Last news in Fakti

18 Април, 2020 18:25 4 582 28

Над 15 000 смъртни случая на Острова

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия
Над 15 000 смъртни случая на Острова - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Броят за умрелите в резултат на пандемията от коронавирус във Великобритания превиши 15 000 души. Само през последното денонощие за умрели 888 пациенти. Заразените вече са с 5500 повече, или общо от началото на пандемията – 114 000 души.

Медиците не могат със сигурност да потвърдят, че пикът на пандемията е факт или пък, че той е преодолян. През последните седмици сме свидетели на повишаване на броя на заболелите и жертвите за няколко дни. Следват няколко дни с понижение на въпросните данни, след което отново сме свидетели на ръст, коментират властите. Така например на 17 април са починали 847 души, а на 16-ти техният брой е бил 861. На 15 април жертвите са били 737 души. Властите признават, че официалната статистика не показва реалната картина, тъй като тук не влизат смъртните случаи извън болниците.

Между 50 и 60 е броят на починалите лекари в резултат на коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    4 2 Отговор
    Дека са?
  • 2 Гост

    6 18 Отговор
    Още едно доказателство, че затворения живот и изолацията не гонят вируса.... Нали ингилизите и те отпреди повече от месец опразниха улиците си? От къде тогава тези нови хиляди бройки?

    Коментиран от #4, #9, #13

  • 3 Блиц

    10 6 Отговор
    Ей, Факти! Ще задминете Блиц по използване на гнусни епитети! Колко пъти изполвахте думата “умрели”, а не примерно “починали”?
  • 4 Някой

    19 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ти четеш ли кво пишеш ... ние сме вече месец.. те до последно се правеха на безсмъртни

    Коментиран от #6

  • 5 Гражданин

    5 5 Отговор
    Каде мога да подам сигнал за fakenews особедно за блитц и пик ...
    Няма ли да ги спрат тив жълти сайтове
  • 6 Гост

    10 12 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    Не, ние сме 40 дни, а те са от месец... Ти май не смяташ! Вируса нали заразява до 2 седмици... Както и да го погледнеш повече от 2 седмици са затворени, а продължава да има новозаразени.... Мангъров е прав, но няма кой да го слуша...

    Коментиран от #7

  • 7 35 ден

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Грешка

    Коментиран от #11

  • 8 qwerty

    1 0 Отговор
    Туй що лев е...
  • 9 Аноним

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Кухар неграмотен

    Коментиран от #12

  • 10 Кой68

    18 2 Отговор
    Нали тия ни учат как да живеем и дишаме?Здравната им с-ма се срина,а да не говорим за лицемерието им по отношение на такива като нас от Балканите?Сега реват за работници на полето понеже няма кой да събере реколтата,а джентълмените не могли да се цапат?!
  • 11 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "35 ден":

    Ти грешиш... 37-ми ден, ако трябва да сме точни...
  • 12 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Аноним":

    Не съди по себе си, еднокнижни...
  • 13 Не мога да разбера

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Защо хора, които никога не четат се опитват да пишат и да налагат мнение. Карантината е от 3 седмици, даже реално от 2, тогава спряхме работа. Англичаните са хора с много голямо самочувствие, в повечето случаи непокрито. Толкова им е опростен живота, че не им дреме за нищо. За това сега има по около 900 умрели на ден. Вируса е съвсем реален. Хора пазете се, не бъдете безотговорни. Тук държавата е богата и ще се оправят някакси, а нашата мила родина ще загине тотално. Поздрави

    Коментиран от #15

  • 14 Бай Басри

    3 4 Отговор
    Въх голяма гюрултия около тоз грип!! Всеки психирал ср и гипсирал се от таз медийна помия да се хвърли през балкона! Ултра простотия...
  • 15 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Не мога да разбера":

    Тук не сме спирали да ходим на работа... Значи на острова карантината е по-сериозна! Та според експертите от инфектирането до евентуално разболяването минават от 4 до 14 дни! Нали сте затворени от 3 седмици, а от 2 не ходите и на работа? Какви са тогава тези над 5 хил. заразени от последния ден, бе... Явно затвора на хората не гони вируса, експерте!

    Коментиран от #17

  • 16 Ахахаха

    7 1 Отговор
    Вече всички болести ли се наричат с едно име ковид19?! Ще го кажа така, нека дежурния предаде по линията, от началото на март се самоизолирах и бачкам от вкъщи, но вече стават 7 седмици и не се издържа психически! Мисля, че след седмица-две ще ми бъде все тая дали ще ме хване корона или шморона! Мисля си, че даже в момента вече ми е все едно! Та разни генералчета да се замислят, понеже аз съм мнооооогоо търпелив по принцип!

    Коментиран от #18

  • 17 Сузи

    11 6 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Другарю, д-р Москов вече го препоръча: отиваш в Пирогов или друга болница със заразени от вируса, поемаш десетина дълбоки всмуквания от интубатора на болния и се заразяваш. Прибираш се вкъщи и след 3 седмици ни доказваш, че това е нЕкакво най-обикновено вирусче, за което не е нужна карантина и созиална изолация… Най-добре е да отидеш в болницата заедно с твоя идол Славчо Учиндолски, Тошко Йорданов и другите…

    Коментиран от #26, #27

  • 18 Сузи

    0 4 Отговор

    До коментар #16 от "Ахахаха":

    Виж предишния ми пост - това е отговърът за теб...

    Коментиран от #20, #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ахаххх

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Сузи":

    Господ да те прости! Ако може де!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Сузи

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Ами другарю, хубавото е, че простотиите са твои и на малцината като теб… Сега поне човек може да види и прочете какво става в Европа, САЩ, Канада, Австралия и т.н. и какви мерки са възприели хората из целия свят. Не е само до това да си миеш ръчичките, другарю! Борисов и ген. Мутафчийски НЕ са измислили термина СОЦИАЛНА ИЗОЛАЦИЯ! Дори и любимият ти другар Путин въведе строги ограничителните мерки в Русия заради Ковид-19… Лека вечер, другарю … няма да те поздравявам за Великден, защото хора като теб не празнуват този празник. Гледай Славчо по тв 7/8 – той ще е Месията! Само да почне по-рядко да срича от тефтера, че без него е за никъде!

    Коментиран от #24

  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 4 Отговор
    По принцин, при тези около 67 милиона души, там на всеки 1-2 минути си умира човек....така, че не се шашкайте от манипулациите на сатаната.

    Коментиран от #25

  • 24 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Сузи":

    А ти прочети поне една книга, ДругаркЕ ..... Разглеждането на картинките на Винету не се брои за "прочетена" книга!
  • 25 Сузи

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Другарю, ставам и заспивам с избраните съчинения на др. Тодор Живков… Да ти ги заема ли?
  • 26 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Сузи":

    Точно така Сузи, само че тея не са комунисти, а болшевишки. Комунизма има дълга история и е бил в разцвета си на левия бряг на Сена,където са били всички интелектуалци на Франция.
  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Сузи":

    Съгласен, но ако нищо не ми стане след това ще те заколя,СЪГЛАСНА ЛИ СИ???
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.