават опасенията ни

  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • дмитрий песков-
  • владимир путин

Путин вече обяви, че експанзията на блока и укрепването на неговата инфраструктура край руските граници застрашават националната сигурност на страната

Кремъл: Военните разходи на НАТО потвърждават опасенията ни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Планираното нарастване на военните разходи на НАТО потвърждава опасенията на Русия от експанзията на алианса на Изток и опитите му да сдържа Русия, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в онлайн пресбрифинг, цитиран от ТАСС.

Така той коментира казаното от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че европейските съюзници и Канада са увеличили със 130 млрд. долара разходите си за отбрана от 2016 г. досега, като до 2024 г. това нарастване ще достигне 400 млрд.

Вчера руският президент Владимир Путин каза, че експанзията на НАТО и укрепването на неговата инфраструктура край руските граници застрашават националната сигурност на страната.

Песков обаче посочи, че Русия няма да бъде въвлечена "в надпревара във въоръжаването или във военните разходи" с НАТО, тъй като това ще бъде пагубно за руската икономика.

"Путин нееднократно изтъкна, че ние действаме по различен начин", каза неговият говорител.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochone

    11 9 Отговор
    "разходи" по-скоро изнудване от США! :\
  • 2 Бай Натю

    13 28 Отговор
    Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!
  • 3 Бат Мишо

    14 11 Отговор
    ДО БАЙ НАТЮ А България е грешка на Русия коят таквис кът тебе бързат да поправят да надянат обратно феса и да си набутат дъщерите в харемите

    Коментиран от #7

  • 4 Бат Мишо

    5 9 Отговор
    ПС и почти успешно изравнихте бъгарската популация с тая под робството вече за 30 г демокрация постигнахте кот турците за 500 за коет разбира се ще има народен съд кът додът братушките

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Калоян

    13 4 Отговор

    До коментар #4 от "Бат Мишо":

    Никой няма да дойде вече да ни вади от калта. Вие си седете по диваните и си се възмущавайте в фейса и по форумите вместо да хванете сопите и да покажете на дела а не на думи и писанки колко ви е писнало, пък чакайте някой да дойде да ви спаси!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Само питам

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Калоян":

    Кой те е вадил от калта пък тебе?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай Натю

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Бат Мишо":

    Ша дойдат! Надай се патко на пиян хей! Най-добре е да си стегнеш багожеца и да си ходиш в матушката!
  • 9 Баба Ванга

    9 5 Отговор
    Свето ке стане по добър когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея!
  • 10 Хрониките на Евразия

    5 5 Отговор
    А помните ли полумъртвата Русия , която буквално беше на системи и се държеше благодарение на кредитите и помощите от САЩ и се биеха по опашките пред McDonald's, а Елцин нападна на Молдова и доставяше оръжие и наемници в Югославия ?
    Тези и когато умират , ще правят мръсотии по света ..
    Това е диагноза и

    ментална потребност да убиват и водят войни ..
    Затова е нужно НАТО , да ги лекува и да не се разраства заразата ..
  • 11 681

    1 3 Отговор
    немат пари ушанките
  • 12 цвък цвък 400

    1 4 Отговор
    Така е, на това е в защита от проруските тролове. Русия не смее да нападне НАТО, но проруските тролове ще ни нападнат всеки момент защото са гладни без да чакат руската армия.Проруските тролове наистина нямат никакви пари вече и ги изнасилваме срещу една вафла на ден. Предлагат ни се тук като проститутки и ни молят да изнасилваме и жените и децата им, но ние не сме педофили и изнасилваме само жените им срещу още една вафла на ден.Руската пропаганда в България почти няма пари /заради блокирани сметки от прокуратурата поради обвинения в шпионаж/ и си е наела тъпоумни африкански маймуни за тролове. Няма пари за руси, богати, умни, знаещи и скъпоплатени тролове и поради тази причина каузата на руската пропаганда в България, с която се опитва да провежда хибридна атака към страната ни е ''et maturam causam antequam nascantur morientium''....А на въпроса за САЩ, Китай и Русия и децата знаят че Тръмп е актьор, който само отклонява вниманието докато истинскте управляващи САЩ, а това е Пентагона, разполгат със скоростта на ''американски стахановци'' навсякаде около Русия и Китай новитe хипербързи, крилати, стелт томахоук ракети с неутронни и водородни глави....

    Коментиран от #13

  • 13 Водородна главо,

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "цвък цвък 400":

    Ти нямаш ли почивка,бе говедо?
  • 14 Просто статистика

    4 1 Отговор
    Военният бюджет на страните от НАТО надхвърля $1.2 трлн годишно. Пари, хвърлени на вятъра за "предпазване" от несъществуваща заплаха, но пък за реално обогатяване на "нашите" хора! Хайде представете си колко наистина добри за хората неща може да се направят с толкова пари!?
  • 15 да си знаеш

    2 5 Отговор
    И пак всички тези държави отделят по-малък процент от икономиката си за военни разходи от колкото отделя Русия.Хората си гледат живота,само закърнялата Русия мисли само за войни :)

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания