Last news in Fakti

8 Юни, 2020 18:26 3 286 38

НАТО: Китай не е противник

  • китай-
  • йенс столтенберг-
  • нато

Групата ще продължи да работи за мир

НАТО: Китай не е противник - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

НАТО не гледа на Китай като на противник. Това заяви генералният секретар на групата Йенс Столтенберг, цитиран от ТАСС.

Изказването дойде по време на видеоконференция, организирана от Атлантическия съвет и германския фонд Маршал. Признава се, че растежът на Китай променя баланса в международен план.

Към момента организацията опитва да укрепва своите позиции. Очаква се това да продължи през следващите 10 години.

Това трябва да изгради силен мир, основан на демокрация. На срещата в Лондон беше за първи път беше признато, че трябва да се действа спрямо разширяващото се китайско влияние.

Столтенберг призна, че НАТО трябва постоянно да се променя, но не и да приеме нова роля.

Според него има нови сфери за които е нужно внимание. Групата изгражда нови отношения със своите партньори.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    37 4 Отговор
    Китай не бил противник за НАТО ? А също така НАТО е за изграждане на отношения на взаимно доверие с Русия ? Но иначе пактът редовно организира мащабни сухопътни и военоморски учения около руските граници, американски военни кораби редовно патрулират около спорни острови в южнокитайско море, а страните членки на алианса своевременно са подръчквани с остена за увеличаване на военните разходи и нови покупки на американско оръжие. И логично идва въпросът - кога говори искрено генералния секретар на пакта ?

    Коментиран от #14, #18, #33

  • 2 другарят

    37 1 Отговор
    аа.., верно ли не е противник бре джендъри? Защото нашите грантаджии на американска служба, вече от сутрин до вечер ни обясняват, че Китай бил "заплаха". Какво точно ги плаши не могат да обяснят и ще трябва да питат господарите си.

    Коментиран от #28, #29

  • 3 В е л и к и я

    39 2 Отговор
    Прав е , Противник може да ти бъде някой който е на твоето ниво във военно положение .. а Китай ви превъзхожда ... !

    Коментиран от #11

  • 4 Да питам това сладко мишле

    24 2 Отговор
    каков значи мир основан на демокрация? Сигурно ако си демократична държава можеш да нападнеш недемократична ли? Или нещо друго? Питам за един приятел-демократ.

    Коментиран от #10

  • 5 Грух

    21 3 Отговор
    Слава на Русия !

    Коментиран от #7

  • 6 Сандо

    19 0 Отговор
    Не слушай думите,гледай делата!
  • 7 🐷🐷🐷🐷🐷

    4 18 Отговор

    До коментар #5 от "Грух":

    Само СДС✌️🦁✌️!!!

    Коментиран от #17, #27

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Домбровски

    21 2 Отговор

    До коментар #4 от "Да питам това сладко мишле":

    Мир основан на демокрацията в момента го гледаме в краварника. Там мирно бият , че даже и убиват. А уж е най демократичната държава ??!!
    Да им имам демокрацията.
  • 11 Хахах

    3 23 Отговор

    До коментар #3 от "В е л и к и я":

    Хахахахахахахахах ви ? Ти не си ли част от Н.А.Т.О ? Или си руски трол. С кое Китай превъзхожда ? Самолети ? Подводници ? Ядрени оръжия? Или и те като "превъзхождащите" руснаци, почнаха с анимацийте за балъци?

    Коментиран от #15, #31, #34

  • 12 Българина

    16 2 Отговор
    Обичайните лакардии на нещастниците от нато. Срещу извънземните ли ще се борите бе!
  • 13 Хахах

    3 23 Отговор
    Казвам го кратко и ясно преди да философствате на длъж и на шир. Н.А.Т.О е най-мощния военен съюз съществувал някога на земята . Натовската армия е повече от 50% от армията на цялата земя! А останалите проценти дори не са в съюз. Факт дори Русия преклони глава когато Турците им свалиха тяхния самолет. От Турция ли ги беше страх или от Н.А.Т.О ?

    Коментиран от #19, #20, #30

  • 14 Хмм

    3 21 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    НАТО организира военни учения, които са ре ипрочни на ученията на Русия. Китай пък незаконно строи военна инфраструктура на изолираните острови в Южно китайско море и пречи на свободата на корабоплаване. НАТО е единственият гарант за нашата сигурност.
  • 15 30 г стигат

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хахах":

    Що ти ли си част от НАТо? С какво , с рязане на картофи и поддръжка на хим . тоалетни ли или ще ми кажеш че то и за там трябват хора ? Нека да сме в Нато (а то вече и няма накъде ) но не го споменавай ,че честно не буди гордост Беше то някога , когато имахме армия а сега не ни остава нищо друго освен да се молим не Русия , не Турция ами Македония и Косово да не размислят ....

    Коментиран от #16

  • 16 Хахах

    2 14 Отговор

    До коментар #15 от "30 г стигат":

    Тогава.. за когато говориш в националният химн на България се е пееше за Москва . Сега ако в нашия химн се пее за Вашингтон ще имаме ли гордост. Преди 1989 бяхме пушечното месо на СССР без идентичност. А, че сега като тръгнем да осъвременяваме армията ревът най-много червените....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Истината

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    разделяй и владей.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 всички от алианса ще ядат дървото

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хахах":

    От алианса са силни само когато са в коалиция от 67 държави.
    Пример - Ирак ,Сирия,Либия,Афганистан,Сърбия..........

    Коментиран от #21

  • 21 Хахах

    1 6 Отговор

    До коментар #20 от "всички от алианса ще ядат дървото":

    Кога ще ядът дървото? Щото от СССР щяга да го ядът. Ссср умря. От Русия щяха да го ядът ... с десетките клубове с рускини в САЩ за някой друг долар??? Само в мечтите на промитите мозъци които не мислят . През последните 50-60 години от Москва казват : САЩ фалира всеки ден - долара се вдига. Хахахахахах

    Коментиран от #25, #32

  • 22 Майничка

    3 0 Отговор
    Китай не ни е враг,Китай ни е партньор и то интимен,колко китайски дилдота си замушиха западните женоря ,че и мъже направо китайската икономика се ИПРАЗНИ върху нас.
  • 23 Ivan

    1 1 Отговор
    Непобедимата групировка започва да се дупи наред, иначе ще и смачкат главата неизбежно е!!
  • 24 В е л и к и я

    6 1 Отговор
    Вие просто не можете да си представите потенциала на Китай в близките 10 години . Това е държава със милиардно и отгоре население , и всичко е дисциплинирано и ЕДНОРОДНО . И вече къквото им е трябвало са го откраднали в технологично отношение във всички сфери ..Това не са кравари и мързеливи негрота или пияндета ... ! И най новите междуконтинентални ядрени ракети на Китай превъзхождат дори най новите руски , а за американските да не говорим . С най голям обсег са и това е най малкото .
  • 25 Курчатов

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Хахах":

    СССР умря , а изкочи Русия много по силна от преди. Много малко трая радостта на краварите . Има няма двайсетина години. Руснаците се отърваха от всичките паразити дето трябваше да носят на гърба си и ги натътрузиха на ЕС . Сега съюза е на път да се разпадне , както и краварника.
  • 26 North Atlantic Terroristic Organization

    6 1 Отговор
    Аз не съм терорист
    и никога няма да бъда!
    Долу НАТО, да живее България!
  • 27 Кое С Д С

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "🐷🐷🐷🐷🐷":

    това не е с д с за което се борих някога. Него го няма....остана ам ам софра с Диписето.
  • 28 Така е

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "другарят":

    Да харесваш китайският модел на управление е все едно да харесваш националсоциализма начело с Хитлер.Система ,която е заплаха за свбодният начин на живот в света.
  • 29 НешънълСоциалист

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "другарят":

    Другарю питах Господарите си и те ми обясниха че Русия е като пуделче в сравнение с Китай и не представляват интерес Затова
  • 30 До хахарския трол

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хахах":

    Иска ти се, русия не е преклониха глава към никого, след инцидента със самолета Русия обърна гръб на турция, и знаеш ли какво стана ? Турция издържа точно 3 месеца и дойде да се моли на москва за преговори, та кой се дупи сега а ? То лесно да гледаш капитан америка и да летиш в облаците я слез на обратно на земята.
  • 31 Дохахавия

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хахах":

    Да китай има всичко и пари и население и оръжие, теб яд ли те е ?
  • 32 Ей хахав престани да тролиш

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Хахах":

    Сащиняшките кравари най голям дълг в света надхвърлящ цялата им икономика ако, тръмп бъде честен и реши да плати, то и америка да продаде пак ще има дълг та сащиняците са затънали до врата от борчове, а бедната и мизерна русия няма и 1 ст. Дълг и икономиката и е с 1 млрд повече от тази на германия.
  • 33 Роко

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    НАТО провежда учения на територията на страни членки на алианса. Такива учения са провеждани както в Германия така и в Литва или Полша. Да видим къде ги провеждат 50% от крайбрежието на черно море принадлежи на страни членки на НАТО (Русия има 30% останалите принадлежат на страни имащи желание да влязат в НАТО). При Балтийско море процента на Русия е под 10. Но по - глупавата част от населението задава въпроса защо НАТО прави учения в двете морета. Ми може би защото крайбрежията и на двете морета са предимно натовски. Дори Балтийско море може да се нарече натовско защото почти цялото му крайбрежие принадлежи на страни на НАТО след дългогодишна "мирна" политика на Русия дори традиционно неутрална Швеция се замисля за членство в НАТО (вече се водят разговори по темата на високо ниво) нещо което страната не направи повремето на СССР.
  • 34 Хлъц

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хахах":

    Дано не се наложи,да го разбереш по сложния начин.Да ни пази Бог! Че тук ще кипят и камъните.Номерата от Първа и втора световна,сега не вървят изобщо.Ти си имай послушни пудели- сателити,колкото искаш.Още веднъж ти повтарям: Да пази Бог,да не се завърти някоя мътна- кървава.Както сме " земя,като една човешка длан" със съзнателно разположени два ком.центъра в пъпа на столицата,плюс четири бази,на който познаваме само оградата и не знаем каво има вътре,,ще ни смажат като хлебарки.Дракона и баба Меца са едно цяло.Самите кравари ги подтикнаха към това.Дракона прекрасно разбра,че ако се подлъже по оборските номера,да скочи в гръб на Меца,следващия е той.Затова и двете супер сили са заедно при подобно развитие.Кой ще им се опре? Ние ,шляхтите,мамалигите и върлите макета? Или огромните армии в централна Европа.. А може би,т.н самолетоносачи? С един залп,и тези огромни тромави мишени са на дъното.Със все придружаващите ги други корита- над и под водата.

    Коментиран от #35

  • 35 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Хлъц":

    Дракона редовно се подиграват с мечока. И до момента дракона не е признал окупацията на Крим. В училищата на дракона се учи че половината територия на мечката е изконна драконова земя. А и дракона няма да скочи на мечката, мечката сама ще си даде всичко което дракона поиска (вече даде острова заради който водиха война преди 50 години) има цели области в Сибир дадени под аренда на дракона където конституцията и всички закони на мечката нямат никаква сила. А да 50% от стокооборота на дракона е с обора (за справка процента с мечката е 1,5%). Кой ще ги спре при евентуална война? Първо дракона нееднократно е заявявал че няма да воюва в съюз с мечката (последния случай в разгара на петролната война между мечката и камиларите дракона подкрепи камиларите заявявайки че няма да купува мечи петрол което доведе до безусловна капитулация на мечката). А мечката ако е сама който я хване той я бие като се почне от шляхтите та се стигне до джапанките. А и не е толкова лесно да потопиш самолетоносач колкото си го представяш.
  • 36 Дон Чико

    1 0 Отговор
    Не е, натовчетата ако кажеха, че им е противник е все едно джудже да каже, че великанът му е противник. Смях.
  • 37 Клекнахме

    0 0 Отговор
    Пред Китайските Другари.
  • 38 Китай е

    0 0 Отговор
    Бъдещето на Света!
Новини по държави: