Last news in Fakti

31 Юли, 2020 17:18 2 009 0

Германия ще поставя под карантина пристигащите от три испански региона

  • германия-
  • испания-
  • коронавирус-
  • карантина

Федералната република съобщи за 870 новозаразени в петък

Германия ще поставя под карантина пристигащите от три испански региона, включително Каталуния, освен ако те не се тестват или не представят отрицателен тест за коронавирус. Този ход е последният удар за европейската туристическа индустрия, която бе най-тежко засегната от пандемията. Това предаде Reuters.

С нарастващия брой на новите случаи на коронавирус в Германия се засилиха и опасенията, че туристите, които се завръщат от дестинации като Испания, където има ръст на инфекциите, могат да засеят семената на втора вълна на заразата.

Федералната република съобщи за 870 новозаразени в петък. Общият брой на потвърдените случаи на Covid-19 в страната вече е 208 698, а на смъртните - 9 141. 

Институтът Робърт Кох постави Каталония, Арагон и Навара в списъка си с места с висок риск от заразяване с коронавирус.

Хората, които се връщат от такива региони, трябва да бъдат поставени под карантина за две седмици, освен ако не могат да представят отрицателен тест за коронавирус, който е не по-стар от 48 часа, или не се тестват на летището.

Припомняме, че по-рано тази седмица Великобритания въведе отново 14-дневната карантина за пристигащите от Испания, което ще нанесе допълнителен удар върху икономиката на пиринейската страна. 
 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА