Last news in Fakti

15 Април, 2020 14:50 1 892 2

Коронавирус: Берлин иска удължаване на ограниченията за събирания до 3 май

  • германия-
  • коронавирус-
  • извънредно положение

Събиранията на повече от двама души са забранени

Коронавирус: Берлин иска удължаване на ограниченията за събирания до 3 май - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германското правителство настоява за удължаване на ограниченията за събирания до 3 май. Ангела Меркел обаче тепърва ще трябва да обсъди това предложение с министър-председателите на отделните федерални провинции.

Според важащите ограничения, събиранията на повече от двама души са забранени. Изключения важат за семействата и за членовете на общите домакинства.

Днес следобед се очаква Ангела Меркел да информира гражданите за решението, взето заедно с министър-председателите на федералните провинции.

Междувременно, според данните на института "Роберт Кох", в Германия заразените с новия коронавирус са 127 584. Жертвите са 3254. Според американския университет "Джонс Хопкинс", заразените в Германия са 132 210, а жертвите - 3495. Над 68 000 души в Германия вече са излекувани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gen Gurko

    6 4 Отговор
    Меркел знае как се осра с нейните 70% необходими да се разболеят и се опитва да наваксва и търси индулгенция, но записът е налице и всички го слушахме. След поканата на рязаните бездокументни джихадисти това е вторият и съдбоносен гаф.
  • 2 Ръмпези

    2 3 Отговор
    МОГА ДА ВИ ИЗПИША ПЪРВАТА ПЕТИЦА ПО ДАДЕНИ ЖЕРТВИ ОТ КОРОНА ВИРУСЪТ...ИСПАНИЯ И ИТАЛИЯ НА КАНТАР..СЛЕДВАТ ФРАНЦИЯ, АНГЛИЯ И ГЕРМАНИЯ..ТОВА Е ЗА ЕВРОПА...