Last news in Fakti

17 Юни, 2020 17:56 1 750 9

Русия ще подкрепи всяко решение, което е добро за Сърбия

  • сърбия-
  • ивица дачич-
  • русия

Страната ще посрещне Сергей Лавров

Русия ще подкрепи всяко решение, което е добро за Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия ще подкрепи всяко решение, което е в интерес на Сърбия. Това заяви сръбският външен министър Ивица Дачич, цитиран от B92.

Сръбското правителство е готово да продължи диалога с Косово. Предстои страната да бъде посетена от руския външен министър Сергей Лавров.

Дачич заяви, че представители на страната са предлагали различни варианти на косовското правителство, но те са били отхвърляни предварително. Очаква се представители и на двете страни да се срещнат в САЩ.

Поканата беше отправена от американския президент Доналд Тръмп. Сръбското правителство обаче не планира да признае статута на Косово под натиск на други страни.

Президентът на Косово Хашим Тачи обяви, че няма да преговаря за подялба на страната. Сръбският държавен глава Александър Вучич не смята да води разговори за признаване.

Двете страни трябва да намерят споразумение, за да преговарят с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хайко

    4 1 Отговор
    Тоя черньо /от турски произход/ на снимката много на сериозно се взима и знае ли, че руснаците са от бялата раса и с него специално имат расови различия??
  • 4 Реално

    6 2 Отговор
    Историята е показала,че Русия винаги е била верен съюзник.Стига да не са правиш на хитрец и да не и правиш мръсно-факт!!!

    Коментиран от #8, #9

  • 5 оня с коня

    3 6 Отговор
    На практика излиза че Русия ще опраделя кое е "добро" за Сърбия и ще го подкрепя?!!Всъщност нищо ново под Слънцето - типично в Руски стил.Важното е ЧЕ НИЕ СЕ ИЗОГЛАВИХМЕ от Руския Хомот...Чак не е за вярване!:)
  • 6 Предполагащ

    1 5 Отговор
    За тях доброто решение е да станат като България. Югославяните претопени, чалмите и западняците начело с руснаци да правят каквото пожелаят там. Отслабване и контрол над Източна Европа - това им е девиза.
  • 7 Усмивката

    4 6 Отговор
    Включително и това , да прояви териториални претенции спрямо България ли.Е . Историята не лъже. Русия винаги е била враг на България
  • 8 Усмивката

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    Коя Русия. Тази на Сталин. Тази на Царя . На горбачов. На брежнев. Коя.
  • 9 Така е

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    Сърбия е приятел на Русия. Затова горивата са по-скъпи от България.
Новини по държави: