24 Януари, 2020 20:50 1 621 3

Борис Джонсън одобри споразумението с ЕС

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • ес

Европейският парламент ще го гласува

Борис Джонсън одобри споразумението с ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Великобритания обяви решението да одобри споразумението за излизането на страната от ЕС, съобщи The Telegraph.

Споразумението вече беше одобрено от председателите на ЕК и Европейския съвет. Остава то да бъде одобрено от Европейския парламент.

Европейската комисия вече публикува специален доклад, в който обяснява стъпките по излизането на британската страна. Кралица Елизабет II одобри проектозакона за излизане от ЕС през вчерашния ден.

Това официално го превърна в закон. По-рано двете камари на британския парламент също дадоха одобрение.

На 3-ти февруари ще бъде приет проект за директивите по предстоящите преговори. Предстои да се договори търговско споразумение.

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е склонен на максимално добро споразумение и за двете страни. В Европа очакват по-дълги преговори.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обструкция

    2 1 Отговор
    „Разделяй и владей” - скоро по екраните..! Най-малкото, максимално ще притиснат „прецедента” Брекзит заради налагания от Сорос модел на„Отворените общества”..?
  • 2 Колю

    2 0 Отговор
    Излизане на ВСЯКА ЦЕНА... ИЗПЪЛНЕНО.
  • 3 спасиха се анличаните от ЕС

    0 0 Отговор
    България вече не може да покрие критерия за излизане от ЕС.Какъв кошмар!
Новини по държави: