Last news in Fakti

14 Март, 2020 10:50 1 426 8

Канадският премиер не е заразен с коронавируса

  • канада-
  • джъстин трюдо-
  • съпруга-
  • коронавирус-
  • зараза

Премиерът е под карантина

Канадският премиер не е заразен с коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Канадският премиер Джъстин Трюдо обяви, че не е заразен с новия коронавирус, след като стана ясно, че съпругата му е болна от COVID-19.

По-рано бе съобщено, че съпругата на канадския премиер Софи Грегоар Трюдо е дала положителна проба за вируса, след като се върнала от посещение във Великобритания. Тя и съпругът ѝ ще останат под домашна карантина 14 дни.

От канцеларията на канадския премиер увериха, че той ще продължи да изпълнява в пълна степен своите задължения. Канадските власти засилват мерките за борба с коронавируса, като обявиха вчера извънредни мерки, включително изненадващо понижаване на основния лихвен процент с половин процент от централната банка с цел компенсиране на икономическите последици от епидемията.

Канада посъветва гражданите си да не пътуват в чужбина, ако не е наложително. Страната реши да приема международни полети само на няколко избрани летища и няма да приема до юли в свои пристанища круизни кораби с над 500 човека на борда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Огромно притеснение

    5 1 Отговор
    От два часа нищо не сме чули за Непобедимата и необятна и нейния Божи наместник, да не би Америка вече да ги е нападнала.
  • 2 ВСС съдия

    9 0 Отговор
    Ей сега не знам, какво да си мисля. Жена му заразена, а той не.

    Коментиран от #4

  • 3 Зайко Байко многознайко

    3 0 Отговор
    Сега ситуацията е патова! Само ще ви кажа, че има по-велико чувство от страхът от заразяване с CoVid19! Най-великото чувство на света, не не е любовта! Запомнете това чувство се нарича ГЛАД! Иначе скоро ще действа естественият подбор, който остане , остане ! Пингвина и той се прави на безстрашен герой ! На мен лично това нещо ми прилича повече на биологично оръжие! Много противоречиви изследвания, резултати и още по неадекватни мерки! Има една наука която е създадена от френската школа на Луи Пастьор и се нарича " Обща ендемиология , епизоотология и механизъм на предаването на заразните болести"! Там са основополагащите принципи, този вирус не се проявява конвенционално, това ме кара да си мисля за биологично оръжие, мое мнение !
  • 4 Кокорчо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "ВСС съдия":

    Може да му е жена на хартия, и някой друг да му я оправя

    Коментиран от #6

  • 5 ГоСт

    4 0 Отговор
    И да е заразен ще си признае ли без бой?Не бил заразен ама когато излезе истината написана на некролог няма кой да му бярва вече.
  • 6 Алфа Вълкът

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кокорчо":

    Трюдо е партията на левите радикали. От километър му личи.

    Коментиран от #8

  • 7 мечо

    1 0 Отговор
    защто не се целува сас маж по западни традиций
  • 8 Кокорчо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Вълкът":

    Ами като му гледаме шсрените чорапки, може и да са чорапогащи и с жартиери