Last news in Fakti

29 Април, 2020 16:56 5 784 12

Лято на плажа ли? Прогнозата за туризма в ЕС не е слънчева

  • лято-
  • ес-
  • плаж-
  • почивка-
  • туризъм-
  • вера йоурова

В момента не се обсъжда отварянето на външните граници на ЕС

Лято на плажа ли? Прогнозата за туризма в ЕС не е слънчева - 1
Снимка: Shutterstock

Туризмът в ЕС може да изгуби половината от тазгодишния си оборот, сочат данни на Европейската комисия, цитирани от заместник-председателя на институцията Вера Йоурова.

Комисията днес е обсъдила отражението на епидемията от COVID-19 за европейския туризъм. Йоурова посочи, че туризмът осигурява 10 на сто от европейския БВП и заетост за 27 милиона души.

По нейните думи предстои ЕК да предложи законодателни промени, свързани с обезщетенията при отменени полети. Йоурова посочи, че обезщетенията с ваучери трябва да станат по-привлекателни за пътниците, за да не се настоява за възстановяване на сумите по билетите от неизпълнените полети.

Според ЕК е необходимо държавите от ЕС, когато премахнат ограниченията за пресичане на границите, да не пропускат пътуващите според тяхното гражданство. Комисията настоява пречките за пресичане на границите да отпаднат веднага, щом това бъде възможно. Йоурова поясни, че отварянето на външните граници на ЕС остава въпрос за по-нататък.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шалом

    10 0 Отговор
    Всичко върви по план!
  • 2 Гошо

    14 4 Отговор
    Вие нещо дял от хотели ли имате ,та толкова ви вълнува тоя туризъм

    Коментиран от #4

  • 3 Днес корона утре чип

    5 1 Отговор
    Не се закачайте с китайчетата и чичо ГЕЙтс...........
  • 4 Хахаха

    10 9 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Цяла България има дял от туризма, пичага. Ако не си разбрал, да ти кажа! Защото България, освен туризъм, няма много други производства! А България като няма, няма да имаш и ти!

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Мавриков

    23 2 Отговор
    Мисля, че Морския ни туризъм заслужава да фалира по една основна причина, за около 20 години направиха така, че българина се отврати от Кафявото море. Високи цени, лошо отношение, лоша храна и обслужване, мутренски прояви от всякакъв вид, унижения с цени за сянка и шезлонги, премахване на Свободните зони и препълване на платените. Днес министърката молеше да не се ходи в Гърция а само в България!!! А къде беше тя досега, нима не знаеше това? Нима не знае, че цялото Кавяво море се ръководи от Сикаджии, приятели на Баш Сикаджията. Да фалират всички тези които останат да развиват нормален туризъм а не мутренски!!!!
  • 6 турист

    10 0 Отговор
    Браво МАВРИКОВ!Казал си го много точно.А оная с големия нос апелира "Сега е момента българите да се подкрепим",а защо не ни подкрепяха тези кожодери когато ни искаха по 30 лева за чадър с два шезлонга дори и в три след обяд да идеш на плажа,когато в Гърция това е срещу две фрапета за осем лева.
  • 7 зрител

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха":

    Абе приятел,ти Б.Б. не слушаш ли?Заводите и пътищата от джипа не виждаш ли?Я пускай телевизора и не вярвай на хладилника.
  • 8 акционер

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха":

    Аз дял точно от този туризъм не искам.Нито меда нито жилото му.Подарявам ти и моя дял.
  • 9 fatal bazooka

    8 0 Отговор
    Или не съм добре с главата, или репортерите пишат лъжи.Алкохол не пия също .Още не сме излезли от самоизолация.После ще можем само в града да излизаме в който живеем.Нямаш право посещение в друг град.Летищата,границите затворени 😳 та който мисли за почивка ще се телепортира ли ?
  • 10 нсбоп и прочие

    3 0 Отговор
    бог да го прости и туризма
  • 11 Мавриков отново

    4 1 Отговор
    За най-голямо мое съжаление в нашата бедна и ограбена държава, която се топи се всеки ден като сладолед, не остана непоковсрено място от Мутризацията на лицето Борисов. Кажете ми една област която да не е покварена? Където се е намесил Той, цари разруха и корупция. Насади Калинки навсякъде с което качеството на Държавния апарат се срина до нула. Само вижте положението в Здравеопазването. Тотална разруха основно поради създадените схеми за източване. Вируса показа, че даваните милиярди повече се разпределят и крадат от десетина администрстора, които се отчитат на Господаря. Прогнилата система поддържа частните болници и унищожи държавните. Така с години, защо? Тази ситуация прогони над 9 000 лекари и сестри да напуснат и отидат на Запад. В туризма писах, всеки е усетил униженият по нашето Лай&&морие. Само обединение и огромен масов протест докато този бандит бъде свален и съден!
  • 12 ЗА ТЕСТВАНЕ В ХОТЕЛИТЕ

    1 0 Отговор
    В КУРОРТИТЕ НЯМА СМИСЪЛ ЗДРАВИ СЕМЕЙСТВА ДА СЕ КАРАНТИМИРАТ ,ДА СЕ ИЗСЛЕДВАТ И ЗДРАВИТЕ ВКЪЩИ