9 Декември, 2019 07:55 6 403 22

Обрат! Британците вече искат в ЕС

  • брекзит-
  • великобритания-
  • борис джонсън

Желаещите да останат в съюза са повече от всякога, но твърдите привърженици на Брекзит са на път да спечелят парламентарните избори

Обрат! Британците вече искат в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британците, които предпочитат да останат в Евросъюза, са повече от всякога, но твърдите привърженици на Брекзит са на път да спечелят парламентарните избори в четвъртък. Това показва проучване на агенция Би Ем Джи за вестник "Индипендънт".

Консерваторите на премиера Борис Джонсън, които обещават да изведат Великобритания от Евросъюза най-късно през януари, имат подкрепата на 41 на сто от избирателите, сочи Би Ем Джи. Преднината им пред следващите ги лейбъристи се увеличава на 9 процентни пункта, а според други социологически агенции на Острова - дори на повече.

Според Би Ем Джи обаче лейбъристите могат да привлекат още гласоподаватели с обещанието си за втори референдум за Брекзит - главно за сметка на проевропейските либералдемократи. Защото 55 на сто от гласоподавателите са против Брекзит.

Другият шанс за привържениците на Евросъюза е да гласуват тактически в някои оспорвани избирателни райони и така да лишат Борис Джонсън от мнозинство в следващата Камара на представителите.

Анкетите показват, че около 40 на сто от привържениците на Лейбъристката партия и толкова от либералдемократите могат да подкрепят партията с повече шанс да победи кандидата на консерваторите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    20 3 Отговор
    Тази статия е поръчкова значи за Борис да 41 пр обаче за лейбъристите Можело да са 55.... тези проучеания са като все едно проучване сред електората на дпс, за кого ще гласуваш! Ако питат Лондон и Бирмингам с кметове тюрбани е едно. Ако питаш на север е друго
  • 2 куку руку ку

    31 3 Отговор
    Хайде сега и пропаганда... хем противниците на брекзит са повече, хем изборите ще спечели партията, която е за брекзит.
    И едно време, при социализЪма нямаше толкова лъжи в няколко изречения.
  • 3 писна ми

    39 4 Отговор
    Писна ми да чета статии за тези мокри и пияни диваци. Да правят каквото искат. Ние сме къде по-зле от тях. А и те само ни се подиграват. Никога не са имали добри отношения към нас. Те пък към кого ли са имали? Да се оградят на смотания си остров и да гният от дъжд и пиене!
  • 4 Петър

    19 2 Отговор
    Големи простопеди се оказаха британците,даже са по яки и от сащците.
  • 5 я па тия

    13 1 Отговор
    Ми тези с мерак за втори референдум ако се получи пак същия резултат каво ще искат трети ли М ? Прави се веднъж и това е, ингилизите избраха ВЪН от ЕС дедо колкото и пари да налива за обратното язък му за парите!А и нашия Гиньо Ганев га беше председател на НС каза една наша поговорка-Бития бит а, втората фраза не била за предпочитане -това е има си референдум а да вият до небето все тая !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Blackthorn

    8 0 Отговор
    /Ша тъ качвам,Няма да те качвамх2 Ако кажеш че съм лош Ще те свалям цяла нощ! /Ша тъ качвам,Няма да те чакам/х2 Ако кажеш че съм лош.. Шат. Шат. Шат на Патката Главата.
  • 8 Blackthorn

    6 0 Отговор
    /Ша тъ качвам,Няма да те качвамх2 Ако кажеш че съм лош Ще те свалям цяла нощ! /Ша тъ качвам,Няма да те чакам/х2 Ако кажеш че съм лош.. Шат. Шат. Шат на Патката Главата.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ****

    10 1 Отговор
    Британците вече искат в ЕС,искат ама няма,първо да излязат и като искат в ЕС,да кандидатстват на ново и да чакат докато ги приемат,след като са изпълнилинвсички изисквания на ес.Да не са спали на референдума.
  • 11 Рошко

    6 0 Отговор
    Типично за тях, лицемери безкрай, ако заеисрле от мен, нямаше да могат да стъпят не в Европа, ами в двора ми
  • 12 некой си

    7 2 Отговор
    Брекзит е отклоняване на вниманието на тълпата от ключови проблеми,които като експлоадират ще е твърде късно. На тълпата и се показва левачка но накрая ще изяде деснячката.
  • 13 Баси

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "С400 засича само руски самолети и ракети":

    Айде бегай за баничка

    Коментиран от #15

  • 14 Нещастник

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "С400 засича само руски самолети и ракети":

    Ти си като Atila под всяка статия една и съща простотия......я чакай малко ....Паси това ти ли си???
  • 15 И почвам да бегам бате

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Баси":

    За баничка

    Коментиран от #16

  • 16 Мини да ти дам

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "И почвам да бегам бате":

    И бела бозичка
  • 17 EN66

    7 3 Отговор
    Ако искате да отсеете Fake News от Real News проверявайте сайта на BNB.bg и ако курса на паунда пада, значи новините са за Брекзит, ако курса се вдига, значи новините против Брекзит са повече. За инфо, при силни Брекзит новини паунда е 2.12, за последните 2-3 седмици се качи на и до 2.31. Не е бил така от доста време. Да няма да е както някога 2.50/2.70, но пак от 2.12 до 2.31 разликата е значителна. Затова аз съм склонен да вярвам че повече хора искат брекзит да не се усъществи.

    Поздрави,

    Ride Hard - KTM 66

    Коментиран от #21

  • 18 агент08

    0 0 Отговор
    Тука има, тука нема…..
  • 19 Димов

    3 2 Отговор
    Брекзит = Голямата излагация на "великата им нация".
  • 20 Хаха

    0 2 Отговор
    Вън английските помияри от ЕС
  • 21 Хайл

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "EN66":

    Преди да има ес паунда беше 3.20 лв...ако не знаеш де...помисли дали няма пак да стане толково след като се махнат от прокажения и извратен ес,не че те са по-свестни де...то и България нямаме работа там...
  • 22 факт

    0 0 Отговор
    ама след макетата
Новини по държави: