Last news in Fakti

19 Август, 2020 14:50 2 606 46

Диктаторът Лукашенко: Западът финансира протестите у нас

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • диктатор-
  • протести-
  • финансиране-
  • избори

Лукашенко отказва да признае, че някой би протестирал "безплатно" срещу него

Диктаторът Лукашенко: Западът финансира протестите у нас - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Беларуският президент Александър Лукашенко призова западните лидери, обсъждащи ситуацията в Беларус, най-напред да обърнат внимание на проблемите в собствените си страни. Според него протестите в страната са финансирани отвън.

„Ръководителите на западни държави ни предлагат преговори, разговори. А междувременно си прокарват своята линия. Бих ги посъветвал: преди да ни сочат с пръст, да впишат в дневния ред на своите съвещания въпросите около "жълтите жилетки" във Франция, ужасните безредици в САЩ. Бих искал те на първо място да разгледат протестите срещу коронавирусната изолация в Германия и други страни от Европа”, каза Лукашенко, цитиран от агенция БелТА.

Президентът говори на заседание на националния съвет за сигурност. Западът продължава да финансира уличните протести и безредици в Беларус, твърди Лукашенко. "Естествено няма как да проследим всички средства, идващи тук. Защото твърде много средства идват като пари в брой. Ние обаче знаем това и ще се концентрираме върху този въпрос", посочи Лукашенко.

В Беларус се провеждат многохилядни протести след изборите в страната, на които Лукашенко обяви, че е събрал 80% от вота. Според опозицията обаче резултатите са манипулирани и не трябва да бъдат признати. Беларус е наричана последната диктатура на Европа заради репресивните подходи на властта в лицето на Лукашенко, продължаващи дълги години.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САМО В БЕЛАРУС ИМА ПРОТЕСТИ

    15 2 Отговор
    А ТУКА СА МАНИФЕСТАЦИИ И ПЪРФОРМАНСИ. И ЩО ДАВАТ ПАРИ СЛЕД КАТО ТЕ ЩЕ ИМ ВИСНАТ НА ШИЯТА.ЯВНО САМО ГЛУПАКА МОЖЕ ДА НАСТЪПВА ЕДНА И СЪЩА МОТИКА ПОСТОЯННО
  • 2 Бацо

    7 17 Отговор
    Божков ги финансира да вземе тотото
  • 3 Сектант

    8 31 Отговор
    Така е,както у нас се финансират от мутрите зад граница,които пък са покровителствани от мацква.

    Коментиран от #7

  • 4 шуримури

    12 3 Отговор
    Ей, това е сладурска кака-тая с лозунга. Пухена къдрушка.
  • 5 Еее Не Пее

    30 1 Отговор
    А у нас обратно, един цент не дават даже спонсорират Диктатора тайно да си стои на власт, защото Нашия ги слуша и изпълнява !
  • 6 Хммм

    48 2 Отговор
    Добре де, опозицията обяви,че резултатите са манипулирани.... на което Лукашенко отговори;- Вземете бюлетините и ги пребройте отново,на което опозицията отказа.
    А,че протестите са финансирани отвън ...две мнения по въпроса няма.

    Коментиран от #20

  • 7 Хммм

    32 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сектант":

    Най-големите мутри зад граница са в Брюксел.Нашите гереберуги,начело с Бойко са агънца пред мутрите от Брюксел на които служат.Начело на брюкселските мутри е Меркел.
  • 8 Факт

    37 4 Отговор
    "Майданът"-конституционният преврат в Украйна не беше толкова отдавна.Помним кой го финансира ! И как "цъфнаха " украинците след това.
  • 9 Хаха

    6 31 Отговор
    Този диктатор в Беларус го наричат "хлебарка". Време е да си ходи!!!

    Коментиран от #18, #28

  • 10 фактологично

    2 28 Отговор
    Много жалко е, че нито една политическа партия не изразява ясна и открита подкрепа за справедливите искания на протестиращите Беларус!

    Коментиран от #14

  • 11 Кандидат

    4 22 Отговор
    Лукашенко преди изборите залови 32 вагнеровци и обяви, че Русия ги е пратила да правят провокации по време на изборите. След изборите Лукашенко тихо пусна вагнеровците да се приберат в Русия. И започна да обяснява как Запада правел провокации в Беларус. Българските русофили все още не могат да вземат острия завой в казаното от Лукашенко и не знаят как да го коментират. А ако и Русия вземе, че вкара армията си в Беларус както на два пъти Лукашенко помоли Путин, тогава ми е интересно какви коментари ще пишат русофилите

    Коментиран от #15, #31

  • 12 Gen Gurko

    5 2 Отговор
    Вярно е .
  • 13 Историк

    3 27 Отговор
    На този диктатор-комунист все запада, американския империализъм, еврейския ционизъм и годишните времена са виновни
    Мунчо, виновна е руско-путиновската система в която живеете
  • 14 ха че

    5 6 Отговор

    До коментар #10 от "фактологично":

    В България е същото.От десетките ПП в България,нито една не изразява открита подкрепа за справедливите искания на протестиращите.Нещо повече....световните медии всекидневно пишат за диктаторския режим на Правителството в България.Наричаха българския премиер мафиот....спял с пачки и патлаци...и какви ли не гадости се изсипаха по Българското правителство. Най-корумпираната страна сме били в цяла Европа и т.н. Снимките от спалнята на Борисов ги развяваха всекиденевно ,та Гардиан ли нещеш,та Ню йорк Таймс ли ,та Дойче велето на Сорос ли ,та френски медии ли не бяха,та Шпигел ли и пр. Всички!
  • 15 Ами сега

    22 1 Отговор

    До коментар #11 от "Кандидат":

    На коментара си сам можеш да си отговориш,защо. Стига да имаш нещо между ушите.
    В България протести....ЕС казва;-това е вътрешен въпрос и ние не се месим. Последва протест в Беларус,която дори не е членка на ЕС.Ииии,ЕС веднага започна да говори за правата там на протестиращите..А на бития студент в София бяха занемели в Брюксел.Също бяха занемели на 11 убити от полицията във Франция при протестите там. И там било вътрешен въпрос.Но само в Беларус не е вътрешен въпрос.В Барселона също беше вътрешен въпрос...

    Коментиран от #17

  • 16 Само а питам

    22 2 Отговор
    И защо в заглавието пише, че Лукашенко е диктатор?
    Защото е избран с 80% и на запада не му отърва ли ??
  • 17 Кандидат

    0 12 Отговор

    До коментар #15 от "Ами сега":

    Ти също можеш да си отговориш сам ако имаш нещо между ушите си. Кой има полза от тези протести Русия или Европейския съюз. Кой има полза от слаби и разделени държави вместо един обединен и силен ЕС.

    Коментиран от #29

  • 18 Файър

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    Уха!Митингувай в своята държава!
    И мълкни за чуждо!
  • 19 Бай Манчо

    16 2 Отговор
    какъв диктатор е Лукашенко като е избран с 80% , ами като не са доволни от домашната опозиция да броят наново бюлетините , а не да се предават на лешоядите - ако се предадат ще стане по зле и от украйна , ще им затворят фабриките и ще им затрият селското стопанство което за момента работи само с чисти (без ГМО) суровини . Ясно е , че по богата няма да стане но по бедна със сигурност .

    Коментиран от #24

  • 20 Ахмет дс лидера

    0 9 Отговор

    До коментар #6 от "Хммм":

    Добре де щом няма две мнения че тези протести се финансират от запад да кажеш кой ги финансира кой е хванат с пари от запада и некви доказателства за тези финанси намерени ли са

    Коментиран от #26

  • 21 Нина

    12 1 Отговор
    Ще стане като в Украйна .Ще ги изкупят и разорят

    Коментиран от #43

  • 22 Лицемери Фарисеи

    5 0 Отговор
    Всички казват едно и също. Какво казва Лукашенко, каза и Ердоган. Но само Лукашенко е преследван, докато турчинът се помага. Кой знае защо..

    Коментиран от #30

  • 23 Нина

    8 0 Отговор
    Ще стане като в Украйна .Ще ги изкупят и разорят
  • 24 Ало

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Манчо":

    Бай Мунчо откъде толкова много акъл се намери в главата ти
  • 25 Az2020

    13 0 Отговор
    Значи ако те изберат с мнозинство, какъвто е случая с Лукашенко, си диктатор. Ако за теб са гласували по-малко избиратели но си президент, както е в USA с последните поне трима президенти, си демократично избран. Ти да видиш демокрация... Хайде стига промиване на мозъци!
  • 26 Насо

    10 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ахмет дс лидера":

    Финансират се от Полша, координаторът на протестите беше хванат в един хотел с пари

    Коментиран от #32

  • 27 Ами като са толкова

    15 0 Отговор
    Загрижени" да съгласуват с Лукашенко изпращане на независими експерти от цял ЕС. Същите оформят комисии и заедно с ЦИК на Белорус сядат и броят.Бюлетин по бюлетин,протокол по протокол! Много" загрижени" бе! 8% за онази- Домакинята ,изнесла се като п.р,д,ня в гащи в Прибалтика,срещу 82 % за Лукашенко. ЕС е на къс повод под Обора.Каквото им поръчат( по- точно заповядат) това говорят.Белорус не е член на ЕС.Кой им дава право,да де намесват във вътрешните работи и политика на суверенна държава? Че и санкции да налагат! Същата безпринципна позиция,като във Венецуела. Обявиха онзи- оборското мекере- Гуй айдо за Законен Президент!? Със няма 13% гласове! Ясно е,че са влизали куфарчета със зелени тапети.За Обора те са хартия- печата ги с тонове.Но поставяне на дресиран пудел за Президент, и последващ прием в Отанчо,е най голямата мечта на Обора.Срещу хартия- превземане на цяла държава,разположена под носа на баба Меца.Това означава мощна военна дъга от шляхтите и белоруси,с бази натъпкани с авиация,и ракетни системи.
  • 28 СТАЛИНка георгиева

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    ТИ си таракан ,а не той
  • 29 Ами сега

    11 0 Отговор

    До коментар #17 от "Кандидат":

    Аз поне не зная Беларус да е в ЕС,за да говорим за обединен ЕС. Виж,за Франция-да; За България-да,но Беларус....
    ЕС нито дума за жълтите жилетки във Франция,нито дума за протестите в Бг,а загрижени за Беларус....По-скоро за протестите в България ЕС каза,че било вътрешен въпрос,и те не се месели в такива вътрешни въпроси. А за Беларус....чак свикване на лидерите членки на ЕС на съвещание..Какво има да се съвещават за Беларус?Или в ЕС всичко Мара втасала,та се заеха да оправят Беларус;)))
    Айде престанете вие троловете,че сте смешни.

    Коментиран от #33

  • 30 Ааааа

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Лицемери Фарисеи":

    Какво каза нашия Борисов,същото го повтори след това и Лукашенко. Дословно!
  • 31 Антигерб

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кандидат":

    Цитат: А ако и Русия вземе, че вкара армията си в Беларус както на два пъти Лукашенко помоли Путин, тогава ми е интересно какви коментари ще пишат русофилите.

    А какви са коментарите на америкофилите след като САЩ са вкарали армията си в България - или е важна пропагандата а реалните факти нямат никакво значение.
  • 32 Ахмет дс лидера

    0 3 Отговор

    До коментар #26 от "Насо":

    Хванат под каква форма:Сниман как вади пари от джобовете си и ги дава на някой лидер на протестите хванат от службите на Лукашенко в момент на даване на пари или вече хванат и направил пълни самопризнания и вече с осъдителна присъда кое от тези изброените е

    Коментиран от #34, #39

  • 33 Кандидат

    0 6 Отговор

    До коментар #29 от "Ами сега":

    Ти сериозно ли сравняваш Европейските държави с Беларус. Първо виж колко политически противници на Лукашенко са убити и изчезнали безследно през годините докато управлява и тогава коментирай кой е трол

    Коментиран от #35, #36

  • 34 Хммм

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Ахмет дс лидера":

    Абе я не се прави на глупак.

    Коментиран от #38

  • 35 Ами сега

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "Кандидат":

    Колко?
    Докато управлява....колко управлява? колкото Меркел-главната мутра в Брюксел и нашия Борисов ли?
    И вярно! Сравнение с Европейските държави не може да има! ЕС се управялва изцяло от световната мафия,за разлика от Беларус.
  • 36 Не бе

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "Кандидат":

    Не бе , умнико ...той нищо не сравнява , той просто ти отговаря на предния коментар в който го питаш кому е изгоден слаб ЕС ... а Беларус не е страна от ЕС , за да формулираш извод ,че проблемите в Беларус ще се отразят на състоянието на ЕС .
    Това ти казва човека, ама ти или си ексклузивно ЕнтИлЕгенДен или се правиш на пръднал заяк в люцерна.
  • 37 😂😂😂😂😂😂😂😂

    0 4 Отговор
    Ами като нямате пари...кой да ги финансира? Много ясно че Запада ще ги финансира, там са парите братле, от Изтока нищо не очаквай. Нас питай...пари имаме бол..от Запада, и си финансирами ние протестите, е..парите са техни..но сега са наши, вече два месеца ги финансираме, и още две години можеме..какво две години, чакаме 29милиарда евро от Запада, двадесет години можем да плащаме да лежат по кръстовищата. Чаткаш ли за какво иде реч? Ти от изтока какво ще получиш? Танкове, и 10та въздушнопреносима казашка дивизия. Е, тях ли ще ядете? Те твоите хора по улиците ти подсказват на къде трябва да вървят нещата, но вие по стар руски обичай, винаги си прострелвати краката.

    Коментиран от #40

  • 38 Ахмет дс лидера

    0 3 Отговор

    До коментар #34 от "Хммм":

    Що на глупака как ще ни убедиш че някой го били хванали че давал пари да има размирици ама той бил човек на Полша ти как разбра за тези контакти на този даващия пари и на този взимащия пари

    Коментиран от #42

  • 39 Достатъчен ли ти е

    8 0 Отговор

    До коментар #32 от "Ахмет дс лидера":

    Достатъчен ли ти е един протестър хванат с 10 000 долара , още първия ден ...твъреше , че са негови лични , тръгнал до магазина.
    Достатъчна ли ти е една рижа какичка , дето ревеше , че я били били, заплашвали , насилвали ... после и засекоха телефона и се оказа,че същата е координатор на протестите и дава акъл , как да се пребиват силите на реда , а отгоре на всичкото работи ,като проститутка .
    Достатъчно ли ти е ,че днеска прехванаха чат в който на една девойка и предлагаха 300 евро да каже ,че са я били и 2000 евро за изнасилване / със заснемане на клипчета/.
    Достатъчно ли тие ,че КГБ на Беларусия успя да разбие информацията за буджета на канала NEXTA, който организира протестите от Полша с помощта на полския филиал на ЦРУ.
    23 - годишният екскремент , който води канала , белорусче по рождение , има бюджет от 100 000 долара на ден.
    Това стига ли ти .
    Или да ти напомня, че руското ФСБ разби разработката на Украинското СБУ + ЦРУ с 33 -мата руснаци.

    Коментиран от #44

  • 40 Вие по стар

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "😂😂😂😂😂😂😂😂":

    Вие по стар западен обичай дразните руснаците , колкото може повече ...а после се чудите ,защо ви боли гАЗаТ.
    Този път , ще ви е за шести път.
    Те и в 1606г., и в 1759г., и в 1814г., и в 1918г., и в 1941г. , все са си мислели ,че парите са по -важни от армията ... засега е доказано обратното.
  • 41 стефан

    12 0 Отговор
    Нека белорусите сами си решат проблемите и да знаят , че на тях гледат като на евтин квалифициран обслужващ персонал на запад ! Сега имат индустрия и селско стопанство, а като им дойде западната демокрация - няма да имат НИЩО! Пример с България. Там/на Запад/ предимно се интересуват от територията с възможните подземни и наземни богатства, и най-вече от тези на Русия.
  • 42 Хммм

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Ахмет дс лидера":

    Толкова ли е модерно да се правиш на глупак? Като и децата знаят,че протестите се финансират? Все едно да ми кажеш,че в България протестите не се финансират ? И е видно от кой се финанисрат. Всички от софрата на фондация "Америка за България" са на протсетите. Начело с онези триото,отровно ли беше , от същата тази фондация. Всички от "Отворено общество" са на протестите в България. Е? погледни Дойче веле-предполагам знаеш Дойче веле чий глас е? какви гадости пишат за българското правителство.
    И к"во? Ще ми кажеш,че протестите в България не се финансират ли? Същото се отнася и за жълтите жилетки във Франция. Същото се отнася и за протеситет в САЩ ,където хвърлиха организираната престъпност срещу Тръмп,същото и за протеситет във Венецуела,същото и за Беларус и т.н.

    Коментиран от #45

  • 43 Обратен е редът

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "Нина":

    Обратен е редът : Първо ще ги разорят, после ще ги изкупят и ще ги унищожат.
    Системата е проста - приватизация ог директори / бъдещи милионери олигарси / , отнемат им пазарите , после казват, че това предприятие е неефективно ... изкупуват го за 1 долар, уж по инвестиции за оздравиетлна програма, източват го колкото могат, продават дълготрайните материални активи и го закриват.
  • 44 Ахмет дс лидера

    0 5 Отговор

    До коментар #39 от "Достатъчен ли ти е":

    Хахаха кви проститутки кви ЦРУ-ТА бе русопитек кви 10 000 долара говориш бе русороб и заради неква проститутка където била рекла нещо трябва да ти вярваме некъв бил с хиляди долари в джоба ми що до няма бе що да не си купува апартамент бе утре неква проститутка ше каже че путин е гей и ти ще разграбили на всякъде че той е такъв ли бе и трябва да е вярно тва
  • 45 Ахмет дс лидера

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "Хммм":

    Пич ти хубаво изброи Америка за България и темподобни гнусни организации ама да те питам кво прави денчо златанов лидера на путиновите нощни вълци и ордата му на тез протести на тях пак ли Америка за България им дава пари да
  • 46 ИСТИНАТА Е

    6 0 Отговор
    ЧЕ РУСИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНЯТ С БЕЛОРУСИЯ ЧАС ПО СКОРО. ....ПРЕДИ ХИЕНИТЕ ОТ ЕВРОПА ДА НАПРАВЯТ НОВ ПЛАН ДА САБОТИРАТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЛУКАШЕНКО
Новини по държави: