Last news in Fakti

7 Април, 2020 07:55 2 663 7

За първи път: Нито един смъртен случай в Китай от COVID-19

  • китай-
  • коронавирус-
  • жертви-
  • ухан-
  • заразени

За последното денонощие са регистрирани само 32 случая на заразяване

За първи път: Нито един смъртен случай в Китай от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Коронавирусът не е причинил нито една жертва в Китай за последните 24 часа, за първи път от началото на публикуването на статистическите данни, сочат данните на здравните власти.

Новите случаи на заразяване в континентален Китай намаляват от миналия месец. Страната обаче е изправена пред втора вълна от случаи на заразяване, донесени от чужбина. Забелязва се и голям ръст на асимптоматичните случаи.

За последните 24 часа са регистрирани само 32 случая на заразяване, като всички те са при хора, завърнали се от чужбина. Други 12 подозрителни случаи са под наблюдение, както и 30 асимптоматични случая.

Китай започна да публикува данни за заразени и смъртни случаи през месец януари. За първи път оттогава няма нито един смъртен случай. До момента Пекин е потвърдил за 3331 жертви на коронавируса в страната. Според правозащитни организации обаче Китай крие реалния брой на починалите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако това е

    14 3 Отговор
    Истина е много добра новина! Това значи, че и другите страни ще почнат да излизат лека, по-лека от този омагьосан кръг с заразата!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Шекспир

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ако това е":

    Дано да си прав но се съмнявам.Китай се опитва да рестартира икономиката с цената на всичко.Най вероятно влизат в другата версия.Починалите от корона ги пишат като починали от друго.
  • 3 Корона фен.

    4 10 Отговор
    Китайците лъжат напоследък взеха да лъжат повече и от американците. Няма отърване от великата корона вирус тя ще остане вечна спасителката на света която решава проблемите с рекота и бързина слава слава на великата корона.

    Коментиран от #6

  • 4 свършване няма има умиране

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ако това е":

    Ще почнат да излизат, ама след година - две. Китай е на светлинни години пред нас, а и нямат купища застарял народ.
  • 5 Червен

    2 3 Отговор
    Иска ми се да им вярвям, но където има диктатура новините винаги са добри. А реалността ще я разберем по късно!
  • 6 Груьо

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Корона фен.":

    Драго същество предлагам да се насочите към специалист в областта на психичното здрави. Вероятно има шанс да ви се помогне. Ако ли не искате отидете за риба поне.
  • 7 Мичурин

    0 0 Отговор
    Сектор$ Пропаганда и Демагогия от Америка за България опроверга това