Last news in Fakti

16 Февруари, 2020 18:00 3 905 25

Ако не знаеш английски, няма работа на Острова

  • брекзит-
  • работна ръка-
  • великобритания-
  • ес-
  • работници-
  • работа

Чужденците задължително трябва да владеят английски

Ако не знаеш английски, няма работа на Острова - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Великобритания няма да допуска нискоквалифицираната работна ръка от чужбина и ще изисква от всички квалифицирани работници, желаещи да работят в кралството, да имат предложение за работа, да отговарят на стандартите за заплащане и да владеят английски, предаде "Ройтерс".

"Нашата нова имиграционна система ще затвори кранчето за нискоквалифицираната работна ръка от чужбина", написа британският вътрешен министър Прити Пател в статия за неделното издание на в. "Сън". "От догодина всички квалифицирани работници ще трябва да съберат достатъчно точки, за да работят в Обединеното кралство. Те ще трябва да владеят свободно английски, да имат твърда оферта за работа и да покриват изискванията за заплащане", допълва тя. Пател посочва, че с този план "цялостният брой" на имигрантите ще намалее.

Според някои опозиционни политици ограничаването на имиграцията може да навреди на сектора на обществените услуги, например на Националната здравна служба, разчитаща донякъде на граждани от ЕС, които работят като медицински сестри и лекари. Правителството заяви, че ще дава допълнителни точки на тези, които работят в сектори, където има недостиг от подготвени кадри, предаде Новини.бг.

Лондон и Брюксел ще прекарат тази година в преговори за споразумение за отношенията след Брекзит, което да влезе в сила от 1 януари догодина. Основната конфликтна точка в тези преговори е доколко ще се отклонява Великобритания от регулациите на ЕС. Обединеното кралство напусна Евросъюза в края на януари, но до 31 декември е в сила преходен период, през който няма да има особени промени в досегашната ситуация. Към момента европейските граждани имат право да се движат свободно между държавите-членки. Някои британци гласуваха за Брекзит на референдума през 2016 г., за да бъде намален броят на пристигащите във Великобритания хора.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт!

    34 3 Отговор
    Логично и нормално!Така трябва да е навсякъде.

    Коментиран от #15

  • 2 Някой си

    28 4 Отговор
    Да си седят на тъпия остров англосаксите!
    На мен не ми липсват!

    Коментиран от #8

  • 3 Муаха-ха-ха-ха...

    29 5 Отговор
    Във всичките им бивши колонии и протекторати са само негри и неграмотници,ама лаят на английски.Страшна логика .
  • 4 Лорд Минчу

    21 0 Отговор
    Ще ударят само две от тризначките с тоз закон ! "Дека ми е инглиша, дека ми е инглиша..."
  • 5 Бай хой

    16 2 Отговор
    А нашите патриотични българи натурализирани от шкембелията знаят ли Български?

    Коментиран от #17

  • 6 Собственик на 466 крави вече и три мандри

    10 11 Отговор
    В Англия е пълно с рускини знаещи английски и работещи като жерици на любовта и раждащи русофилчета. Разчитаме на тези русофилчата да променят след време нещата в полза на руският език 😂😂 майтап разбира се това там да не ви е България!!
    Руcoфилитe, кoмуниcтитe и aтaкиcтитe дeнoнoщнo търcят крaви и крaвeфeрми в интeрнeт?? Тe ca кaтo мaгнит зa привличaнe нa вce пoвeчe врaгoвe и кaтo eдин oт гoлeмитe млeкoпрoизвoдитeли в ceвeрoзaпaднa Бългaрия cъм cилнo рaзoчaрoвaн oт изпoлзвaнeтo нa думaтa "крaвaри" кaтo oбиднa квaлификaция към тeхнитe прoтивници! Cутрин кaтo пътувaм oт Врaцa към Мoнтaнa, къдeтo ca пoвeчeтo oт крaвeфeрмитe ми, eдинcтвeнaтa пoвтaрящa ce пocтoяннo думa в интeрнeт e "крaвaритe...крaвaритe"???Рeклaмирaйки бeзплaтнo дeйнocттa нa млeкoпрoизвoдитeлитe, явнo ce нaдявaт тaйничкo дa пoлучaт бeзплaтнo cирeнцe или кaшкaвaлeц към рублитe?? Нe гocпoдa!! Млeчнитe прoдукти нe ca бeзплaтни и мoжeтe дa cи ги зaкупитe в нaй-близкия квaртaлeн мaгaзин или хипeрмaркeт. Купeтe cи cирeнцe, caлaмурeнo или cиньo, кaшкaвaлeц, мacълцe, киceлo млeкцe дa имaтe в хлaдилникa, пряcнo млякo, cтoплeтe cи и изпийтe чaшa и тoвa мoжe дa пoуcпoкoи вeчe cилнo бoлнитe ви кoмуниcтичecки и руcoфилcки мoзъци!! Нaдявaм ce дe...мoжe cлeд тoвa дa прoбвaтe и c лeкaрcтвaтa прeдпиcaни ви oт Кaрлукoвo...

    Коментиран от #11, #14

  • 7 Само питам

    4 4 Отговор
    Зaщo cлeд тaкa нaрeчeнитe прoмeни (cлeд 1989г.) нe бeшe върнaт иcтинcкият Бългaрcки Химн - Шуми Мaрицa( Химн нa Бългaрия oт 1886 г. - 1946 г.) и въoбщe имa ли някaкви прoмeни в Бългaрия cлeд кaтo нe кoй дa e, a кoмуниcтичecкия химн "милa рoдинo" вce oщe e Химн нa Рeпубликa Бългaрия ( нaли Уж вeчe нe cмe Нaрoднa Рeпубликa Бългaрия) ????
  • 8 Ха ха ха

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    Ти пък най- малко им липсваш, те ли дойдоха да ти се молят за работа или ти им отиде на крака 😂 😂 😂
  • 9 Ром ама кубински

    6 3 Отговор
    Няма нищо,имаме химн на основата на еврейска песен и с мелодия на погребален марш.С такъв траурен химн освен към затриване на българския народ,нищо друго не може да се случи.А,ако имате съмнения вслушайте се в химните на много държави-звучат тържествено.Ама те другарите толкова са си можели.
  • 10 Koч

    13 0 Отговор
    Целта бе Кралството да се отърват от вулгароси,мамалигари и балкански цигани...до някъде и от поляци.Така или иначе англиски говорят във всичките им бивши протекторатии и колонии.Като се замислиш, англо-саксонските еврей така силно "любят" балканските народи,че ако им се отвори възможност ще ги засипят отново с бомби(този път и с ядрени).Аз заради това съжаление към бантоскотовете нямам.Нека си стоят със свалени гащи и надупени(в рамките на НАТО) пред Лондон,а измършавелите си ръчици стиснати в юмрук да размахват заканително към Москва(не че и москва не е жидовско сборище).Какво да ги жалиш такива,като и самите англични гледат на тях като биологично непълноценен вид стоящ доста по ниско от техните туземци,негри,индиици,пакистанци и прочее..?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Курдов

    9 2 Отговор
    Най големия ташак е,че въпреки тоталната гавра която си правят с нас от острова и факта,че ни клсифицират по ниско от най нискостоящата индуска каста(а бе по доло от шимпанзетата и негрите дори) и с една дума за хора не ни броят....то в случай на война с Русия,ние и децата ни ще трябва да воюваме за тях...да убиваме руснаци за тях...и да мрем героично за британската корона.Целия този абсурд заради на членството ни в НАТО.
  • 13 Balgarin

    2 2 Отговор
    Boiko da se zastapi za nashite romi,te me znayyat angliiski,zashtoto roditelite I'm uceha o znaeha ruski.Sega ruski ezik v Balgaria govoryat samo romite.
  • 14 слаботоков

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Собственик на 466 крави вече и три мандри":

    Краварю, а ти що не ми направиш една ТУТУРУТКА! Боклук скапан!
  • 15 Играч

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Факт!":

    И кое му е логичното.В месарския цех работиш с българи ,румънци и поляци.Англичанин няма да видиш първите 6 месеца.Ако говориш за високо квалифицирани кадри те и в София да работят пак си го знаят.

    Коментиран от #22

  • 16 Рошко

    3 1 Отговор
    Мразя англета, и на мене няма да ми липсват, роден съм и израснал в континентална Европа, местя го

    Коментиран от #20

  • 17 Опа

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Аааа, знаят, знаят, (паспорт) или пашост ли беше!
  • 18 Опа

    0 0 Отговор
    Ако не знаеш Български, нямаш място на село
  • 19 бръшем лайна секакви

    1 1 Отговор
    Ама, и шефове ли търсите?
    Много скъпо е там, осигуровките големи, не е идеално! Една кола 2 литра= 2£ и на горе! Иначе дадеш ли мигач, веднага те пускат хората! няма такова перчене като тука
  • 20 хохо

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Рошко":

    Много англичани идват тук, на море, на ски. Там морето не става, и планини нямат, трябва да се имаме с тях, за да идват хората, да има туризъм!
  • 21 Гледач

    3 1 Отговор
    На тоя СМЪДРИВ Остров НЯМАМЕ работа. А СЕГА като напуснаха ЕС пак ще си чукат сестрите и майките защото нормални хора няма да им ходят в КЕНЕФА.
  • 22 Факт!

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Играч":

    Като отиваш някъде трябва да владееш езика доказан със сертификат.

    Коментиран от #23

  • 23 Пинокио

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Факт!":

    Даже в самия сертификат да има 20 правописни грешки, като на нашия консул с терасите, важното е да има сертификат!
  • 24 РЗС

    0 0 Отговор
    Това нововъведение би ударило най-вече техните любимци от азия и някои чернилки от замунда. Тва пакита, индита, китайци масово не говорят английски. Те си имат общества на острова и езика не им трябва въобще. Хайде сега да видим пристигащия циганор от тия държави извън ЕС как ще се оправи
  • 25 незнайко

    0 0 Отговор
    И КОЙ ЩЕ ИМ ЧИСТИ ЗАДНИЦИТЕ ???
Новини по държави: