Last news in Fakti

9 Юли, 2020 11:25 3 239 21

ЕС прие пакет Мобилност

  • ес-
  • превозвачи-
  • мобилност

Българските поправки не са приети

ЕС прие пакет Мобилност - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Станаха ясни европейските резултати от гласуването за пакет Мобилност, съобщи France 24.
Евродепутатите са подкрепили ревизираните правила за работа на превозвачите. Приети са и трите правни акта.

Българските предложения за поправки не са зачетени. Приетите правила влизат в действие след тяхното публикуване.

Въвеждат се три основни промени. Работата на водачите на международни превози трябва да бъде организирана така, че те да могат да се прибират на всеки три или четири седмици.

Редовната седмична почивка не може да бъде използвана в кабината на превозното средство. При използване на почивка извън дома, настаняването трябва да бъде платено от компанията.

Фирмите ще трябва да докажат, че извършват значителна част от работата в държавата на регистрация. Евродепутатите от България заявиха, че ще опитат да внесат поправки през следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тир газ

    60 4 Отговор
    Една хубава новина за нашите шофьори и много лоша новина за нашите чорбаджии

    Коментиран от #3, #6, #15, #18

  • 2 Справедлив

    13 5 Отговор
    Комунисти сър!.... Нацисти сър!... Както и да ги нарече те, все е вярно :))))
  • 3 тир газ

    58 2 Отговор

    До коментар #1 от "тир газ":

    Ние от бг караме до скъсване и се на предела на полагащите се часове а до нас колегите от Белгия и Германия, правят по един курс от пристанищата до точка Б и се прибират по домовете си нищо, че им остават още часове за каране, а ние караме до скъсване и все на ръба от часове и спим по кабините като скотове. И всичко това за да може нашия бг чорбаджия да си купи апартамент от Монако

    Коментиран от #5, #7, #8

  • 4 Boxer 3.0

    17 6 Отговор
    Европейски изрази:
    "Пакет мобилност" - ограничаване на шофьорите
    "Зелен план" - разкарване на празни камиони из цяла европа
    "Промоция" - двойно увеличение на цените
    "Бонус Малус" - сигурно удвояване на застраховката и след 5 години, евентуално, може би намаление с 25%
    "Толерантност" - носене на ръце на развъждащите се паразити и главорезите, докато бачкащите нямат време да се усмихнат...
    Ех, Европа, май "перестройката" не е далеко!

    Коментиран от #16

  • 5 Я па ти

    19 12 Отговор

    До коментар #3 от "тир газ":

    И защо си мислиш,че и сега няма да спите по кабините? Защо има още наивници да си мислят,че Европа се е загрижила за обикновенният човек-още повече за българите...?
  • 6 бл.134 в Зап. парк

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "тир газ":

    Честито, на европейска Африка.
    Хайде сега ,да се спасяваме ...
  • 7 Ееееее

    19 5 Отговор

    До коментар #3 от "тир газ":

    Еми сега просто ще работиш на половин надница.Да не мислиш,че чорбаджията ще си намали печалбата.

    Коментиран от #9

  • 8 Що се чудиш

    21 4 Отговор

    До коментар #3 от "тир газ":

    Еми това е капитализма бе пич-ти караш до скъсване-шефа има имот в Монако-това е житейската истина!!! Нали точно това е философията и вероюто на капитализма.
  • 9 🙈🙉🙊

    29 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ееееее":

    Мисля, че чорбаджията ще му се наложи да плаща или да си кара сам камионите братчед! Или ще ставаме бели хора или аре фалит!

    Коментиран от #19

  • 10 Зара

    30 3 Отговор
    Браво. Най-после да ги оправи някой бг тир босовете, които скапват шофьорите си. Евала на ЕС.
  • 11 1234

    23 4 Отговор
    Така става герб като лижат немските и френски сливи.... Я един референдум за ЕС? Или пускане на Ю Поток или пускане на бежанци.. Козове имаме колкото щеш! Но герб са нещастници. Сега 50 хил фирми ще се изнесат и пререгистрират на запад заедно със семействата си, отделно убития туризъм особено лайняния варненски..такова чудо като герб не ни е налазвало от 1990

    Коментиран от #14

  • 12 Fate

    8 1 Отговор
    Браво !
  • 13 Казуар

    23 1 Отговор
    Българските превозвачи правеха чист дъмпинг. По време на Живковизма в Международни превози имаше 4000 камиона, сега са 64000. Собствениците на транспортни фирми сметнаха, че са хванали дамара, плащайки данъците в България и камионите с месеци бяха в Европа, шофьорите спяха по кабините, оставяха боклуци по пътищата.Част от заплатата на шофьорите е като командировъчни, и ги осигуряват на минималния праг.
    .
  • 14 Добре бе ти оправи всичко

    22 1 Отговор

    До коментар #11 от "1234":

    Щом искат да работят в Европа тези тираджии ще спазват европейски норми и правила , ако не им изнася прав им път има и други маршрути към Русия и близкия изток , а иначе ако искат и на марс да си регистрират фирмите никой не ги спира, но ще трябва да плащат осигуровките на шофьорите не на 6-700 лв заплата а на 2000€
  • 15 Жоро

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "тир газ":

    Точно казано
  • 16 ФЕН

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Boxer 3.0":

    Е ми ти определено си далеко от човешки ценности и законост!!! Май си от тези тарикати дето се да излъже ,се да гепи от държава или фирма или човек ....само да си на далавера на гърба на хората .Важно е да откраднеш и никой да не те пита защо - защото си селски тарикат.
    1.точка - нелоялна конкуренция на нашите фирми с мушенгия и робство на водачите прецака ЕУ.
    2. Никой не иска да си регистрира колите в държавите кадето работи Каботаж - защото неможе да краде от данъци заплати и подръжка наколи .Дане говорим че там ГТП до документи не става
    3.Пазара определя търсенето и навлата са наполовина от 15г. насам
    4Застраховките скочиха заради селендурите без опит в карането и дребните селски измами за щети всвета е различно ...но нали си алчен и прост нети знася да спазвашправилата
    5 Толерантноста ....няма смисъл дати обяснявам провери тълковния речник .Ти няма никаква опасност да я испиташ или приложиш.
    Бъди здрав и щастлив
  • 17 Karosel

    12 2 Отговор
    Пакета "Мобилост" беше приет, не толкова заради ограбване на труда на шофьорите от Източна Европа, а заради наглият опит на шефовете на фирмите от "Изтока" да правят дъмпинг на тези от "Запада". И то там! Все едно да дойда на твоето лозе и да бера с машина а ти на ръка - това честно ли е!? И оня Джамбазки с каква наглост ни обясняваш, че правата на нашите фирми са нарушени!
  • 18 Бачо Киро

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "тир газ":

    Еми и за едните и за другите все е лоша! Да не мислиш, че чорбаджията ще плати от джоба си престоя на шофьорите в хотели/мотели?! Първо ще плати на хотела, а после ще си удържи парите от заработката на шофьорите! Идеята на френския президент Микроб не е да се "подобрят" условията на работа в бранша, а превозвачите от Източна Европа да се откажат от превози в Западна Европа. Сега нашите им "ядат хляба", защото един курс за БГ превозвач от Кале до Одрин излиза в пъти по-евтино, отколкото за френските. Все пак заплатите на шофьорите в Западна Европа са в пъти по-високи от тези на родните... Още повече, че повечето родни превозвачи "задържат" колите в чужбина и правят вътрешни курсове докато не получат товар, който да ги върне обратно, а това допълнително бърка в джоба на превозвачите от Западна Европа! В една от големите родни фирми, шофьор, който кара животни от Франция до Турция получава за курс около 2000 лв., французинът взима повече, при това в евро!
  • 19 да бе ама

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "🙈🙉🙊":

    Логиката ти е правилна...НО...-за да стане това трябва да сме единни-а както знаеш не ме...На един уволнил се тираджия идват поне 6-7 нови.И това ти го казвам защото съм в тази сфера на работа.
  • 20 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ДА УДАРИМ "МАКРОНОВСКИТЕ " ПРЕВОЗВАЧИ С ТРОЙНИ ТАРИФИ ЗА МИНАВАНЕ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!
  • 21 Колега

    2 0 Отговор
    Честито на всички колеги, крайно време беше да ни третират като хора а не като добитък. Безаварийна на всички
Новини по държави: