Last news in Fakti

14 Май, 2020 16:45 1 752 4

Мнучин: Твърде бавното рестартиране на икономиката на САЩ може да я унищожи

  • сащ-
  • икономика-
  • рестартиране-
  • коронавирус-
  • мнучин

Американският министър на финансите смята, че през следващата година САЩ отново ще има "страхотна икономика"

Американският министър на финансите Стивън Мнучин заяви в сряда, че икономиката на САЩ ще бъде рестартирана бавно, предупреждавайки, че твърде дългото чакане може да доведе до сериозни икономически щети. Това предаде Reuters.

"Ще рестартираме икономиката бавно. Въпреки това, има риск, че ако чакаме твърде много може да унищожим икономиката на САЩ", каза Мнучин в интервю за Fox News.

Той добави, че очаква второто тримесечие да бъде "доста лошо". Все пак, Мнучин смята, че ако икономиката се рестартира безопасно, следващите тримесечия ще бъдат по-добри, а през следващата година САЩ отново ще има "страхотна икономика".

Демократите в Камарата на представителите предложиха вчера нов спасителен финансов пакет за помощи за 3 трилиона долара, включително финансиране за пощите и тестване на хората за Covid-19.

Мнучин заяви, че новото законодателството, което включва близо 1 трилион долара подкрепа за държавните и местните власти и може да бъде гласувано през тази седмица, е „много партийно“.

Американският министър на финансите обясни, че администрацията на Тръмп е отворена да харчи повече пари в бъдеще, но „не бърза да прави това тази или следващата седмица".

Президентът Доналд Тръмп обяви по-рано в сряда, че пакетът за помощи за 3 трилиона долара, предложен от демократите в Конгреса, вече е "мъртъв".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чифутин

    5 0 Отговор
    Спокойно, нашата е в рестарт от 1997г и си е същата саборетина.
  • 2 ЩЕ ЩЕ

    7 0 Отговор
    НЕ СЕ УНИЩОЖАВА ТОВА КОЕТО ГО НЯМА.ИКОНОМИКАТА ИМ КАТО НАШАТА - ОСНОВНО НА УСЛУГИТЕ.И ЕДНА ПЕЧАТНИЦА НА КОЯТО СЕ КРЕПЯТ.30 МЛН. БЕЗРАБОТНИ ЗА 1 М. ПРЕСТОЙ Е НЕСЕРИОЗНО.АМА ПОНЕ ИМ РАЗДАДОХА НЯКОЛКО ТРИЛИОНА ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС-Е ТОВА Е ДЪРЖАВА.
  • 3 kjl

    13 0 Отговор
    За каква икономика говори този. Има само една печатница. Тя ще печата докато и разрешават другите играчи. Един ден обаче това ще спре. Няма да е все така, казват мъдрите хора.
  • 4 Еееее

    1 0 Отговор
    Дай боже