4 Декември, 2019 11:06 1 225 4

Тръмп: Все още имам доверие на Ким

  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • сащ-
  • ракети

Президентът на САЩ изрази надежда, че Северна Корея ще се откаже от ядрените оръжия

Тръмп: Все още имам доверие на Ким - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че все още има доверие на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, предаде Ройтерс.

"Той обича да изстрелва ракети, нали? Затова го наричам Човека ракета", отбеляза обаче Тръмп пред журналисти по време на срещата си в Лондон с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Президентът на САЩ изрази надежда, че Ким ще се откаже от ядрените оръжия, но добави "ще видим".
Северна Корея изстреля миналата седмица от източното си крайбрежие две ракети с малък обсег, които паднаха в Японско море.

Изстрелването на ракетите се възприема като напомняне от Пхенян за изтичащия краен срок, който КНДР даде на САЩ за демонстриране на повече гъвкавост в преговорния процес за денуклеаризацията.

Заседание на Съвета за сигурност на ООН за обсъждане на изстрелването на ракети от Пхенян е планирано за утре по искане на Франция, Великобритания и Германия, заявиха дипломати. Съветът за сигурност забрани на Северна Корея да използва балистични ракети през 2006 г.

Тръмп заяви, че продължава да преговаря със съюзниците Южна Корея и Япония да поемат по-голяма част от разходите за разположените на тяхна територия американски войници.

Американският лидер изтъкна, че Южна Корея се е съгласила миналата година да плаща годишно около 500 милиона долара повече, за да се ползва със "закрилата" на САЩ и че сега Вашингтон иска допълнителни ангажименти.

Тръмп: Все още имам доверие на Ким

На въпрос дали е в интерес на САЩ да има американски войници на Корейския полуостров Тръмп отговори, че има аргументи и в едната, и в другата посока.

"Това може да бъде обсъдено. И двата варианта ме устройват. Мога да дам аргументи и в едната, и в другата посока. Ако ще го правим обаче, мисля, че те трябва да поемат по-голяма част от финансовото бреме", каза Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Горчиво, горчиво...

    1 0 Отговор
    Тия се обичат, нещо като кмета на Симитли и БиБи, ама на световно ниво ;)
  • 3 А?... Ко?... Не!

    3 0 Отговор
    Имаш доверие в Ким ама той ти няма на теб! Ще подвиеш опашка, вижда се...
  • 4 гост

    3 3 Отговор
    Хахахаха..човекът ракета..по-точно май ще е ''прасето ракета''...Тръмп го взе вече на подбив тоя слабоумник.
Новини по държави: