Last news in Fakti

20 Август, 2020 18:50 1 366 4

Коронавирусът струвал 2,78 млрд. евро на бюджета на Хърватия

  • хърватия-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Всички нужди от финансиране тази година са напълно или почти напълно задоволени и има готовност за всички предизвикателства, които предстоят

Коронавирусът струвал 2,78 млрд. евро на бюджета на Хърватия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Общите разходи в Хърватия, свързани с кризата с коронавируса, по предварителни данни досега възлизат на 21 милиарда куни или 2,78 милиарда евро, съобщи хърватският вицепремиер и министър на финансите Здравко Марич, цитиран от агенция Хина, предаде БТА.

На първото заседание на правителството след летния отпуск Марич съобщи, че през първите шест месеца на годината приходите в бюджета са достигнали 60,4 милиарда куни /8,01 милиарда евро/, разходите 77,1 милиарда куни /10,22 милиарда евро/, и бюджетният дефицит 16,7 милиарда куни /2,21 милиарда евро/.

От началото на пандемията до вчера са регистрирани 17 милиарда куни по-малко от касови бележки /2,25 милиарда евро/ в сравнение със същия период на миналата година.

Марич обясни, че тези данни са важни, защото фискализацията покрива почти една трета от оборота в икономиката.

Всички нужди от финансиране тази година са напълно или почти напълно задоволени и има готовност за всички предизвикателства, които предстоят, каза той.

Министърът допълни, че се подготвя и бюджетът за 2021 г. с оценката, че това е изключително важна година, в която според всички прогнози трябва да започне възстановяване.

Той обаче добави, че ще е трудно догодина да бъде постигнато пълно възстановяване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Don't steal!Goverment hates competition!

    2 0 Отговор
    Добре са... Поне знаят какво им е струвало. При нас не се знае кой колко е прибрал...
  • 2 121221212

    3 0 Отговор
    100% безсмислено изхарчени пари, никакъв резултат!
    така е и в целия свят....едни откраднати и изхвърлени пари вместо да се похарчат за нещо смислено!
    само да припомня,че по света годишно почиват около 8 000 000 ДЕЦА ПОД 5 ГОДИНИ и за това не се говори и не се дават пари...
  • 3 Све

    2 0 Отговор
    КОРОНОБЕСИЕТО ще ни струва много скъпо ! Продадоха ни бъдещето мръсниците
  • 4 Разликата

    0 0 Отговор
    Тия са гола вода. Според думите на Мутрата, Той и Шайката Му само за 3 месеца са похарчили 4 млрд. ...... най-вероятно по чекмеджета!