Last news in Fakti

10 Август, 2020 14:40 1 669 4

Афганистан близо до мира

  • афганистан-
  • преговори-
  • мир

Талибаните са готови да започнат преговори

Афганистан близо до мира - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на талибаните обявиха, че са готови да започнат преговори с афганистанското правителство, съобщи РИА Новости.

Преговори се водят от дълго време.  Американски представители вече призоваха за диалог.

Основен фактор по въпроса е размяната на пленници. Афганистанското правителство обяви, че е готово да освободи стотици представители на талибански групи.

Размяната трябва да бъде направена преди началото на преговорите. Разговори може да започнат до една седмица.

Първият кръг от преговори ще се проведе в Доха. Бунтовниците вече сключиха мирно споразумение с американски представители.

Те очакват да станат част от официална политика в страната. Правителството в Афганистан вече обяви, че работи за начало на преговорите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 0 Отговор
    И талибаните мирясаха само Боко тиквата не ще.
  • 2 Грейс

    7 0 Отговор
    Ама това е поредната шега! Едва ли има някой, който да вярва на тази "новина".
  • 3 Псевдоним

    4 0 Отговор
    И сега като пуснат талибаните, онези пак ще хукнат по баирите и всичко отначало.
  • 4 Екрем Имамоглу

    3 0 Отговор
    Северна Корея е близо до мира, започнаха масово разработване на ядрени оръжия, ориза войниците се увеличи от 50 грама на 3 дни стана 100 грама на всеки ден, убийствата в концлагерите леко намаляха, корона вируса е в мир с северно корейските жители лично ким чен ун е сключил сделка с вируса да не припарва в северна корея до второ нареждане
Новини по държави: