Last news in Fakti

10 Декември, 2019 08:21 1 826 2

ФБР: Това разследване не е политически мотивирано

  • сащ-
  • фбр-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия

Заключенията опровергават твърдения на президентa Доналд Тръмп, че федерални агенти са следили нелегално хора от кампанията му

ФБР: Това разследване не е политически мотивирано - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доклад на американското министерство на правосъдието заключи, че започването на разследване за руска намеса в изборите през 2016-а не е било политически мотивирано. Заключенията опровергават твърдения на президентa Доналд Тръмп, че ФБР е следяло нелегално хора от кампанията му.

Въпреки констатацията, че по време на разследването са допуснати множество процедурни грешки, властите са категорични, че действията са били оправдани.

Повод за следствените работи, започнали няколко месеца преди избора на Тръмп за президент, са били аргументирани опасения, че Русия се е опитвала да се намеси във вота. Това е довело до разследване на контактите на хора от екипа на милиардера.

До проверка за мотивите на ФБР в началния стадий на руското разследване се стигна, след като Тръмп неведнъж обвини властите в “шпионаж” и отрече заключения на няколко служби, че Русия се е намесила в изборите, за да му помогне и да навреди на опонента му - демократа Хилари Клинтън.

През май Тръмп каза, че началото на разследването е било “опит за преврат” и подобно нещо не трябва да се случва на който и да е друг президент.

Сега както демократите, така и републиканците отбелязват победа.

Либералите казват, че заключенията потвърждават, че е имало нужда от разследване.

Консерваторите за пореден път отправиха нападки, като самият президент каза, че това е “срамота” и позор. Според новия доклад агенти на ФБР неведнъж са подчертавали уличаваща информация и са гледали скептично на оневиняващи доказателства.

От ФБР заявиха, че докладът е открил проблеми, които са “недопустими и не са представителни за това какво е агенцията като институция” и добавиха, че ще се съобразят с препоръките.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 куку руку ку

    6 0 Отговор
    Не бе, хич не е политическо... и един мармот завива шоколад.