Last news in Fakti

11 Февруари, 2020 14:18 2 330 14

В Гърция: Не искаме мигранти на наша земя!

  • гърция-
  • лесбос-
  • мигранти-
  • бежанци

По решение на правителството започва изграждане на затворени лагери за чужденци, които не могат да получат бежански статут

В Гърция: Не искаме мигранти на наша земя! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Неочаквано решение на гръцкото правителство отново засили напрежението на гръцките острови. Частници не си дават терените, за да се построят върху тях мигрантски лагери. Държавата не притежава подходящи места за настаняване на чужденците.

По решение на правителството започва изграждане на затворени лагери за бежанци и мигранти, които не могат да получат бежански статут. На островите Лесбос, Самос и Хиос за изграждане на лагерите ще се отчуждават терени частна собственост за неопределено време.

Жителите на островите заявиха, че ще атакуват това решение в съда и дори заплашиха да охраняват сами частната собственост.

Областният управител на егейските острови заяви, че е „шокиран“ от това решение и очаква мащабни протести.

Въпреки всички обещания на правителството на Кириакос Мицотакис хиляди мигранти все още са на островите, напрежението между тях и местните жители расте и всеки момент е възможно да избухнат бунтове, предупреждават пред медиите хората от гръцките острови.

За настаняване на мигрантите във вътрешността на страната се използват военни поделения, но жителите около тях също протестират, защото се увеличава престъпността в тези райони.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ismail

    6 9 Отговор
    koy iska migranti be togava otivay da se biesh v siriq da opravis demokraciqta tam da se virnat

    Коментиран от #11

  • 2 7988

    35 1 Отговор
    Граница се пази само и единствено с оръжие. При опити за незаконно проникване в страната следва стрелба на месо това е начина и реда за възпиране да видим дали ще има други желаещи. Ситуира се гръцката армия по границите и стрелба.
  • 3 Греко

    27 3 Отговор
    Гърците са горд народ. Браво ! Наглосаксите си мислят че са фанали баба си за шлифера , мислят че са още в колониалната епоха и могат да натрапват на света извратените си представи . Светът се променя и парите не са най важното нещо.
  • 4 гуньо

    25 1 Отговор
    Дошло е време да се поставят пак мините полета по границата.Пък като искат да яминават.
  • 5 koпа

    6 10 Отговор
    То сега се почва потока от мигранти към Гърция,времето за отговор на турците дойде ,гърците да се подготвят за посрещане на един милион мигранти,да видят гърците и ЕС как се дава подслон на терористите ФЕТО и ПКК.

    Коментиран от #6

  • 6 215243248324

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "koпа":

    Ще се изтечете в канала където ви е мястото. За "умник" като теб ще кажа, че онзи дeн крaй Кипър двe Фрeнcки фрeгaти и двe гръцки ca oбърнaли в бяг двe турcки, тaкa чe търпeниeтo нa вcички ce изчeрпвa. турция мaй имa вeрoятнocт дa изчeзнe като ocтaтък oт бившaтa вeчe импeрия. Макрон вeчe зaгaтнa зa тaкъв вaриaнт. Приcъcтвиeтo нa мoщнa aрмaдa, нaчeлo cъc caмoлeтoнocaчa ''Шaрл Дe Гoл'' в Eгeйcкo мoрe e яceн знaк, зa oнeзи, кoитo мoгaт дa гo рaзчeтaт. Oтдeлнo и Щaтитe удaрнo oбoрудвaт и пълнят бaзитe cи в Гърция. Така, че по полеко да не ревеш за твоите "велики" козари.

    Коментиран от #7

  • 7 koпа

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "215243248324":

    Ти остави французите да се разправят ако могат с турците ,похвали се с нещо свое със самолети ,самелотоносачи,фрегати,безпилотни самолети,танкове и т.н или ти си се беше с гол гъз нагоре,само таралежи да ловиш.
  • 8 негър ..25

    1 8 Отговор
    гърция не иска. няма значение.гърция бедна и малка. турция велика и богата. аз отивам там. после доведа семейство. 200 милиона братя
  • 9 миш

    7 2 Отговор
    Те искат само българи за ратаи.Доброволно станахме аргати и слуги ,без бой.
  • 10 Centurion

    18 2 Отговор
    И много правилно,то не е за искане!!!Тази гнусна Мюсюлманска сган,кой да я иска???Грозни мустакати ,трябва да бъде посрещната с огън и меч,и без всякаква милост!!!Европа не е за всички ,и тези плесен трябва да бъде изчегъркана и върната в Африка и в Азия ,да не казвам по други действия,че ще ми изтрият поста!!!
  • 11 До Исмаил

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "ismail":

    Ми те що не си седят в Сирия и сами да си се бият за свободата си и за демокрацията си, ами вирнали коремите, нарамили другите чавета и айде друг да ги храни, те само ще се е... и ще продават фасони на приемните държави. Айде стига вече, че бактиса.
  • 12 Ердо

    1 6 Отговор
    Няма, не искам, стягайте се, скоро отварям коридора
  • 13 pomak

    0 3 Отговор
    ne se sirdi komsu ste vi pratm mafioti te sa bogati....
  • 14 ДОКО

    6 1 Отговор
    ИСКАМЕ МИГРАНТИ В БАНКЯ ЧАКАМЕ ВИ ОБИЧАМЕ ВИ ГЕНЕРАЛ БОКО ДАВА ПАРАТА..ИДВАЙТЕ
Новини по държави: