Last news in Fakti

15 Юни, 2020 09:26 1 696 7

Губернаторът на Ню Йорк заплаши с ново затягане на мерките

  • сащ-
  • ню йорк-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • андрю куомо

Нюйоркчани отново се стекоха по улиците

Губернаторът на Ню Йорк заплаши с ново затягане на мерките - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Губернаторът на Ню Йорк заплаши, че ще отмени плановете за поетапно отслабване на мерките от следващата седмица, след като множество от хора се събират пред баровете в Ню Йорк, нарушавайки правилата за социално дистанциране.

Андрю Куомо заяви, че в офиса му са получени над 25 000 оплаквания за нарушения от страна на бизнеса, след като нюйоркчани отново се стекоха по улиците, наслаждавайки се на топлия и слънчев уикенд. „Има много нарушения на социалното дистанциране, партита на улицата – пред ресторанти и барове, игнориращи законите“, написа Куомо в Туитър.

Ню Йорк – който е в епицентъра на американската коронавирусна епидемия, е във фаза първа от четиристепенния план за разхлабване на мерките, предаде БНТ. На ресторантите и баровете е позволено да предлагат храна и напитки за в къщи, но не е позволено да предлагат места за сядане до втората фаза. Съгласно насоките за социално дистанциране се предвижда събиране на едно място на максимум десет души.

Незаконна е и употребата на алкохол на обществени места в Голямата ябълка. Губернаторът публикува видео, показващо стотици хора, купонясващи на улица в източен Манхатън, под което написа: „Не ме карайте да дойда там“. COVID-19 е взел почти 31 000 жертви в щата Ню Йорк, според данни на университета "Джонс Хопкинс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 COVID1984

    10 3 Отговор
    „Животът ден за ден, седмица за седмица, изживяването на настояще, което няма никакво бъдеще, очевидно бе непобедим инстинкт, точно както дробовете на човек поемат дъх след дъх, докато въздухът свърши.”

    Коментиран от #5

  • 2 Йеил

    23 0 Отговор
    А при протестите и разграбването имаше ли социално дистанцированье?
  • 3 Тръмп 2020

    9 0 Отговор
    Браво бе! Позволи на протестиращите да правят каквото искат и сега кой страда? Хората на които им разбиха магазините и сега пак не могат да отворят заради вируса. Абсолютен...
  • 4 Миризлив пор

    9 1 Отговор
    Ще е добре да му пратим Мангъров да му изчете една лекция, пък може губернатора да му пусне за разлика от Бойко.
  • 5 куку руку ку 1984

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "COVID1984":

    Министерството на любовта ще се погрижи за хората, Министерството на истината ще направи новините каквито трябва да бъдат... всичко в името на вожда- Биг Брадър
  • 6 Басри Алиев

    4 0 Отговор
    Увертюрата на К-19 приключи,започва действието което ще протече бавно и мъчително.......
  • 7 Енчев

    0 0 Отговор
    САЩ почитат паметта на убитите от тях в N.Y. 9/11 2001!
    Прогресивната част на Планетата, поменава най-голямият, и жесток атентат, в историята си,
    9/11/2001 ОТАН-самовзривите в Ню Йорк. Отнели живота на около 3,000 невинни жертви, обвинявайки арабският свят, за да започне САЩ кражбата на енерго-ресурси, по планетата.
    Първа жертва след този ОТАN-теракт в Ню Йорк, стана непобедимият Афганиста.
    20г. ОТАН-ците се шматкаха, профуквайки на вятъра, над $72трилиона, и бидеха изхвърлени позорно от Афганистан.
    С над 10,000, убити и около 13,800 ранени, без ОТАN-коалицираните марионетки, от други държави. Членството на които се е превърнало в тотално-централизиранo, васал-феодаленo, ОТАN-робство! Колко общо, са Българските ОТАN-марионетни жертви, в Афганистан?
    Няма никаква разлика между;
    Кабул-2021 и Сайгон-1975, в бягството на САЩ от Афганистан, както на времето, от Виетнам!
    "Гласът на, НЕСуверенна БЪЛГАРИЯ"