Last news in Fakti

27 Юли, 2020 15:05 1 770 8

Все повече млади канадци стават жертва на COVID-19

  • канада-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • младежи-
  • млади хора-
  • вирус

Младежите не са неуязвими за вируса

Все повече млади канадци стават жертва на COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Канадците на възраст под 39 години са ясно мнозинство сред новите случаи на COVID-19, които прекарват тежко болестта в Канада, съобщиха здравните власти, предупреждавайки младежите, че не са „неуязвими” за вируса, предаде БГНЕС, цитирайки AFP.

“Последните данни от националното наблюдение показват, че младите хора на възраст между 20 и 39 години съставляват най-високи процент на заболели от всички възрастови групи в Канада”, заяви високопоставен служител на общественото здравеопазване в Канада.

За седмицата, приключваща на 22 юли, честотата на заболеваемост е най-висока сред младите мъже и жени на възраст 20-29 години (14,4 и 13,8 случая на 100 000 души съответно), следвани от тези на възраст 30-39 години. „По-младите канадци смятаха, че са „непобедими“ от болестта, но това просто не е вярно”, предупреди здравното министерство на Канада.

От там посочиха, че случаите на COVID-19, докладвани в статистическата служба на общественото здравеопазване миналата седмица, 63% са хора под 39 години, от които приблизително една трета са хоспитализирани с тежки симптоми. „При липса на ваксина, животът с COVID-19 наоколо не е без риск“, добави тя. Според последните данни, досега Канада е регистрирала около 113 800 случая на новия коронавирус и 8 900 смъртни случаи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    6 10 Отговор
    Канадците са жертви на демокрацията. Пък и нагъват само джънкфууд, как са все още живи се питам аз?

    Коментиран от #6

  • 2 Човек

    2 3 Отговор
    За жалост не е само в Канада. До преди месец бяха 45 процента под 43 години което е много лошо. Пуснах си Айпитв и гледам какво се случва за жалост. Копаят по плажовете с малки багерчета и ..... Лошо.

    Коментиран от #4

  • 3 00000014

    1 0 Отговор
    Колко милиона вече измряха?
  • 4 00000014

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Човек":

    Свършиха гробищата и на плажа ги кремират и заравят урните, а?

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Гей Билтс

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "00000014":

    Не бре, за по-голяма драматичност, ама и ти не си ли чувал за хладилните камиони?
  • 6 Браво

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гей Билтс":

    Каква жертва са Канада и къде мислиш ти? Не до твоя ДжънкФууд. Поне го напиши правилно. Проблема е че не взеха мерки поне малко и продължават да затъват. Прочети в мега Полиса Хонконг. Още от първия Сарс вирус как са научени. Нас кой ще ни научи?
  • 7 Явно не си гледал нищо

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "00000014":

    Хвани по гледай малко. Няма лошо. Не дей да плюеш веднага. Или гледаш само нашите медии. Имаш ли да пазиш баща с инсулт, баба и дядо? Ходи и се обе..си някъде.

    Коментиран от #8

  • 8 00000014

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Явно не си гледал нищо":

    Аз съм на 64, доста съм патил и много мразя, когато някой иска да ме излъже. Затова се и бъзикам с коментари на ограничени хора или пък на такива, умишлено всяващи паника. За съжаление днес имаме дееволюция в човешкия интелект. Ти си ярко доказателство.