Last news in Fakti

18 Април, 2020 20:37 5 982 20

Германия ще дава вече по-трудно гражданство

  • германия-
  • гражданство-
  • условия

Как се получава германско гражданство

Германия ще дава вече по-трудно гражданство - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Имигрантите, които при пристигането си в Германия са се регистрирали под фалшиви имена или са скрили истинския си произход ще получават по-трудно гражданство. Това предвижда законопроект на германското вътрешно министерство.

За да може един чужденец да кандидатства за германско гражданство, той трябва да е живял поне осем години във Федералната република. Времето, през което той е пребивавал под фалшива самоличност, няма да се смята. “В противен случай се създават стимули за нарушаване на закона”, се казва в обосновката на законопроекта.

Причините за укриване на идентичност са много. Когато страната по произход е неясна например, депортацията е почти невъзможна. Освен това имигрантите имат различен шанс за получаване на убежище в зависимост от това държавата, от която идват.

Законопроектът предлага имигрантите с фалшиви самоличности да не получават право на пребиваване – нито временно, нито постоянно. Тези два документа са сред изискванията за получаване на гражданство.

Нови правила и за децата

Досега децата на двама родители, които пребивават в Германия с чуждестранно или неясно гражданство, получаваха германски паспорт при раждането, ако поне един от родителите е в Германия от повече от осем години. Новият законопроект предвижда децата да губят германското си гражданство, ако се докаже, че някой от родителите е пребивавал в страната под фалшива самоличност. Тази мярка ще важи само за деца до 5-годишна възраст. Изключение ще се прави за децата, които имат родител, който е германски гражданин, както и за тези, които биха станали апатриди, т.е. без никакво гражданство, ако им бъде отнето германското.

Предвидено е също така хората, които получават убежище или закрила според Женевската конвенция за бежанците, да губят правото на повече от едно гражданство. Това засяга около една четвърт от всички кандидатстващи за убежище в Германия.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Германистан

    50 4 Отговор
    Сетила се Мара да се побара, тъпаци!

    Коментиран от #19

  • 2 АУШВИЦ

    23 3 Отговор
    ТУКА НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМ
  • 3 опорна точка

    22 33 Отговор
    А защо никой не иска руско гражданство? Защо !?

    Коментиран от #10, #12

  • 4 Късно

    31 2 Отговор
    е вече, либе, за китка!
  • 5 Ръмпези

    4 3 Отговор
    ИСКАХА ДА КАЖАТ ПО ЛЕСНО ГРАЖДАНСТВО..РАЗСЪЖДАВАЙТЕ ЗАЩО..НЯМА ВИ КАЖА..НАПРЕГНЕТЕ СИ МАЛКО МОЗЪЦИТЕ И ВИЕ....
  • 6 Кой68

    28 3 Отговор
    На гостите поканени от Меркел ще го дават по-лесо и бъро?👍
  • 7 Ventura

    10 5 Отговор
    Може би затова измислиха лошия вирус, за да се отърват от мигрантите, но май закъсняха.
    Меркелица го закъса.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Townboy

    15 4 Отговор
    Днес са приели около 40 деца ОРКИ от гръцки бежански лагер. И техните политици са лъжци и лицемери.

    Коментиран от #14

  • 10 Ганьо

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "опорна точка":

    Искат от цяла Азия. Но не им дават!
  • 11 Гост

    17 1 Отговор
    Какво значи страната на произхода на хитрите мюсулмански емигранти не е ясна? Те идват без паспорти, но със скъпите си айфони. Всеизвестно е, че отдавна ни шпионират чрез телефоните. Да се проследят разговорите на типовете с амнезия, които не си знаят произхода. Ще се види на кой език говорят и в коя от азиатските или африканските страни говорят с близките си. Или да ги изолират в карцер на хляб и вода. Ще си спомнят бързо коя е родината им. Но при такъв подход ще завият на умряло защитниците на човешки права.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Аз се боря

    4 7 Отговор
    За руско, че много ме е напънало и ми треба голям кенефф
  • 14 Така е

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Townboy":

    По-точно 47 деца без родители, като те са част от спогодба, в която участва и България.
  • 15 pbdan

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "А.. ........":

    ИК е за продължаване на емиграцията на хора от мюсюлманските държави към ЕС. Преди години се започна с дисидентите, след това се издейства право на хора от бившите колонии да живеят в метрополията. Играта с бежанци от войните вече е на приключване, защото страните изградиха огради, появи се недоволство от "културните им особености". Сега с ИК всеки от една мюсюлманска държава може легално и без да може да му се откаже да поиска убежище в ЕС. Всеки мъж или момче може да каже, че се чувства жена, за което ще го хвърлят от покрива с главата надолу в собствената му държава. Една жена мюсюлманка може да каже, че е подложена на домашно насилие (няма дори да излъже) и също да поиска убежище. Мюсюлманско момиче може да каже, че я грози обрязване и също да поиска защита. Всяка държава подписала ИК е длъжна да ги приеме и обгрижва. Това е същността на ИК. Ако не искаш да биеш жена си няма да напишеш 77 страници конвенция.
  • 16 цербер

    14 1 Отговор
    ЩЕ ДАВА ПО-ТРУДНО ГРАЖДАНСТВО-ДРЪЖКИ! Оня ден пак вкараха в Германия сумалък арабчета накуп от бежанските лагери. Като пораснат тези безпризорни деца,какво си мислите,че ще правят? Деца и още деца,но вече няма да могат да ги изгонят,защото ще са "германци". Честита да ви е баба Меркел с идеите си!
  • 17 ПРЕСТЪПНИЦИ

    3 0 Отговор
    а ДОНЧО , ПО КОЛКО ЩЕ ПРОДАВА ТЕСКЕРЕТАТА НА ШИПТЪРИ И АРАБИ
  • 18 Дон Чико

    6 0 Отговор
    Нищо, важно е доживотни социални помощи на цялото котило да дава.
  • 19 Йдуйе

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Германистан":

    Че то си така от много време само че сега ви го написах са се чуят просто малоумните ви разсъждения за какво се сетила и за какво е направила нали в БГ взимате по 3 хиляди евро та затова пишете така гордо какво е в Германия присмял се Сульо на хората които дават хляб на много народи посраняци само можете да ми цитирате дадени цитати от някой си, но да се замислите че сте по долу от всяка друга държава е горчиво слово за гордиливия където седи гладен от мързел да си вдигне гъзо и да работи.
  • 20 Манго

    2 0 Отговор
    Чиста арийска нация?!... Германия вече се напълни с мюсюлмани и джамии. До не повече от десетина години ще заприлича на северна Африка.