9 Декември, 2019 15:00 2 072 28

Тръмп и демократите си стиснаха ръцете! САЩ създават космически войски

  • сащ-
  • космос-
  • космически войски-
  • доналд тръмп

Не е ясно обаче дали споразумението ще премине успешно гласуването в Сената

Тръмп и демократите си стиснаха ръцете! САЩ създават космически войски - 1
Снимка: Shutterstock

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп и конгресмените от Демократическата партия са постигнали предварителна договорка за даване на зелена светлина за създаването на космически сили, информира "Вашингтон пост".

Според хора, близки до преговорите, демократите са се съгласили за създаването на шести клон на военните на САЩ в замяна на нови обезщетения за родителски отпуск за федералните служители.

Не е ясно обаче дали споразумението, което има подкрепата както на президента, така и на председателя на Камарата на представителите (долната камара на Конгреса), ще премине успешно гласуването в Сената, допълва изданието.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    12 11 Отговор
    ЩЕ ИЗПОЛЗВАТ РУСКИ УЧЕНИ И РУСКИ СПЕЦИАЛИСТИ И НАКОЛКО КИТАЙСКИ РАЗРАБОТКИ - ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА " ПРОГРАМАТА" !?!?!?

    Коментиран от #13

  • 2 космически забивки

    9 4 Отговор
    империяназлото.us срещу хансоло.ru
  • 3 ОТВРАТ!!!

    13 4 Отговор
    В на тия болните глави има само войни, канибализъм, некрофилия, вандализъм!
  • 4 Питам само

    15 6 Отговор
    Кви космически войски ще съдават краварите, като един ракетен двигател не могат да направят като хората и ползват руски?!

    Коментиран от #16

  • 5 Последния софиянец

    10 1 Отговор
    Решение за създаване на галактическа армия. Разрушители и крайцери пълни с клонинги щурмоваци под командването на Дарт Вейдър в името на император Тръмп.

    Коментиран от #28

  • 6 ДЖЕДАЙ

    10 3 Отговор
    Има ли тука космически соросоиди, за да ги промуша с меча си?
  • 7 Borislav Popov

    9 11 Отговор
    Браво Трамп, браво демократи ! Между другото, още вчера космическия кораб на Мъск, долетя и се прикрепи към МКС, с тритонен ценен товар за космонавтите - храна, вода, и материали за космически експерименти. Руския кораб Прогрес все още не е долетял до станцията, тоест, кораба на Мъск го изпревари с цели 48 часа. Странно е, че никой тук не си направи труда да драсне поне един ред за това важно събитие, сакън, все гледате да не развалите настроението на тукашната каскетня и им пазите нервите, да не вземе някой от тях, удар да получи тук.

    Коментиран от #11, #18, #24

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мечо Пух

    7 5 Отговор
    Крави в Космоса!
  • 10 чудя се с какво

    2 0 Отговор
    един боен космически кораб или спътник ще е по ефективен от бойните глави на стратегическите ракети които също летят в космоса със същата скорост и височина и за 30 мин достигат целите си. Траекториите на бойните глави не са предварително известни и, ако са маневриращи, са с непредсказуеми трактории. Точни обратното, траекториите на спътниците са добре известни, могат да се проследяват в реално време и могат да бъдат унищожени при кризисна ситуация или при рязко снижаване на траекторията им, което сомулира атака.
  • 11 Последния софиянец

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Руския кораб сигурно е минал по заобиколния път през пръстените на Сатурн и затова се е забавил.

    Коментиран от #14

  • 12 Fate

    4 2 Отговор
    Холивудски космически войски . За авторитет в Централна Африка. .
  • 13 3889

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕНКО":

    Какви руски специалисти,като руските специалисти нямат акъл един телескоп да направят.Ти представяш ли си Русия някога да успее да направи орбитален телескоп като Хъбъл,Keплер или Чандра ? Русия не достатъчно развита,за да присъства в космоса.
  • 14 Borislav Popov

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Последния софиянец":

    Хе, хе, ценя вашето чуство за хумор !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 5454

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Питам само":

    САЩ имат най-много и най-добрите орбитални ракети.Имат и и повече двигатели от руснаците,които са безспорно космически джуджета.Въпросните двигатели за които си чул някъде нещо си,дори са с американски патент и се произвеждат в руската кочина само заради евтината работна ръка,защото руснаците са втора ръка хора,ама никой не очаква неграмотен русофил като теб да го знае !

    Коментиран от #26, #27

  • 17 СССР

    6 7 Отговор
    Лоша новина дрогари и дрогарки … Каква я мислихме ние - каква стана тя … Дано дрогаря Путкин да измисли некоя нова космическа рикета !

    Коментиран от #20

  • 18 Само че е

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    забравил най-важното да достави кенефи за дрисливите кравари,че осраха цялата МКС. А и понеже ми плямпаш простотии за краварски технологии,да те питам само товари ли ще качват до МКС,защото краварите отново си правят устата да ги возят с руските ракети до МКС,нещо с краварските все не им се получава,та не знам Тъпият папагла с перчема какви космически войски ще прави,като не може хора да изпрати в космоса и то от десетилетие. Краварника потъва все повече и повече в неможенето си.

    Коментиран от #19

  • 19 Borislav Popov

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "Само че е":

    Само, че и ти си пропуснал да отбележиш, че руските ракети са отпад, пред ракетата на Мъск, която ги навря в кучи г.з и точнг затова хамерите не удължиха договора с руснаците, за доставка на астронавтите на МКС, щото вече сами ще си ги доставят. Хамерите нарочно пуснаха кораба на Мъск, да излети след руското недоразумение - Прогрес, за да ги изпревари и да им покажат колко са назад с тезнологиите, тойти руслямци. Пукайте се сега от яд, каскетчитааааа..)
  • 20 Хи их хи

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "СССР":

    Как американските военни стават космически? Като ги качат руски ракети в космоса!

    Коментиран от #21

  • 21 руската нация е най гнусната нация

    3 8 Отговор

    До коментар #20 от "Хи их хи":

    Кои са тези руски ракети ?? Руснаците нямат ракети и никога не са имали,а срещу САШ да тичат,немогат да стигнат американците !! Една кирлива ракета съюз имат която може да изкара 3-4 тона и това е !! Пълен смях са руските аборигени ха ха ха

    Коментиран от #22

  • 22 търговец

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "руската нация е най гнусната нация":

    Предлагам чистачки за наплюти монитори и дисплеи от фъфлещи козяшки плужеци!
  • 23 Абе ..

    4 0 Отговор
    Коя беше държавата, която години наред поддържаше станция в открития космос и космонавтите се разхождаха до там и се разменяха през няколко месеца . Дори излизаха от кораба за да "полетят"
    наоколо .Впоследствие започнаха да водят и "астронавти",(за да не кажа куфари) на гости. Мога само да гадая за чувствата и терзанията на "стъпилите" на Луната. Ну,пока.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кирил и Методий

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "ivan":

    Пиши на кирилица,бе!
  • 26 Rado

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "5454":

    След 10 години русофилите ще разправят, че двигателите на Мерцедес са руски(та може и целия Мерцедес), а то просто немците са си намерили евтина работна ръка.
  • 27 Euronews

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "5454":

    No comment.

    https://maps.esri.com/rc/sat2/index.html
  • 28 Как ме изпревари!

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Последния софиянец":

    Точно това щях да пиша. За допълнение. И сагата между звездни войни ще започне.