Last news in Fakti

1 Януари, 2020 18:18 3 056 17

Франция vs. Макрон! Войната продължава

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • стачка

Водещ профсъюз призова за повече стачки срещу пенсионната реформа на президента

Франция vs. Макрон! Войната продължава - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският профсъюз Обща конфедерация на труда (Се Же Те - CGT) призова в сряда за още стачки във Франция през първия месец на новата година, след като президентът на страната Еманюел Макрон обеща да продължи с основния ремонт на пенсионната система въпреки седмиците на национални синдикални стачки, предаде Ройтерс.

В традиционното си новогодишно обръщение във вторник Маркон посочи, че очаква неговото правителство да постигне бързо компромис със синдикатите относно пенсионната реформа, но без да се отклонява от заложените принципи.

Френският президент настоя, че неговото правителство "ще извърши" планираната пенсионна реформа въпреки протестите в цялата страна. В речта си за Нова година Макрон заяви, че реформата е "проект за социална справедливост и напредък" и ще "балансира пенсионната система".

Профсъюзите се опитват да принудят бившия инвестиционен банкер да се откаже от съществената промяна на досегашната пенсионната система на Франция, като от 5-и декември насам се провеждат национални стачки, които осакатиха обществения транспорт в страната.

"Все още не виждам нищо ново в позицията на правителството. Предупредителният сигнал трябва да бъде по-силен, ние се нуждаем от повсеместни стачки", заяви на 1-ви януари Филип Мартинес, ръководител на профсъюза CGT, пред телевизия BFM по адрес на новогодишното изказване на Макрон.

Мартинес отбеляза, че неговата организация ще участва в среща между синдикатите и правителството на 7 януари, преди да бъде взето решение за следващите ходове.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 B PopoF

    22 10 Отговор
    България vs. ГРОБ! Войната продължава

    Коментиран от #6, #12

  • 2 XXX

    5 1 Отговор
    Samo che si opravete snimkata, ne e po temata!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ядеитн

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "B PopoF":

    Ква война сануваш бре момче? Народо маа мръфки, пие рикия и пуца со пиратки и си гледа келепиро. То тъй и требе да си бъде. Тва че там разни слободни и кресливи гражданя у Софията, оти немат кво да правят и оти си не вадят парите со пот по челото викат и крекат по жлътите павета нищо не е.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Война ли

    7 1 Отговор
    Да го ядат французите оно ония са робовладелци и около 50те години внасят от колонията си Мароко здрави младежи за облагородяване на нацията.Доказано е.
    Са ,че си ги ранат и поят,те за това е реформата за да има повечко пари за ебачите .
    Да го духат мръсните французи.
    Лошото е ,че и нии че страдаме нали сме в ЕС ужким.

    Коментиран от #13

  • 9 читател

    3 0 Отговор
    Стара снимка на англичани протестиращи за нови избори сложена на темата за Франция.Толкова ли не можахте да намерите в интернет някоя подходяща?
    А Макрон ще прекара реформата колкото и да се пънат разни облагодетелствани държавни служители,които се пенсионират на 57 и после продължават да работят в частни фирми.Просто продължителността на живота се е вдигнала и работещите не могат да плащат за толкова много пенсионери.
  • 10 Макрон оставка

    6 0 Отговор
    2300 автомобила бяха запалени в Париж в новогодишната нощ .
  • 11 Домашната Юфка

    0 2 Отговор
    На франсетата им предстои побългаряване, скоро и те ще проумеят,че от мирните протести полза няма и ще започнат да се оправят поединично и по втория начин.
  • 12 анти комунист

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "B PopoF":

    Гнусните комуняги сте предимно дъртофелници на изчезване нали знаеш ?

    Коментиран от #14, #16

  • 13 Госあ

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "Война ли":

    Ганьо глей си вмирисаните ризи и цървулите и недей да даваш мнение. Като толкова искаш,прав ти път към тайгата със землянките на путя

    Коментиран от #17

  • 14 ГосТ

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "анти комунист":

    Завиждам им на старите, които ще си отидат от старост,ами покрай вас -зомбитата, ние младите също ще си отидем но преждевременно в мъки.
  • 15 Некой си

    1 1 Отговор
    Тия жълти жилетки ако не харесват Франция, да дойдат в България да видят колко добре си живеем
  • 16 Народен съд

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "анти комунист":

    Бе че те видим и теб пред зелената покривка как че скимтиш
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: