Last news in Fakti

17 Юни, 2020 15:05 2 066 6

Заев: Струваше си!

  • зоран заев-
  • договор-
  • преспанско споразумение-
  • гърция-
  • северна македония

Гърция не само не ни пречи, но вече ни подпомага

Заев: Струваше си! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Две години след подписването на Преспанското споразумение с Гърция вече е ясно, че то е помогнало на Северна Македония. Това мнение изрази лидерът на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев в съобщение във "Фейсбук". Той допълни, че споразумението си е струвало всичките усилия, тъй като сега страната вече е член на НАТО и върви уверено по европейския път, предава скопската медия "Фокус".

"Днес (17 юни) се навършват точно две години, откакто подписахме Преспанското споразумение. Днес можем свободно да кажем - струваше си!", написа Заев, цитиран от агенция "Фокус". "Заслужаваше си, защото станахме пълноправен член на най-силния военно-политически съюз в света - НАТО. Седим на една и съща маса, рамо до рамо с най-успешните, най-развитите и най-силните. Бъдещето на Македония е сигурно, а границите са подсигурени за дълги години".

"Струваше си, защото Преспанското споразумение ни доближи към Европейския съюз и най-накрая отворихме вратата към нашата интеграция в ЕС. След 15 години чакане започваме преговори за членство. НАТО и ЕС са нашата силна опора за развитие, но и за справяне с предизвикателствата и опасностите като коронавируса. В миналото сме получавали много помощ и подкрепа от тях", допълни Зоран Заев.

Той изрази мнение, че след Преспанското споразумение Гърция вече не само не пречи на Скопие по неговия европейски път, а дори подпомага страната. "Заслужаваше си, защото дадохме сигурно бъдеще на децата си, развиваща се икономика и нови партньорства и приятелства. Направихме значителен принос за стабилността на региона и се превърнахме в ярък пример за всички. Ние вървим напред!“, завърши Заев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 нашия

    4 0 Отговор
    триете ли трийте -нали за това ви плащат
  • 4 ха ха

    4 3 Отговор
    Зоран заев е протеже на гърците.
    Нещо като нашата уж "Демократична България".
  • 5 Без срам

    7 0 Отговор
    Вървят уверено към джамахилия и учат усилено албански, това е цената, уви
  • 6 Оооох оооох

    5 1 Отговор
    Наивник !!! Чака ги "благоденствие" братята македонци !!! Точно като в България !!!!!!!!!
Новини по държави: