Last news in Fakti

10 Февруари, 2020 07:26 5 433 23

Китай: Коронавирусът не е биологично оръжие

  • китай-
  • вирус-
  • коронавирус-
  • пневмония

Пекин сега трябва да води битка на два фронта - срещу самата зараза и срещу слуховете за нейния произход

Китай: Коронавирусът не е биологично оръжие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китайският посланик в Съединените щати Цуи Тиан-кай определи като абсурдни твърденията, че новият коронавирус представлява биологично оръжие. Спекулациите, че "вирусът идва от военна лаборатория в Китай или в САЩ" са абсолютна глупост, смята дипломатът.

По думите му Пекин сега трябва да води битка на два фронта - срещу самата зараза и срещу слуховете за нейния произход. Според посланика учените все още не могат да определят със сигурност откъде идва новият тип вирус.

Китайското финансово министерство съобщи, че до момента властите са вложили над 10 милиарда долара за борба с епидемията от коронавирус.

Китай отчете нови случаи на излекувани от коронавируса. 12 пациенти са изписани в неделя от болница в град Ханджоу в провинция Джъ Дзян. Това е втората група от болницата, която се е преборила с коварното заболяване. В различни други градове на Китай съобщават за общо около 200 случая на излекувани. Какви съвети отправят лекарите към изписаните?

"Ще трябва да останат в изолация в дома си за 14 дни след изписването. Освен носенето на маска, съветваме да има проветряване на помещенията, както и да се мият често ръцете и да не се излиза без разрешение. Ще следим ситуацията", заяви един от лекуващите доктори, цитиран от Ройтерс.

Към момента броят на заболелите в Китай надхвърля 37 000 души, а смъртните случаи са над 800.

Екип от експерти на Световната здравна организация е заминал за Китай, за да разследва епидемията на коронавируса, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на изявление в Туитър на ръководителя на базираната в Женева организация Тедрос Гебрейесус.

Именно той пътува до Пекин за преговори с китайския президент Си Дзинпин и китайски министри в края на миналия месец и постигна споразумение за изпращането в Китай на международна мисия.

Даването на зелена светлина от китайското правителство за съставянето на екипа обаче отне близо две седмици.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лаборант

    26 12 Отговор
    Да бе , да !Не е биологично оръжие само дето е създаден в англииска биолаборатория с финансова подкрепа на Бил Гейтс и още там някакви нещасници. ние пасеме трева

    Коментиран от #10, #12

  • 2 Хаха

    5 6 Отговор
    Ти пък откъде фактите за това или имаше видения.
  • 3 кирил домусчиев

    24 5 Отговор
    един милиард китайци като си купят ваксина по 5$ и ето ти проста сметка дали не е биологично оръжие...

    Коментиран от #17

  • 4 Алфа Вълкът

    14 9 Отговор
    ФАКТИ – 95% от жертвите на коронавирусът са хора над 50г. 67% от жертвите са мъже 33% жени! В Китай според една стара статия мъжете се пенсионират на 55г, жените на 50г. Парите за пенсии в Китай свършват до 2035г.

    Коментиран от #7

  • 5 Някой си

    10 1 Отговор
    В книгата ,,ЕДИНАДЕСЕТАТА ЧУМА,, е описано доста точно какво може да се случи . Не знам Фондацията ,,Сател лайф,, и Промед мейл как работят в момента,но явно доста добре. Книгата е уникална. ProMED ( Program for Monitoring Emerging Diseases) Програма за конгрол на новопоявили се болести ,учени занимаващи се с праблеми точно като в момента. Тази книга я прочетох в 2002 година.....сега не знам,може би я има качена някъде..
  • 6 Ердо

    1 5 Отговор
    То е божие наказание заради уйгурите
  • 7 Рошко

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Вълкът":

    А Бълхария в този темп до 2030,ако доди вируса тука, заради чумата в парламента и мс
  • 8 ДДРОнег

    15 1 Отговор
    Като чуя официални изявления и ми става ясно, че ще лъжат ...
  • 9 циганска корона

    4 1 Отговор
    Не разбрах ,защо Китай никъде не излезе с твърда позиция и тотална забрана на тези открити и глупави пазари за диви животни и севъзможни змий ,прилепи и там подобна погнуса.Толкова ли им излиза евтино лечението,или печалбата в центъра на многомилионни градове от тези измислени тържища е огромна.

    Коментиран от #16

  • 10 Rado

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "лаборант":

    според световно известни учени това е разновидност на Новичок, ние трева не пасем.

    Коментиран от #15

  • 11 5ко

    7 0 Отговор
    Китайците говорят едно, а вършат друго. Не вдигат излишно шум и си действат. После има винаги изненадани. Азиятски манталитет.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 kiro

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Rado":

    RADO e toçna trevista staro TÜRKO-TATARSKO- MONGOLSKA duma treva koyato lekuva nay trudnite bolesti i spasenite se radvat na jivota i blagoslavet nebesniyat bog TENGRİ...RADİKA ...RADOST....ama ti plçi i se pravi na NEŞTASTNİK ...TOYES TOVA Sİ Tİ NERADOSTEN ...
  • 16 kiro

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "циганска корона":

    1 500 000 000 GLAVİ dreben DOBİTAK KAK SE İZHRANVAT...partiyno reşeniye na gladniya problem...
  • 17 гешев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "кирил домусчиев":

    Кире,ти и амфетки продаваш нали ?
  • 18 baho

    0 1 Отговор
    А,не,бе...Я питайте краварите дали не е,дето ви го пуснаха.
  • 19 Менгеле

    0 0 Отговор
    Само глупак би повярвал ,че коронавирусът има естествен произход ! Друг е въпроса дали умишлено или неволно е изпълзял от лабораториите на душегубците на планетата !
  • 20 Момо

    0 0 Отговор
    Да пази Господ да пази
  • 21 ФАКТ

    0 1 Отговор
    ..нито Американците нито Руснаците могат да направят такова 4удо...До колкото знам Китай е единствената държава която е забранила исляма. в държавата си...,на китайци ще им кажа само едно..да обявите война на американците..не ви е проблем ..да обявите война на руснаците също можете...много сте силни сте...но да обявите война на Бог(Аллах)..да забраниш нещо което ти е дадено от твоя създател от създателя на вси4ко абсолютно вси4ко..само по себе си озна4ава 4е войната си я изгубил..(да забраниш Исляма или Християнството) на народа си ..онова което е в основата на цялото ни съществуване..е все едно да се самоубиеш сам..не вярвате в бог..ок няма проблем..вярвайте си в статуй..но не може да забраните на народа си да изповядват религията си..да са против собственият си създател..това ве4е озна4ава само едно..4е ще бъдете унищожени..нека бъдем реалисти..има само една сила която може да сътвори такова 4удо...казва се Бог..други го нари4ат Аллах...той е Един..щом обявяваш война на него..не разбирам какво друго са о4аквали освен 4удо което ще им покаже колко слаби са пред своя създател...!може да сте милиони..но за него "единствения" вие сте едно малко селце..
  • 22 ФАКТ

    0 1 Отговор
    ""ДА ПАЗИ ГОСПОД ДА ПАЗИ"" ГОСПОД НЕ ПАЗИ ТЕЗИ ДЕТО СЕ ОБЯВЯВАТ ЯВНО ПРОТИВ НЕГОВИТЕ ЗАПОВЕДИ ПРОТИВ САМИЯ НЕГО И ПРОТИВ НЕГОВОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ...НАПРОТИВ ПРАВИ ТАКА 4Е ДА РАЗБЕРАТ 4Е ГО ИМА..И ГО ПРАВИ ЗРЕЛИЩНО..ЗАБРАНИХА ИСЛЯМА.....Е ДОБРЕ ЗАБРАНИХТЕ ГО..АМИ СЕГА ЗАЩО СЕ 4УДИТЕ ОТ КЪДЕ ВИ Е СПОЛЕТЯЛА ТАЗИ СМЪРТ...??? ИЛИ СЕ ПРАВИТЕ 4Е НЕ РАЗБИРАТЕ ОТ КЪДЕ ИДВА ТОЗИ СМЪРТОНОСЕН ВИРУС...АМИ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА НЕ ВЯРВАТЕ И ДА СЕ 4УДИТЕ..ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ МОЛИТЕ НА СТАТУИ....НО НЕ СЕ 4УДЕТЕ ЗАЩО НЕВИДИМА НЕВИДИМА СИЛА ЩЕ ВИ ИЗТРЕБИ..!!!И В БИБЛИЯТА И В КОРАНА СА ОПИСАНИ СТОТИЦИ СЛУ4АИ КАТО ВАШИЯ..НАРОДИ КОИТО НАПЪЛНО СА СЕ ОТРЕКЛИ ОТ БОГ..И СА БИЛИ ИЗТРЕБВАНИ ОТ НЕГО..ЗА ДА СЕ ПОУ4ИТЕ..4Е ТОЙ ВИ Е СЪЗДАЛ ...НО ЯВНО МАЛКО 4ЕТЕТЕ ТОВА КОЕТО ТРЯБВА.. И МАЛКО ВЯРВАТЕ..НАПРАВО СТЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИЛИ НА ТОВА КОЕТО ВИ Е КАЗАЛ....ИСКАХ ТЕ ДА ПРОВЕРИТЕ ДАЛИ ТОВА КОЕТО ВИ Е НИЗСПОСЛАЛ ТО4НО КОНКРЕТНО И ЯСНО..ДАЛИ Е ИСТИНА ..Е..ПРОВЕРИХ ТЕ....ДАНО СЕГА СТЕ НАЯСНО ДАЛИ Е ИСТИНА ИЛИ НЕ..!!!ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА НЕ ВЯРВАТЕ..И ОТ 1 МИЛИАРД ЩЕ СТАНЕТЕ 1000 4ОВЕКА..,,АМА ТО ПРОСТ 4ОВЕК МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ДОСЕТИ САМ ОТ КЪДЕ МУ Е ДОШЪЛ ПРОБЛЕМА..ОСОБЕНО КОГАТО СИ ГО Е СЪЗДАЛ САМ!!
  • 23 Каквото повикало, такова се обадило

    0 0 Отговор
    ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ КОРОНА ВИРУСЪТ НЕ Е БИПЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ! БООЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ Е ГЕРБ ВИРУСА. ПРИ ТОВА ОРЪЖИЕ ЗА МАСОВО ПОРАЗЯВАНЕ! ЗАТОВА НА БОКО ВЕЧЕ МУ ВИКАТ ГАЛЕНО "БОКОШЕСКУ",ТО И СЪДБАТА ЩЕ МУ Е СЪЩАТА.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания