Last news in Fakti

21 Май, 2020 12:12 2 820 10

Заев: С България имаме обща история. Имаме и наша собствена

  • северна македония-
  • българия-
  • зоран заев-
  • история-
  • гоце делчев

Според него Гоце Делчев е бил и на България, и на Македония

Заев: С България имаме обща история. Имаме и наша собствена - 1
Снимка: МС

Председателят на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев обяви, че ако спечели на предсрочните парламентарни избори в страната през лятото, ще реализира изцяло Договора за добросъседство с България.

Той направи това обещание в интервю за „ТВ Стар“, като посочи, че част от историята на Скопие е обща с България, пише македонското издание „Вечер“, предаде агенция "Фокус".

„Нормално е България да иска договорът да бъде реализиран. И ние искаме споразумението да бъде реализирано и открито казваме, че ние в този договор приемаме общата история. Което е факт. Част от нашата история е обща, а част от нашата история е наша собствена", каза Заев. Според него Гоце Делчев е бил и на България, и на Македония.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалистъ

    26 0 Отговор
    Ама вашата собствена едва след ВСВ започва😞.
  • 2 Онбонго дава любов

    12 5 Отговор
    Абе оставете го на мира хората бе егатиии!То човек не остана в България,вие иската макетата българи да се пилат!
  • 3 Хахаха

    20 2 Отговор
    Македония няма история, по простата причина че никога преди 1991 г е нямало подобна независима държава.Областа Македония има Българска хилядолетна история.Това е истината и хората в Европа го знаят.А иначе тези нещастници ще признаят това ,нямат друг избор.В противен случей ги очаква вечна бедност и Евразия.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Активист на БСП

    3 4 Отговор
    Цензурата влатва във ФАКТИ ! Чили...Пиночет...
  • 6 Fix

    12 1 Отговор
    E добре де, нали по времето на княз Борис I, сме в обща държава, а точно тогава се приема новата писменост. Общ за всички в България. Значи езикът е един. За да твърдят в Македония, че езикът им не е български, те на практика се отричат от кирило-методиевото дело. Не е ли така?
  • 7 Дикси Ленд

    5 5 Отговор
    Нямат избор фиромците.Ако искат ЕС ще трябва да си признаят! Има договор,след като са в НАТО вече,въздушните патрули над дърдавата им,ще се прави от български летци ,първоначално с МиГ-овете ни,а след 2027 и с Ф16 блок 70. Още повече,че и сме едни от малкото в НАТО и ЕС дето заделяме 2% от БВП за въоражение,тоест САЩ(основания играч) виждат това, и затова вече можем да копуваме от тях военни играчки,на преференциални цени и на изплащане. Тоест Стига да имаме парите можем,да си накупим още Ф16 ,Пейтриът,подводници и фрегати. Само трябва БВП да расте,за да можем да си ги позволим.
  • 8 Борислав

    8 2 Отговор
    Трябва да се търси компромис, няма как. Но Гоце Делчев е българин и се е борил за присъединяване на македонските земи към майка България а не за независима Македония. Но за съжаление, господството на Сърбия и Югослави са оставили огромен отпечатък в населението на Македония, културен, езиком и социален. Няма как да се отрече че на днешен ден, се сформира македонска нация, различна от българската и слава богу и от сръбската. Каква ще е съдбата и зависи много от политиката на България.
  • 9 Дрън,дрън,дрън

    7 1 Отговор
    Македонска история има след 1945 г. Между 1919 г. до 1945 г. има обща история. За времето до 1919 г.има само българска история,държава,нация,език,култура и писменост,също и поборници на тази земя. Как може роднини,които живеят от двете страни на границата от преди 1945 г.,едните да са “потомци” на Ал.Македонски,след договора с Гърция “древни гърци”,а другите “татари”. Докато двустранната комисия не си свърши работата,без диктовка от политици,никакво допускане до членство в ЕС. Да си видят актовете за раждане на бабите и дедите си!
  • 10 Батето

    4 1 Отговор
    Нямам желание да коментирам история, т.е. НЕЩО, което не е съществувало за други държави! Подкрепям мнението на Борислав!
    А бе и тако и вако! Кат' видяха "дебелия", вече сме "общи"
    Ние вече 30 год. сме скъсали със Сталин и Димитров! Просто те трябва да скъсат със двамата плюс Тито и да не се опитват да си присвояват и променят миналото!! ИНАЧЕ..........!
Новини по държави: