Last news in Fakti

5 Май, 2020 18:26 4 127 7

Италиански експерт предупреждава за втора вълна на коронавируса

  • италия-
  • коронавирус-
  • силвио брузаферо-
  • заразени-
  • втора вълна-
  • учени

Ключът към задържането на епидемията е в ранната изолация на хора с предполагаема инфекция

Италиански експерт предупреждава за втора вълна на коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Италиански експерт предупреждава, че след постепенното излизане на Италия от първата наложена в Европа карантина може да има втора вълна на заразата с коронавирус, предаде AP.

Учените призовават за засилени усилия за установяване на новозаразени, за наблюдение на симптомите и проследяване на контактите им. Силвио Брузаферо, председател на Висшия здравен институт, осведоми комисията на Сената за следващата фаза на пандемията от коронавируса в Италия.

Той се присъедини към експертите ден, след като 4,4 милиона италианци се завърнаха на работа и ограниченията за придвижване на хората бяха облекчени за първи път от два месеца. Италия пристъпи към т.нар. "фаза 2", отпускайки част от мерките. Според Брузаферо ключът към задържането на епидемията под контрол е в ранната изолация на хора с предполагаема инфекция, извършването на повече тестове и поставяне под карантина на близките им контакти.

Той казва, че ще се изискват "огромни инвестиции" на ресурси за обучение на медицински персонал, който да наблюдава възможните нови случаи. Брузаферо допълва, че всякакви телефонни приложения, помагащи за проследяване на контактите, макар и полезни, не могат да заменят човешкия фактор. Има съмнения, че коронавирусната инфекция е върлувала в Италия още през месец декември - близо един месец преди първите официално обявени случаи на заразени с COVID-19. Италия е една от най-засегнатите в света страни от болестта.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокорчо🙄

    3 2 Отговор
    Всеки месец да идва по една дано,болен мозък да не остане дано
  • 2 ето това ми показа

    3 0 Отговор
    калкулатора ако се заразят 70% от населението на земята при 0,6% смъртност (както някой твърдят че е ) - 32 760 000
  • 3 Не спират

    8 0 Отговор
    да плашат и да лъжат хората!
  • 4 Фъфъффъ

    2 0 Отговор
    Не се плашим от никакви вируси и хладилни камиони.
  • 5 Д-р По навътре.

    6 0 Отговор
    Добро утро то това за втората вълна го знаят вече и малките деца втората вълна ще е през ноември и при положение че няма имунитет и изграждане на антитела болеста повтаря и така ще е постоянно както при другите видове грип и ще се намаля броят на хората с съпътстващи болести в посока гробищата това е.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Rex

    3 0 Отговор
    Не позволявайте да Ви заробват хора,мълчание,послушание,подчинение- робство,това е целта на богатите и властниците! Вируси има от като сме станали хора,живеем с тях и ще живеем,но те го използват,за да ни подчиняват и владеят. Няма да стане,защото сме свободни хора,това право,не ще ни вземат,колкото и " учения" и " тренировки" да си играят с нас. Бъдете здрави и силни,Българи!