Last news in Fakti

22 Декември, 2019 08:37 3 993 13

Макрон поиска спешно примирие

  • франция-
  • еманюел макрон

Френският президент призова протестиращите против пенсионната реформа към взаимно уважение

Макрон поиска спешно примирие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският президент Еманюел Макрон призова протестиращите против пенсионната реформа в родината си към "примирие", предаде Франс прес.

Протестните движения са защитени от конституцията, подчерта Макрон, но добави, че "има моменти в живота на една нация, когато е добре да умеем и да сключваме примирие, за да покажем уважение към семействата и живота на семействата".

Френският президент направи това изявление в столицата на Кот Д'Ивоар Абиджан, на съвместна пресконференция с президента Аласан Уатара.

Макрон отново призова правителствата на страните от Сахел към повече яснота по въпроса за френското военно присъствие и борбата срещу джихадизма. Подобни изявления доведоха до напрежение между Франция и нейни партньори.

Необходими са политически условия", които да съпътстват военните усилия на Франция, подчерта Макрон. "Нашата военна ефикасност зависи и от политическата работа, която се извършва от всяка страна и от политиките за развитие, каквито също провеждаме тук", добави френският президент.

"Трябва да останем решителни и единни, за да се борим с тази заплаха", заяви Макрон.

"Ще продължим борбата", обеща френският президент, чиято обиколка в Африка минава под знака на нарастващата заплаха от джихадистките групи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макрон

    15 0 Отговор
    Бях бабаит, но омекнах и сега съм варен макарон.
  • 2 Тиквун

    15 1 Отговор
    Дано перничани да не дойдат в София, че пак требва да давам оставка, пък после пак да фалшифицирам изборите!

    Коментиран от #4, #12

  • 3 Парлевуфрансе

    13 1 Отговор
    Тъпо парче с оказа този Макарон. Много реклама му направиха. Реформатор щял да бъде. Новият Орбан, едва ли не Де Гол. Но се оказа тъпак. Във всяко отношение.

    Коментиран от #11

  • 4 Дон Чико

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тиквун":

    Не се притеснявай, няма да дойдат. Ще тънат в смрад и мизерия, но няма д дойдат. Това не е Франция, Гърция, Румъния, Италия. Да не би някой да е виновен за нещо? Изпуснал там някой язовира, имало да става. Докато има хляб и вода в бидоните, всичко е точно.
  • 5 ФЕТИШИСТ

    10 1 Отговор
    Еманюел Макарон много уважава пенсионерите, сигурно всяка вечер уважава жена си, която е пенсионер от доста години!
  • 6 ФЕТИШИСТ

    11 1 Отговор
    При вида на пенсионерките Макаронът става на кокал!

    Коментиран от #13

  • 7 Само питам

    5 1 Отговор
    Тоя макарон що не се самоубие и да ни спести мъките.
  • 8 Хасан

    4 1 Отговор
    Ако тия протести бяха в България,Турция,Полша,Русия,Унгария,Хонконг,Китай Брюксел щеше да излезе с становище да има оставки ..но ако са при "нашите " ,няма
  • 9 Отново силен ход

    5 1 Отговор
    на президента Макрон.
    Публично се е отказал от президентската пенсия и възнаграждението за член на Конституционния съвет на Франция - около 20 000 евро. Кой ще направи подобно нещо у нас? Нужни са качества...
  • 10 Поркуа бе,джанъм?

    2 0 Отговор
    За да няма масови протести в България (от стотици хиляди недоволни например),сещам се за две причини.Първата е че, хората живеят добре, печелят достатъчно и не се притесняват за битовизми , като прехрана, отопление , транспорт и така нататък, списъкът е дълъг. При пенсиониране ,могат да си позволят да поддържат този стандарт без проблем и да имат достойни старини. Втората причина е,че хората са обезверени, отчаяни, лъгани много години от политическата върхушка, окрадени , докарани до ръба на оцеляването, превърнати в циници и не виждат смисъл от протести,защото знаят , че пак ще бъдат употребени и излъгани, а и не виждат политическа алтернатива. Милата ми Родина!
  • 11 аман от партийци

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Парлевуфрансе":

    Тъпи са разните неолиберасти, последователите на зловещия вампир Фридман, който направи всичко възможно да услужи на патологично алчните банкери и индустршиалци да печелят милиони пъти повече отколкотоо да изплюскат. Защото те само ядат, консумират безобразно, на фона на 5-те милиарда полугладно, мизеруващо в различна степен, земно население.
    А макрон се мъчи да направи света малко по-справедлив. Но на тъпите герберасти това не им харесва. Затова го чернят просташки, защото никога не могат да постигнат неговото интелектуално равнище.
  • 12 санбернар 2

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тиквун":

    А, тоя няма да даде вече оставка. Защото тоя път няма да може пак да спечели нови избори. Няма го вече в "екипа" (бандата) Цецо КОНЦЕРТМАЙСТОРЪТ. Досегашното беше инерция. Сега вече условията са различни. Въпреки че Пердето си даде заявката дори за още 10 години. Тъкмо и последният българин да изчезне, както изчезна и икономиката на България - на 17 (!!!!!) място в света до 1990 година. Но тъпият народ е СЪУЧАСТНИК в това самоубийство.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.