Last news in Fakti

15 Юни, 2020 20:10 1 595 2

Развръзка в Скопие: ВМРО-ДПМНЕ ще участва в изборите на 15 юли

  • скопие-
  • северна македония-
  • зоран заев-
  • вмро-дпмне-
  • християн мицкоски

Председателят на СДСМ Зоран Заев призова президента Стево Пендаровски да обяви ново извънредно положение от 10 дни

Развръзка в Скопие: ВМРО-ДПМНЕ ще участва в изборите на 15 юли - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерите на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ се разбраха предсрочните парламентарни избори в Северна Македония да се състоят на 15 юли, съобщават македонските медии.

ВМРО-ДПМНЕ ще участва в изборите на 15 юли, съобщи председателят на опозиционната партия Християн Мицкоски във Фейсбук. Той заяви, че двете условия, за които ВМРО-ДПМНЕ настояваше, са били приети.

"Първо протоколите за защита на здравето на гражданите, второ мисията на ОССЕ за защита на волята на гражданите", написа Мицкоски.

Председателят на СДСМ Зоран Заев заяви на пресконференция, че е разговарял с Мицкоски по телефона и той потвърдил, че опозиционната партия ще участва в изборите на 15 юли.

Заев призова президента Стево Пендаровски да обяви ново извънредно положение от 10 дни, за да могат според предвидените в закона срокове изборите да се състоят на 15 юли.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тхйт

    4 3 Отговор
    Успех на ВМРО!
    Македония все още има шанс да не е дупка като БГ.
  • 2 Каквото и да е

    3 1 Отговор
    Трябва да се обединят тъй наречените македонци срещу шиптърите
Новини по държави: