Last news in Fakti

6 Февруари, 2020 14:15 4 164 13

Млад лекар умря от преумора

  • коронавирус-
  • преумора-
  • лекар-
  • медик-
  • китай-
  • вирус

Над 28 000 са заразените

Млад лекар умря от преумора - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Млад китайски лекар почина от преумора, след като работи десет дни подред, за да спре разпространението на коронавируса, предаде „Мирър“.

28-годишният лекар е работил в клиника в провинция Хунан, която граничи с най-засегнатата от заразата провинция Хубей. Мъжът е починал от сърдечен арест, причинен от преумората.

Младият медик е имал задачата на проверява шофьори и пътници на магистрала. Много лекари и медицински сестри работят без почивка в Китай, за да спрат заразата. Условията на труд в тези условия са ужасяващи, а китайските власти са обвинявани и за прикриване на реалните цифри за коронавируса.

До момента е потвърдена смъртта на 563 души, а заразените са над 28 000. Възможно е обаче броят им да е много по-голям. Само в рамките на десет дни в град Ухан беше построена болница с 1000 легла, в която да бъдат настанени заразени с коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кърт

    37 4 Отговор
    Това е лекар,не като нашите измекяри.Ако се случи нещо такалова при нас,половината от нашите лекари ще си бият шута защото нява да има пътеки за източване и може да се умре

    Коментиран от #2

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "Кърт":

    а в ъв ВИДИН връщат боленуж нямали лекар то е от вътре човек ли си или не
  • 3 Една болница на името му!

    23 1 Отговор
    Човекът го заслужава! Тук не съм попадал на подобни хора!
  • 4 Абе козлодуй

    7 8 Отговор
    на теб колко пъти ще ти се обяснява че във Видин няма ревматолог. Няма. Затова го връщат пациента. Кой да го лекува, неврологът ли? Ооо, грешка то и невролози вече няма във Видин.

    Коментиран от #6

  • 5 Ай стига бе

    21 1 Отговор
    Ние нямаме лекари. Ние имаме търговци. За всяко предписано ти лекарство лекаря-търговец получава определена сума от фирмата производител. И колкото е по-скъпо лекарството толкова повече получава. Затова в здравната каса никога няма пари.
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Абе козлодуй":

    имате не лекар а търговец нямаш ли пари си до там
  • 7 Алфа Вълкът

    1 13 Отговор
    Младите умират заради дъртаците, а защо не си го оставят вируса да действа? Ще почисти света поне от дъртаците и ще се стабилизира световната икономика.

    Коментиран от #9, #10, #12

  • 8 Българин

    11 0 Отговор
    Бъдещето на света принадлежи на китайците!
  • 9 Рьоне Артоа

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа Вълкът":

    Ако имаш късмет и ти някога ще станеш "дъртак". Дали и тогава ще мислиш така? Ами ако тези дъртаци са майка ти и баща ти?
  • 10 Виолета

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа Вълкът":

    Ти НЯМА да одъртееш, бъди сигурен отсега! Когато умираш, спомни си това.

    Коментиран от #13

  • 11 Барчо

    5 1 Отговор
    Човека е герой. Лека му пръст. Не знам как ще го наречете тоя строй. Комунистически ли, социалистически ли, не знам. Само че той създава хора, а не човекоподобни маймуни в каквито се превърна лекарското съсловие в БГ. Никой да не се оплаква. Те станаха продукт на капитализма. Вече не са лекари, а търговци. При личния лекар ти дават половин час за преглед от който прегледа е 2-3 минути, а останалото писане. Специалистите ти предписват не тези лекарства, които са ти нужни, а за които медицинските представители и плащат процент. Един пример. Инжекция за става да не те боли я плащаш 560 лв, а доктора взема от нея 200 лв и отделно една петдесетунка за поставянето. Не може да си я купиш от друго място, а само от него. Красота. И не става въпрос само за един медикамент, а за всички. Всеки който е чакал пред лекарския кабинет се е сблъсквал с млади момчета и момичета, които са точно такива представители. По принцип един представител "рекламира" максимум 4 медикамента на които е вносител фирмата за която работи. Всеки има определен район и лекари, които "обслужва". По този начин се прескачат аптеките и лекарите спокойно си вземат процента, който е и при това необложен. Отделно от "сухото" на "добре работещите" и се осигуряват да речем лекции на някаква лекарска тематика, разбирай ексурзии пълен пансион в чужбина. Като казвам в чужбина говоря за Дубай, ОАЕ, Италия и т.н. Обикновено лекциите не са по специалността му, пък и не са на български. Ами така ще бъде.
  • 12 Барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа Вълкът":

    Млади приятелю, в България специално не умират заради дъртаците. Умират от лоша храна, алкохол, цигари и наркотици и в общи линии разпуснат начин на живот. И още нещо. Ако не бяха дъртаците, предполагам имаш в предвид родителите им, щяха да умират даже и още по-млади, защото щяха да се дрогират още повече, щяха да пият още повече, щяха да пушат още повече и щяха да се трепят взаимно още повече, защото нямаше да има кой да ги спира поне малко.
  • 13 Алфа Вълкът

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Виолета":

    😆😆😂😆😭😆😆😭😆😆 Разсмя ме от сърце!