Last news in Fakti

6 Декември, 2019 09:47 3 081 21

Русия към НАТО: Имаме отговор на заплахите!

  • нато-
  • русия-
  • заплахи-
  • сергей лавров-
  • отговор

Русия ще гарантира своята сигурност

Русия към НАТО: Имаме отговор на заплахите! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва има отговор на заплахите от страна на НАТО. По думите му Русия ще гарантира своята сигурност, без да се включва в оръжейна надпревара, пише "Московский комсомолец".

Лавров говори в Братислава след заседание на Съвета на външните министри на страните от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Той припомни, че Северноатлантическият съюз директно нарича "цел на заплахите си" Русия и Китай. Освен това изтъкна, че Москва ще вземе предвид решението на Алианса да включи Космоса в оперативната си сфера, отбелязва изданието.

Руският външен министър подчерта, че дори без последните увеличения на бюджета, разходите на Алианса надхвърлят над 10 пъти отбранителния бюджет на Русия, пише "Росийская газета".

Президентът Доналд Тръмп заяви междувременно, че САЩ могат да предприемат търговски действия спрямо страните, които не допринасят достатъчно за бюджета на НАТО. Само ден след срещата на Организацията на Северноатлантическия договор в Лондон, американският президент настоя страните членки да допринесат повече за организацията.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русороб

    6 22 Отговор
    Ще вием като скотове докато не ви писне, може и да пръднем под юргана в знак на протест.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 МДТ

    25 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "разходите на Алианса надхвърлят над 10 пъти отбранителния бюджет на Русия"
    Като се вземе в предвид цената на военната техника произведена в Алианса и тази в Русия, заплатите в Алианса и тези в Русия, то може да се стигне до интересни изводи.
  • 4 Borislav Popov

    9 23 Отговор
    Имали били отговор, таратанци имали, същите смешници са и тези ! Сааамо се плашат един друг, плашипутарници, хвани едните, удари другите ! Не нещо добро да направят за човечеството, едни оръжия ии войни са им в главите !

    Коментиран от #13

  • 5 гост

    5 21 Отговор
    Абе тук постоянно четем статии за руски ракети които могат да унищожат ту Ню Йорк ту Лондон ,за колко време Русия може да унищожи НАТО И други такива и сега изведнъж тях ги заплашвали.И как ги заплашват-като казват ,че ще сдяржат имперсите желания на Русия.
  • 6 боцмана

    16 0 Отговор
    Не ги знам плашат ли се не се ли плашат , но света трябва сериозно да се стресне , защото започне ли се веднъж , няма НАТО , Азиатски съюзи , ЕС. Набързо ще превърнат планетата Земя в радиоактивно стъкло с може би оцеляла някоя и друга хлебарка. Замислете се хора , света не върви на добре с неуравновесени личности за лидери.
  • 7 Руска панелка мизерия.

    2 16 Отговор
    Нека де то Нато това иска. Да харчите още милярди и да имате винаги отговор. За НАТО милярдите и трилярдите не са проблем, ама за Русия. Путин за това ли иска да подписва двустранния договор, за ограничаване на надпреварата Хахахаха.
  • 8 Руските свине

    4 17 Отговор
    Са най-големите плашипутинарници!

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 разликата от 10 и дори 100 пъти

    15 0 Отговор
    във военните бюджети лесно се компенсира като се забрани на армията да използва каквото и да е конвенционално оръжие и конвенционалните бойни глави на всички ракети от всички класове се заменят с ядрени, където е възможно, включително и ядрени снаряди за артилерията. Разбира се, за по недосетливите, обявяваш, че всяка провокация или война срещу теб ще получи единствено ядрен отговор. Това е тактика на миролюбивата страна. Конвенционалното оръжие е твърде скъпо и неефективно и страна като Русия с ограничен икономически и човешки потенциал не може да си го позволи. Но и не е нужно. Ако някой явно иска да те унищожи, няма що да го жалиш с разни джендърски глезотии като конвенционални оръжия, стелтове и прочие бойни прашки. Другарят Ким лично показа правилността на този подход като само с две криви ракети накара бай Дончо и до днес да си седи на хемороидите когато се сети за СК.
  • 11 чудя се

    13 2 Отговор
    колко трябва да си некадърен ако дори с 10 пъти по голям военен бюджет не можеш да направиш по силна армия.

    Коментиран от #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Откривам прилики в изказът ти

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    С този на един човек бивш служител на нещо. Да не би да работиш за него хаха
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Wang Ba

    3 1 Отговор
    И ако сега, след срещатата на четворката, Украйна изреве от предателство на уж посредниците Франция и Германия, въобще после не ми разправяйте, че западна Европа и Русия не са съюзници. Скоро ще се разкрие, че в този съюз са и янките. И тогава дните на източна Европа ще са преброени.
  • 20 роки

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "чудя се":

    Има и друга страна отговора на твоя въпрос - голяма част от бюджета заминава директно като субсидия за разни бунтовнически лидери под формата на суха пара и джобни пари на джихадисти по всички краища на света,също така и за въоръжение на израелските армейски части с най-съвременни бойни единици...Пари без чет,само да има будали да ги заработват
  • 21 язък за цвък

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "цвък цвък 400":

    може би са изпратили теб да ги пробваш ха ха,да не мислиш ушанките току-така ще дадат друг да работи с техните системи без те да имат пълния контрол?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания