Last news in Fakti

17 Април, 2020 08:34 3 918 20

Близо 33 000 жертви на COVID-19 в САЩ

  • сащ-
  • коронавирус-
  • covid-19

Нюйоркчани благодариха на медиците с песен на Франк Синатра

Близо 33 000 жертви на COVID-19 в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС

За последните 24 часа САЩ добавиха още 4491 починали заразени с новия коронавирус и общият брой на жертвите вече се доближава до 33 000, според данни на университета "Джонс Хопкинс", предаде Франс прес.

Това е най-високият брой на починали от началото на епидемията досега, но е възможно в него да са включени и смъртни случаи, които "вероятно" са свързани с Ковид-19. Тази седмица град Ню Йорк обяви, че ще добави 3778 "вероятно починали" от Ковид-19 души в списъка с жертвите.
Заразените в страната са 667 800.

Вчера вечерта нюйоркчани вместо да аплодират или да скандират "Благодаря" от прозорците си по адрес на лекарите, мобилизирани срещу пандемията, запяха песента на Франк Синатра "Ню Йорк, Ню Йорк", отбелязва БТА.

Класическото парче отекна в продължение на десетина минути в няколко от кварталите на града. Музиката се долавяше от много балкони и прозорци, според потребители на "Фейсбук".
В Ню Йорк заразените са 213 000, а починалите са над 11 500. Вчера губернаторът Андрю Куомо удължи мериките за изолация до 15 май.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 слаботоков

    18 22 Отговор
    Малко са! 330 хил. да станат! 😀

    Коментиран от #5, #17

  • 2 Жоро

    35 14 Отговор
    САЩ са избили хиляди хора с техните войни в близкият изток.Сега всичко им се връща.

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Доктора

    30 9 Отговор
    Следя този вирус много внимателно още от появата му! Прегледам съм повечето медицински проучвания от Китай, Южна Кореа, Германия, САЩ и Великобритания. Провете сами. Лансет например публикуват много информация. ВИРУСЪТ СЕ ПРЕДАВА АСИМПТОМАТИЧНО ... ЗАРАЗЯВАНЕТО СТАВА ОЩЕ ПРЕДИ ПОЯВАТА НА СИМПТОМИ. ЗАЩО ПЪТУВАТЕ ??? ЩЕ ЗАРАЗИТЕ БЛИЗКИТЕ СИ БЕЗ ДА ПРЕПОЛАГАТЕ, ЧЕ СТЕ ВЕЧЕ ЗАРАЗЕНИ ...
  • 4 Справедлив

    48 7 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Милиони са избили американците...Само в Ирак са избити над 500 000 иракски деца.И най-чудовищното е,че бившият Държавен Секретар на САЩ Медлин Олбрайт в едно интервю оправда убийствата им.След въпрос на журналист"Оправдавате ли убийството на половин милион деца заради американските интереси? Медлин Олбрайт отговори без да се замисли-"Да" ...Затова и в момента съчувствието към американците от целият свят е почти нулево...А не е само Ирак-над 60 държави са пострадали от американската алчност и лицемерие
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 А стига бе

    30 3 Отговор
    Каква соросоидна тишина тук.Вчера за 4 000 заразени-повтарям заразени в Русия подскачаха от радост.А днес за умрелите в САЩ-повтарям-умрелите си трайкат като п.......

    Коментиран от #15

  • 7 Kubeto

    10 3 Отговор
    Ние ще си пуснем на Слави некоя чалгиийка споко, иде великден и шИ смИ си насело на агнЙе и працуца..шИ нИ каат те , че се мре..нищо не разбират!
  • 8 ПРЕКРАСНО !

    8 5 Отговор
    А лоша новина има ли ?
  • 9 Дори сега саш пак си изтрепват

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Населението защото там консуматорите са много и природните ресурси не издържат на това разхищение и понеже онея тулупи там са ходещи ядящи паразити дето не произвеждат нищо и са безполезни и затова там умрелите са най много и ще бъдат най много ...източния свят са робовете дето произвеждат благата на капиталистите и световния елит и там умрелите няма да са полкова много сравнено със запада както и се вижда де...ще има още вълни и сътресения покрай грипа докъто не бъдат изтрепани толкова консуматора колкото е заложена в сценария на службите
  • 10 fatal bazooka

    16 3 Отговор
    Вчера един доктор вече излекуван от короната ,спомена че вирусът подбирал хората.Може и да е лъжа нямам идея.Ккакто виждам си е харесал доста американците 😅 да ме прости господ .Нека си видят кирливите ризи ,колко клошари и социално бедни има там? Не само да се показва красивата страна на Америка ....
  • 11 Брел

    20 2 Отговор
    Няма да има прошка.Сащ и без това нямат вяра.Има много секти/Лесно се откриват, чрез Гугъл/.Не е нужно да изброяваме историческите факти за техните престъпления.Дали поклонниците на сащ се ядосват на истината е без значение.Сащ просто ще платят с жертви за да оценят какво е да убиваш невинни хора ,за да завладееш техните петролни и златни запаси.

    Коментиран от #12

  • 12 Точно така е САЩ са НЕВЕРНИЦИ

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Брел":

    Произлизат от Арабските племена, т. с. те са първото Арабско племе АМУУРУ, от тях ПРОИЗЛИЗАТ по-късно ЕВРЕИТЕ - ГЕРМАНИТЕ, АРАБИТЕ и ТУРЦИТЕ. ПОКЛОННИЦИ НА "СЕТ" брата убиец на "ОЗИРИС" от Древен Египет.
  • 13 Ники

    11 2 Отговор
    какво ги плачете американците те са много нека да мрат хубаво че има такъв глупав президент най-много още седмица и ще разхлаби мерките били умрели 5-6 милиона много важно тъкмо ще раздадат повече зелени карти и ще спечелят повече пари крайно време е там да се напълни с маймуни и негри за да се промени политиката им.
  • 14 анонимен

    6 3 Отговор
    Лошото е че е малка смъртността при тях! Би било добре да измрат по 100- 200 хил. на ден!!!😀
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Уйо

    1 1 Отговор
    За мен с този вирус просто се прочистват от долната каста предимно негри и латиноси бедни да не забравяме че са 350 мльона
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 националист

    2 0 Отговор
    Бъдете сигорни че реалната картина в САЩ и много по страшна и жертвите и болните са десетки пъте по вече но както винаги властите на САЩ крият истината и лъжат. Истината ще излезе наяве след години,както се случи и се разбра за хилядите американски войници използвани като опитни мишки в ядрени взривове и починали в последствие от рак. Както стана известно и за хилядите бомби с обеднен уран хвърлени над сърбия и заразили и хиляди американски войници които бяха разположени в Македония. Лъжат и крият истината тия изроди и си пият уискито на някой курорт на флорида и на островите и не им пука въобще че хиляди и стотици хиляди американци мрат ежедневно от тоя вирус който съмите те създадоха и пуснаха!
  • 19 Милко

    1 0 Отговор
    Масов мор по американските самолетоносачи и подводници и не казват и не им разрешават да акостират на сушата и уволняват капитаните ако съобщят че има болни на борда. Масово мрат американските морячета които от безизходица глад и мизерия са станали военни и сега трябва да умират за да не пострада имиджа на тръмп и държавния секретар и военния министър които се забвляват някаде и наистина не им пука че мрат масово морячетата нещастни по американските кораби. Ужас,това е то истинската америка. Дерибейщина ,престъпна некадърност и пълно оцъствие на енпатия към страданието на собствените им съграждани от страна на дебилните тлъсти щатски генерали .....ужас и мор е в тая гнусна държавичка САЩ
  • 20 nemov

    0 0 Отговор
    Все така смело напред, стискам палци.