Last news in Fakti

10 Април, 2020 15:46 2 388 4

Германски министър критикува САЩ за бавните мерки срещу коронавируса

  • германия-
  • сащ-
  • напрежение-
  • коронавирус-
  • маас

Германският външен министър Хайко Маас разкритикува Съединените щати, че са предприели мерки за справяне коронавирусната епидемия прекалено бавно. Това е най-новият признак на напрежение между двете държави, предаде Reuters.

"Китай предприе "много авторитарни мерки", докато в САЩ на вируса не бе обърнато внимание дълго време", заяви днес Маас в интервю за Spiegel.

„Това са две крайности, нито една от които не може да бъде модел за Европа“, каза той.

Германия беше сред страните, които миналата седмица обвиниха Съединените щати в използването на тактиката на „Дивия запад“, изразявайки се в блокирането или наддаването за пратки за купувачи, които вече са сключили сделки за жизненоважни медицински консумативи.

Маас заяви пред Spiegel, че се надява САЩ да преосмислят своите международни отношения във време на коронавирусната криза.

„Нека да видим до каква степен действията на американското правителство ще доведат до дискусии в страната за това, дали моделът„ America First“(Америка на първо място) наистина работи“, каза той и добави, че агресивните търговски политики може да навредят на способността на страната да се снабдява с медицински консумативи.

Говорителят на американското посолство в Берлин все още не е дал коментар за изказването на немския външен министър Хайко Маас.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Фоок оф

    1 2 Отговор
    А така, и соросите, и гербаджийте, и комунягите,и роските подлоги ми слагат минуси, ама тва е щото аз им го слагам! Хахаха
  • 3 Хммм

    1 1 Отговор
    Е,те твае. От Марс си личи ,че тоя е от глобалистите. Те глобалистите си накупиха на килограм ЕвроГейци.
  • 4 Gen Gurko

    1 0 Отговор
    Как си личи симпатизанта на демократическата партия и радетеля на евролибералнотолерастката идея на управляващите на практика в Германия партия на зелените 90 и партията на Меркел.