Last news in Fakti

19 Август, 2020 10:52 1 970 16

Русия: Ситуацията в Беларус да не се обсъжда от ООН

  • беларус-
  • русия-
  • оон-
  • александър лукашенко

Днес Европейският съвет ще дискутира също въпроса за Беларус

Русия: Ситуацията в Беларус да не се обсъжда от ООН - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вътрешната ситуация в Беларус не трябва да се обсъжда в Съвета за сигурност на ООН, тъй като само жителите на страната могат да разрешат вътрешните ѝ проблеми. Това заяви първият заместник постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски след края на закритите консултации на Съвета за сигурност на световната организация, посветени на Беларус и състояли се тази нощ, предаде ТАСС.

Полянски написа в Туитър, че по време на дискусията Русия е обърнала внимание на двойните стандарти на западните ѝ колеги в Съвета, които не внасят за обсъждане в него сходни следизборни проблеми и случаи на полицейско насилие в техните страни, предава БТА.

Консултациите се състояха по инициатива на САЩ и на Естония.

Днес Европейският съвет ще дискутира също въпроса за Беларус, припомнят световните агенции. Преди това заседание австрийският канцлер Себастиан Курц каза, че е необходимо в Беларус да бъдат проведени нови избори за президент, които да бъдат свободни и справедливи, предаде ТАСС. Според него изборите на 9 август не са били нито свободни, нито справедливи.

Темата Беларус беше дискутирана и в телефонен разговор между държавния секретар на САЩ Майк Помпео и германския външен министър Хайко Маас, предаде ТАСС. Германия е ротационен председател на ЕС.

В разговора е била засегната темата за сътрудничеството по редица въпроси, свързани с Беларус, но също и с Иран и Русия, се казва в съобщение на Държавния департамент на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ΞLΞVΛTΞ

    17 8 Отговор
    Като им затворят вратата за руският пазар ще ги питам къде ще си продават камионите Маз и тракторите Беларусь щото на Запад няма да стане.Да не стане като с Мотор Сич след забраната за търгуване с Русия изпада в несъстоятелност и го продават на Китай а Сащ денонощно звънят на Украйна да спре продажбата за да не попаднат секретни технологии в Китай.Дори Украйна е пред Сащ в ракетните технологии.

    Коментиран от #4, #10

  • 2 no name no face no number

    30 9 Отговор
    Тука братушките са прави и то много, лицемерите са в ЕС и зад океана
  • 3 лоши хора

    10 26 Отговор
    Ахааа ,скрито-покрито ! Тихичко и тайничко да си разстрелат демонстранти ,да си ги пращат по лагери и да си фалшифицират избори товарищите - това е мечтата на Путин ,а па лошите западняци - не щат да слушат. Позор !!!
  • 4 Нормален

    5 14 Отговор

    До коментар #1 от "ΞLΞVΛTΞ":

    А то една страна ако е опрала до МАЗ и Беларусъ да се издържа заеви го!
    Рашките нали имат КамАЗ и другите там АЗ?Защо купуват от Беларус?

    Коментиран от #7, #11, #12

  • 5 Чебурашек

    8 6 Отговор
    Нека има повече държави като Беларусь и Украйна да има и по-зле от нас.В Улрайна има най-много болни от СПИН в Европа.
  • 6 Експерт

    6 6 Отговор
    На това обсъждане на ЕС е много важно какво ще каже Бойко. Той е експерт и всички го слушат.
  • 7 ΞLΞVΛTΞ

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Нормален":

    Купуват и Маз иначе няма какво друго да обясни че основният им пазар е Русия.Едното няма връзка с другото руснаците си имат Камаз да ама да не мислиш че в Германия или Франция купуват Маз.
  • 8 SS ss

    5 14 Отговор
    Смърт на комунизма, свобода за Народа!
  • 9 На теслата дръжката.

    2 13 Отговор
    Я си гледайте русията и не давайте съвети да не ядете хурката!

    Коментиран от #13

  • 10 РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "ΞLΞVΛTΞ":

    Русия е технологично деградирала и изостанала страна....Не знам защо я споменавате като стане дума за технологии.Русия е със стандарта на живот на Ливан,с технологичното развитие на Филипините и с икономиката на Холандия.Тая държава е просто един провал във всяко отношение.Катун с ракети и нищо повече.

    Коментиран от #14

  • 11 Преди 2014г момко

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нормален":

    руснаците купуваха и КрАЗ от Украйна и той се държеше реално на проъчките от руска страна,а те не са малко,двигателите на хеликоптерите Ми 24 и 28 се правеха в Украйна и основния пазар бе пак Русия,за ракетите е горе доло същото положението. Но всичко това беше,а сега всичко това е затворено и унищожено,единствено КрАЗ все още успява да се държи можеби изкуствено от държавата.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хурката като гледам

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "На теслата дръжката.":

    напоследък я ядат западните пукали и американските им господари,а руснаците раздават хурките.
  • 14 Ей прошляк кога

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    последно бе в Русия че говориш толкова уверено. От катуна не си си показвал въшливия задник ама се правиш на баро.
  • 15 Диктатора

    1 0 Отговор
    Ситуацията в Беларус задължително да се обсъде между двамата диктатори Лукашенко и Путин трябва д се вкарат войски и танкове за ликвидиране на опозия протестиращи защото 90% от народа е платен от ЕС и САЩ и нашия приятел Ким Чен Ун одобрява
  • 16 СЛАВА НА РУСИЯ И БЕЛОРУСИЯ

    1 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНЯТ
Новини по държави: