Last news in Fakti

15 Юли, 2020 13:24 1 462 12

Британски министър: Тръмп не е отговорен за забраната на 5G оборудване от Huawei

  • 5g-
  • великобритания-
  • huawei-
  • китай-
  • тръмп

Правителството обяви, че Huawei вече не трябва да играе роля в изграждането на 5G мрежата в Обединеното кралство

Британското правителство не е съгласно с твърдението, че китайският производител на мрежово оборудване Huawei е изключен от изграждането на 5G инфраструктура в страната по настояване на президента на САЩ Доналд Тръмп. Това предаде Reuters.

Решението се основава на техническа оценка, заяви в сряда министърът на здравеопазването Мат Ханкок. Припомняме, че във вторник правителството обяви, че Huawei вече не трябва да играе роля в изграждането на 5G мрежата в Обединеното кралство.

САЩ отдавна предупреждават страните по света да не работят с Huawei. Поради тази причина Доанлд Тръмп си приписа заслугите за британското решение. 

"Убедихме много страни. Това е най-вече моя заслуга", коментира той относно британската забрана.

Американското правителство обвинява Huawei в шпионаж и че е твърде близко до китайското комунистическо правителство. Компанията на свой ред отрича тези твърдения. Доказателства за обвиненията все още не са представени.

Говорител на външното министерство на Китай критикува изключването на Huawei от изграждането на 5G мрежата във Великобритания. Според Пекин, решението политизира търговски и технологични въпроси и няма нищо общо с националната сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Дончо царят на хазарите

    11 0 Отговор
    Бай Дончо коли и беси буквално във Великобритания, за справка питайте кралицата, ако можете да я намерите в кой безименен трап е..
  • 2 хандроид

    2 11 Отговор
    Всеки бяга от китайското качество.
  • 3 фен на щатските ябълки и Дони

    3 6 Отговор
    Скоро, който има телефон Huawei ще го бием с делета тояга през ръцете.
  • 4 Румбата

    3 0 Отговор
    Ама разбира се
  • 5 Бай Манчо

    5 0 Отговор
    Британски пудели . може ли да не следват янките , въпреки че мобилните им връзки са ужасни , а нета им е бавен и непостоянен .
  • 6 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    НАЛИ Е ПАЗАРЕН КАПИТАЛИЗЪМ !?!?!? ПРЕДЛАГАШ ИМА КУПУВАЧ -ПРОДАВАШ !!!!???? ИЛИ Е КАПИТАЛИЗЪМ САМО ЗА ЕВРЕЙСКИТЕ ЩАТСКИ МИЛИАРДЕРИ ???? Е НЕМА КАК БЕ ЦИОНИСТИ -ИЗТЕЧЕ ВИ И АМЕРИКАНСКОТО ВРЕМЕ !!!! ХОЛОКОСТ ДО ДУПКА !!!
  • 7 Stéphanie 🎲

    1 8 Отговор
    Huawei е смешно копие на Samsung,един от най не качествените смартфони.Без капка срам в самият телефон вградени функции на Samsung като долби атмос ,smart view дори пише samsung 😳.Най смешното не функционират !!!!С новият модел не знам как е,и никога няма да купя тази марка.Но все пак това си е типично по -китайски 😂,дали в модния бизнес,дали технологии всичко се копира.Уникални са😁излъчиха материал в Париж ,художник китаец който на ден рисува по 10 картини на велики художници .Трудно човек би разбрал ,който не е експерт,и най -смешното китайците идват във Франция да си купят оригинал, дрехи ,чанти ....те самите си нямат вяра в Китай на закупеното.А не знаят че купуват картини копие на сънародник.😁😁😂

    Коментиран от #8

  • 8 Бай Манчо

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Stéphanie 🎲":

    те от Samsung сигурно "пасат трева" не следят дали някой ги копира - а за Dolby ATMOS всеки може да го инсталира ако си плати на Dolby , за другите функции важи същото . Huawei вече си имат собствена OS , чипове и армия от инженери - фабриката им е колкото населението на Пловдив , разработили са и са пуснали в производство 5G мрежи използвайки свои чипове и софтуер основно (след опита на янките да ги спарт с глупавите си и безсмислени санкции и забрани на Qualcom и други производители да спрат да им доставят части) , а не британските пудели или каубоите - там ги стяга шапката , че немогат те да бъдат лидери и да изнудват . Новите технологии вече с "раждат" и разработват на Изток . Свиквайте

    Коментиран от #10

  • 9 Дон Чико

    4 0 Отговор
    -Педерс.к.а им работа, Сър!
  • 10 Stéphanie 🎲

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Манчо":

    От там иде проблема в началото бе плагиатство видях с очите си ,факт!!!! За 5G обаче го чакам с нетърпение .Преди седмица излъчиха по-новините във Франция ,че 5G ще донесе много принос и в опазването на природата,в медицината ....нова ера .Нямам нищо против Китай,хорицата копират всичко и в същото време и правят естествено имат принос .Те са друга планета 😉 Просто смартфона си е боклук

    Коментиран от #11

  • 11 Бай Манчо

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Stéphanie 🎲":

    Не знам какво сте видели с очите си - най-вероятно телефона ви е обработен (отключен , ъпдейтнат) от някой майстор и е инсталиран софтуер от някой пиратски сайт , ако телефоните на Huawei не бяха толкова добри колкото са никой нямаше да ги иска и още щяхме да плащаме безумни цени както преди време за нещо което не струва толкова - Примери колкото щеш , а що се отнася до плагиатство и промишлен шпионаж няма по добри от японците , корейците и на първо място янките - те са достигнали до друго "съвършенство" - това което немогат да откраднат го обявяват за вредно и никой в света не трябва да го ползва купува и произвежда в противен случай - санкции и така докато успеят да откраднат или купят технологията , примери искате ли ?

    Коментиран от #12

  • 12 Stéphanie 🎲

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Манчо":

    Бай Манчо извинявай ако съм те засегнала .Сестрата на мажа ми си купи Huawei бях в шок 😳когато го разгледах и видях апликациите на samsung дори и надписа самсунг вграден в Huawei и в момента няма достап.Имаше голям скандал ,дела за това с в черният списак.Момичето само след два дни го върна в магазина .Аз от години съм фен на samsung ,със старта на нов модел го заменям и ми излиза по евтино и съм доволна .Във България не знам как е и какво е дошло на пазара .Корея за мен са велики 👍. За Америка в това отношение не мога да кажа нищо iphone си е повече от боклук ,без прогрес .Имат много фенове не знам защо мода ,мажа ми е с iphone който както мен сменява с новият модел всяка година.Но както винаги нищо ново.Това е мое мнение все пак,аз търся прогрес в технологията с повече гаджети ....а други тъсят просто телефон като iphone и са щастливи .
Новини по държави: