Last news in Fakti

6 Февруари, 2020 09:15 4 329 15

Медик от Ухан: "Жертвите и заразените с коронавирус са много повече"

  • коронавирус-
  • вирус-
  • заразени-
  • китай-
  • ухан-
  • медик-
  • епидемия

Заразените с опасния коронавирус са много повече, отколкото официално се съобщава

Медик от Ухан: "Жертвите и заразените с коронавирус са много повече" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

ДВ: Колко висока, според Вас, е опасността от заразяване в Ухан?

Жиеши Луо (името е променено): Пациенти със симптоми понякога са принудени да чакат с часове за преглед. Лекарите им предписват медикаменти и ги отпращат по домовете им с указанието да стоят настрана от други хора. Чакалните са претъпкани с кашлящи хора. А в една такава обстановка всеки здрав човек рискува да се зарази. Освен това не е никак лесно да се стигне до болниците. Ако нямат собствен автомобил, хората трябва да вземат такси. А за всеки квартал има на разположение едва по две таксита. Само малцина доброволци все още се съгласяват да возят болни хора. Системата за спешно телефонно повикване се срути поради огромната натовареност. В най-лошия случай на хората им се налага да ходят пеша до болницата. Чувал съм, че някои така и не успели да стигнат.

ДВ: А какво е снабдяването с екипировката, необходима за защита срещу заразяване?

Жиеши Луо: Маските и препаратите за дезинфекция са разпродадени. Дори в болниците те не достигат. Междувременно в Ухан пристигнаха много дарения. Въпреки това обаче лекарите не могат да изпълняват изискванията, според които на всеки четири часа трябва да сменят маската, а на всеки шест и цялото защитно облекло.

ДВ: Смятате ли, че официалните числа за заразените и за смъртните случаи са достоверни?

Жиеши Луо: Според мен има доста повече заразени и смъртни случаи, отколкото официално се съобщава. Често пъти се провежда обичайната компютърна томография и се установява белодробно заболяване, но после няма повече изследвания в търсене на причинителя. Защо? Ами защото има още много чакащи. А когато някой умре, без да му е направен предварителен тест, неговият случай не влиза в статистиката като жертва на коронавируса.

ДВ: Предстои откриването на две нови болница. Това все пак е добра новина.

Жиеши Луо: Да, но тези 2000 легла в новопостроените лазарети не стигат доникъде. Там липсва и квалифициран медицински персонал. Лекарите и санитарите са претоварени, графикът за смените изобщо не функционира. За да се излекува едно белодробно заболяване, е нужно дълго стационарно лечение. В момента властите осигуряват допълнителни капацитет в други, по-малки клиники.

Междувременно германски учени стигнаха до извода, че опасният коронавирус може да се предава и от хора, които показват само леки сипмтоми на заболяване. Учени от берлинската клиника „Шарите", мюнхенската клиника в Швабинг и Института по микробиология на Бундесвера са анализирали резултатите от изследванията на пациентите с коронавирус, които се намират под карантина в мюнхенската клиника. Някои от тях демонстрират само лека симптоматика, но независимо от това вирусът вирее и се размножава в носоглътката и в стомашно-чревния тракт - дори когато още не е засегнал белите дробове. Поради тази причина учените смятат, че дори хора, които се оплакват само от гърлобол, хрема или мускулни болки, биха могли да са носители на коронавируса.

Автор: Уилиям Янг


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kurzawas

    3 11 Отговор
    Kurzagermanq
  • 2 Kurzateb

    6 4 Отговор
    Kurotgermaniq za teb
  • 3 Ало Факти

    17 2 Отговор
    Ало факти, вижте си коментарите, вижте какви питеци пишат тук във Факти. Не съм виждал такава зловония като във Факти.
  • 4 фифи

    1 10 Отговор
    всеки подобен вирус се лекува елементарно просто на първи симптоми... за 48ч се спера всяка храна лекарства и вода дори не се къпеш..... пробвайте при грип и ще разберете

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 актуално инфо

    1 0 Отговор
    Заразените към момента са над 150 000, починалите до сега са около 4 500.

    Коментиран от #15

  • 7 Бил Гей

    0 0 Отговор
    https://thebulgariantimes.com/%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%86%d0%b8%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%be%d1%82-%d1%81%d1%83%d0%bf%d0%b5%d1%80%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%86%d0%b8%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b8/
  • 8 незнайко

    9 1 Отговор
    Много се говори за този вирус и нищо не се казва за начина на лечение !!! Не може в 21 век да се появи нещо от нищото и да заразява хора !!! Това е ПЛАНИРАНО и някой знае лечението !!! Над какво е работела тази ЛАБОРАТОРИЯ в Ухан ??? НИКОЙ НИЩО НЕ КАЗВА !!! Това е вирус подобен на ОТЪРВАНИЯ преди време ЕБОЛА !!! Като забраниха химическите оръжия, виждаме какво измислят като техен заместител !!!
  • 9 Асен Илиев

    3 0 Отговор
    Оправяйте си се сами! Нема доктори.
  • 10 Матей

    4 1 Отговор
    Има много лесен народен лек за грип за млади и силни хора.Когато не е с висока температура се завива с дебели завивки и трябва да се изпоти обилно,следва бързо подобрение и след часове всичко минава.Уханския грип е тежък,но вероятно може а се лекува така.
  • 11 Въпрос

    4 0 Отговор
    И как ще излекуваш пневмония с изпотяване. Особено при отслабена имунна система. Наред с антибиотична резистентност. Това си е супервирус и тестване в реални условия върху хора, то в Китай и без това освен на партиите животът на другите е ценен докато бачка и произвеждат.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 vasik atanasova

    2 0 Отговор
    то е ясно
    сега и в България идват
    защото не се затвори границата
  • 15 DIDO

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "актуално инфо":

    Къде видя тази статистика?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания