Last news in Fakti

26 Май, 2020 16:20 1 429 3

Европейският съюз събра €9.5 милиарда за коронавируса

  • урсула фон дер лайен-
  • ес-
  • ек-
  • средства-
  • милиарди

Европа събра средства, за да отговори на пандемията

Европейският съюз събра €9.5 милиарда за коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейският съюз е събрал сума от 9,5 милиарда евро за глобален отговор на пандемията от коронавирус след началото на кампанията на 4-и май за набиране на средства, съобщи председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Урсула фон дер Лайен написа в Туитър: "Страхотен резултат, достигайки първият етап от маратона на обещания глобален отговор, воден от ЕК. От 4-ти май правителства, институции, фондации и отделни хора дариха 9,5 милиарда евро за борба с коронавируса. Свят, който живее за солидарност! Останете на линия, ще последва повече в четвъртък".

През първия ден на инициативата на ЕК глобалната общност обеща да даде общо 7,4 милиарда евро за каузата за намиране на лечение и на ваксина за коронавируса. По-рано Урсула фон дер Лайен прогнозира 7,5 милиарда евро за борба с пандемията и координиране на глобалния отговор на Covid-19, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 царь батюшка

    2 3 Отговор
    Пратете парите на 2 равни транжа в сметката в Банкя и Барселона.
  • 2 Gost

    2 1 Отговор
    Тва само “Корона вирус” да се казваш и веднага ти събират пари: ЕС събра 9,5€ за корона вирус .... дали да не си сменя името само докато ги получа ..
  • 3 чакаме ги като топъл хляб

    0 0 Отговор
    В България сме ги разпределили на четири, доста отдавна.