Last news in Fakti

24 Август, 2020 12:03 1 850 1

Британски експерти препоръчват пълно възстановяване на присъственото обучение в училищата

  • великобритания-
  • ковид-19-
  • ученици-
  • борис джонсън

В дългосрочен план, липсата на общуване в учебните заведения може да доведе до усложнения в психичното и физическото здраве на децата

Британски експерти препоръчват пълно възстановяване на присъственото обучение в училищата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Висшите британски здравни експерти категорично препоръчват на правителството и на родителите пълно възстановяване на присъственото обучение в училищата през септември.

Това е посланието на главния здравен съветник на Обединеното кралство професор Крис Уити, отправено в интервю по Би Би Си. Уити заяви, че говори от името на здравните съветници на всички съставни части на кралството.

Професорът се аргументира с твърдението, че рискът децата да пострадат е много по-голям, отколкото ако се върнат в училищата. Извън класните стаи те могат да се заразят от връщащите се на работните си места родители. Освен това - в дългосрочен план, липсата на общуване в учебните заведения може да доведе до усложнения в психичното и физическото здраве на децата.

Би Би Си посочва, че за периода от март до юни от общо над 46 000 смъртни случая, свързвани с КОВИД-19, само в 10 жертвите са били на възраст до 19 години.

В Германия обаче данните сочат, че рискът за децата не е малък. За две седмици, откакто са отворени 825-те училища в Берлин, в поне 41 от тях са регистрирани случаи на зараза с коронавируса. Стотици са поставените под карантина ученици и учители.

Във Франция училищата отварят след седмица. За всички ученици над 11-годишна възраст ще е задължително носенето на маски.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 след три седмици и при нас

    1 0 Отговор
    При нас в големите градове ще е мор. Първо защото няма никой да спазва дистанция и децата са много в класните стаи. Второ защото транспортът в градовете ни е под всякаква критика и като се добавят и ученици ще се претъпче и хората ще се разболяват дифузно.И без това си носят маските само за украса, като лигавник.