Last news in Fakti

26 Август, 2020 16:16 7 271 99

В Германия: "Северен поток-2" трябва да бъде спрян заради отравянето на Навални

  • алексей навални-
  • отравяне-
  • газопровод-
  • северен поток 2-
  • русия-
  • германия-
  • медии

Зад атаката срещу Навални стоят руските специални служби, категорично е германско издание

В Германия: "Северен поток-2" трябва да бъде спрян заради отравянето на Навални - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Германия настояват Русия да разследва опита за убийство на лидера на руската опозиция и призовават за санкции, включително срещу „Северен поток–2”, пише „Дойче веле”, предаде БГНЕС.

Съобщението на берлинската клиника „Шарите”, че в организма на руския политик Алексей Навални са открити следи от отрова, предизвика широка дискусия в германските медии и сред политическите кръгове в страната.

„Навални е отровен!”, гласи заглавие в най-популярния таблоид в Германия „Билд”. Случилото се е описано като „възмутително деяние”, което „сериозно подкопава” доверието на Запада към руското ръководство, заяви в разговор с изданието германският дипломат Волфганг Ишингер. Той оглавява същата тази Мюнхенска конференция по сигурността, която всяка година предоставя трибуна на представителите на руското ръководство и където Владимир Путин вече се е изказвал. Друг събеседник на „Билд” – Александър Ламбсдорф от Свободната демократична партия, настоя за „санкции и жалба в международния съд”, за да бъдат наказани извършителите на това престъпление.

„Отговорът на Запада на опита да бъде убит Алексей Навални трябва да бъдат санкции”, смята и икономическото издание „Ханделсблат”. „Отравянето на лидера на руската опозиция трябва да бъде последвано от целенасочена реакция. И балтийският газопровод „Северен поток–2” не трябва да бъде пускан в експлоатация”. Този проект, според анализатора на „Ханделсблат”, трябва да бъде спрян преди приключването на последните метри от него.

Стремежът да се намали зависимостта от руския нефт и газ сега придобива допълнително политическо измерение. С помощта на такива енергийни проекти като „Северен поток–2” Русия получава пари, които използва за финансиране на репресивния си апарат. Намаляването на зависимостта от енергийните доставки от Изток ще предпази от отмъщението на Русия при въвеждането на нови строги санкции.

Изданието не се съмнява изобщо, че зад атаката срещу Навални стоят руските специални служби. „Как така се случи, че специалните служби практически денонощно следят лидера на руската опозиция, а той въпреки това пострада?”, задава реторичен въпрос „Ханделсблат”.

Според либералния „Зюддойче Цайтунг”, фактът, че германското правителство е възложило на полицията да охранява Навални в болницата, без да изчака диагнозата на лекарите от „Шарите”, е недвусмислен политически жест. „Ангела Меркел показва по този начин на Путин, че го смята за способен на всичко”, пише изданието. Ходът на разследването на това престъпление от страна на руските власти ще покаже дали отхвърлят покушението срещу живота на опозиционера като инструмент на политическа борба. От това до голяма степен ще зависи бъдещето на германско-руските отношения и изобщо на отношенията на Москва със Запада.

Аналогично е виждането и на консервативния „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”. Според вестника, все още добрите взаимоотношения между федералното правителство и Кремъл до голяма степен са резултат от често погрешната сдържаност на Германия. „Сега Берлин говори в прав текст”. Руските власти могат да отговорят с пропагандни контранастъпления и да декларират недоверие към германските лекари. Могат да имитират „разтревожена невинност” или друг вид поведение. От реакцията им до голяма степен ще стане ясно, доколко Москва изобщо е заинтересована от запазването да добрите отношения с Берлин. 


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    121 18 Отговор
    Ааа туй ли била целта на занятието соросите се самоизнудват май скоро ще си купуват втечнен газ на тройна цена и това ще е края на Западна Европа!!!
  • 2 миш

    110 19 Отговор
    Германия,най-големия морален стожер в света.Безсрамници.Вие ли убихте милиони хора или беше някой друг?Жалко,че руснаците не ви дадоха урок,който да помните 500 години.

    Коментиран от #73

  • 3 Щом кскат да спрат потока

    103 7 Отговор
    значи е ясно кой го е отровил.
  • 4 КОНТРАТА

    114 17 Отговор
    Май нещо не са разбрали Русия не e зависима от тази тръба това тя е в интерес на ЕС. Краварската схема лъсна с шпионката от Германия!

    Коментиран от #14, #15, #19, #29

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПУТИН ГО ЗАКЪСА

    18 99 Отговор
    СПИРАТ СЕВЕРЕН ПОТОК 2 И НАШИЯ, ТУРСКИЯ И РАША КАПИТУЛИРА!

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 антон тодоров

    35 11 Отговор
    В България боко тиквата трябва да бъде отстранен по същите причини...отглежда картофи със силната отрова "соланин" в Банкя.....и е комунист....той е отровил Навални със зеленясали картофи,които му е пратил чрез Екатерина Захариева
  • 10 Анализаторр

    10 73 Отговор
    Браво баба Меркел вдяна, че джуджето е способно на всичко. Наш Боко и той зависим от разни руски служби и интереси. Правете си изводите сами.
  • 11 RAMPEGE

    53 5 Отговор

    До коментар #6 от "ПУТИН ГО ЗАКЪСА":

    Aкраварските танкери да не почнат да го закъсват по пътя за Европа в Атлантическия океан?
  • 12 Супер Марио

    45 5 Отговор
    Ще за мирише на война скоро на там вървят нещата.

    Коментиран от #21

  • 13 миш

    31 9 Отговор

    До коментар #8 от "Браво Чарли уиски":

    Това в кой филм го гледа.Ти срещал ли си руснак-боец?

    Коментиран от #18, #42

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ти на един руски

    40 4 Отговор

    До коментар #8 от "Браво Чарли уиски":

    чеп може да се насладиш. И ще е по-голям от оня който немците отнесоха щото ще е ядрен.
  • 17 Кирил

    8 40 Отговор
    Относно турски поток,дадохме си парите на вятъра.Турция спря вноса на руски газ.Азербайджан и Иран замениха руския газ с далеч по добри цени.По турски поток,руския газ трябва да се транспортира от Ямал Сибир,себестойността е над 120 долара.Дори без търговска надценка е неконкурентен.

    Коментиран от #22, #53

  • 18 Браво танго уиски

    20 67 Отговор

    До коментар #13 от "миш":

    При обсадата на Москва и Ленинград където силните руснаци ядяха на чорба слабите руснаци в продължение на две години и оцеляха малка група от тях, а 30 милиона руснаци с размазани глави, черва, вътрешности и мозъци от немските танкове щяха да станат 70, ако не бяха ви спасили задниците ''умните'' американци! Но те сега вече поумняха и ви е спукана работата:):)

    Коментиран от #37, #38

  • 19 руски краварски соросоид

    13 62 Отговор

    До коментар #4 от "КОНТРАТА":

    Руския обор е зависим ,защото е суровинна република.Русия не произвежда нищо ,а само обира природните богатства на готово.Те ,че са тея богатства ,че иначе съвсем щяхте да приличате на Бурунди с тея 140 милиона неможачи дето населяват степния резерват.

    Коментиран от #28

  • 20 Димитров

    62 7 Отговор
    Известното германско издание може ли и иска ли да отговори на един най-обикновен въпрос:Кой има най-голяма полза от отравянето на Навални?Сповдигнатите въпроси от изданието сякаш се появява светлина в тунела на неизвестното,щом се споменава Северен поток,замислена комбинация срещу Северен поток,направена от,познай от три пъти!
  • 21 Пророк

    19 3 Отговор

    До коментар #12 от "Супер Марио":

    Да. Има нещо такова. И тя ще бъде последна за човечеството.

    Коментиран от #92

  • 22 Панов

    4 32 Отговор

    До коментар #17 от "Кирил":

    Повече е,120 долара е на вход Черно море.От там компресорни станции нагнетяват за да достигне 1400 м дълбочина и на изход,изпомпват до турски бряг.Абсолютно неконкурентен проект.Така е защото е политически а не икономически.

    Коментиран от #63, #75

  • 23 Кристиян Вигенин

    7 36 Отговор
    Времето на "Патоците" отмина.И в Германия и в Турция,единственото което ги интересува е как по-бързо да приключат с тях.Отравянето на Навални е добър повод за германците,турците откриха газ в Черно море.
  • 24 смешници

    26 4 Отговор
    щели да спрът северен 2 , а ще разширят 1 , хаха
  • 25 Чочо

    5 44 Отговор
    Газпром фалит путинкапут радевкапут
  • 26 Пророк

    60 3 Отговор
    САЩ казаха, че ще направят всичко възможно да спрат северен поток2 и ето каква схема са задействали! Слагат в чая нещо на Навално и това не е отрова както го пишат иначе щеше вече да е мъртъв, това вещество действа силно върху оргаизмът му и естествено не оставя следи. Откарват слугата в германска болница и там подставени агенти лекари уж откриват следи от отрова в организма му! Немци те ако найстина се хванат на тази игра значи са останали без мозък
  • 27 Fani

    48 6 Отговор
    Колко болни мозъци тролят във факти.русия никои неможе да я пипне защото е независима за всичко.ама баба меркел скоро ще се моли на путин.само да доиде зимата.
  • 28 Бесен Язовец

    47 4 Отговор

    До коментар #19 от "руски краварски соросоид":

    В Руската Федерация се произвежда всичко, а това което не произвеждат купуват! Щом можеш да произведе атомен реактори които са номер 1 в света значи могат да сглобат всичко. Какво произвежда Испания, Италия, Франция, Германия което в РФ не произвеждат? Имаш ли суровини значи можеш да произвеждащ всичко, а запада отдавна е един пазар за суровини нищо не им е останало в земята! Що не си върнаха производството краварите във вкъщи от Китай само дрънкат, а кервана си върви по старо му! Инфлация ги чака ЕС ако нямат руски газ краварите никога не могат да задоволят ЕС с газ.
  • 29 Др. Ох Боли

    36 1 Отговор

    До коментар #4 от "КОНТРАТА":

    Абе разбират и дърдорят като жени на футболен мач. Логика йок, давай на емоцията. Какъв бил Путин не е интересно, интересно е колко безочливо а западната политика, как вече не си правят труда да си назначат добри сценаристи за театъра, който ни продават.
  • 30 ГРУ

    22 2 Отговор
    Краварите отровила Навални соросоида с кашичка от нахут която му пращат специално за него!
  • 31 Палката на диригента

    39 2 Отговор
    се появи и се разкри цялата истина около Дневални. Повече от ясно е,че ако въобще е тровен този тиквеник то това са от работодателите му за които живота няма никаква цена за постигане на целите си и понеже той беше извън сцената доста време бе пожертван за да достигнат пъклените си планове,а те са заявяване отказ от СП2,но на руснаците не им дреме въобще,а виж немците на зима като вземат да тракат със зъби от студ ще са принудени да вземат от скъпия американски газ вместо от евтиния руски. Това показва колко са зависими всички тези държави,които са солташаци на американците. Последните ги въртят на каишка както си искат.
  • 32 Пацо

    2 33 Отговор
    1 рубла,2 бг стотинки....путин у киреча.

    Коментиран от #67

  • 33 ПЕНКО

    21 2 Отговор
    ИЗДАНИЕТО -ИЗДАНИЕТО И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ !!!! ЦРУ -ЦРУ И
    МОСАДО -САИДИТЕ Е !!! ОББАААЧЧЕЕЕ - СЕВЕРЕН ПОТОК СИ ВЪРВИ И ПРИКЛЮЧВААААА !!! ЧИЯ ЗАПАДНА ЖЛЪЧКА ПЪРВА ЩЕ СЕ СПУКА !?
  • 34 Извинявай би ли

    35 1 Отговор

    До коментар #8 от "Браво Чарли уиски":

    свалил геймърските си очила,защото взема да се вживяваш в нещо,което ще те отнесе,като ураган.Към момента само Русия притежава хиперзвукови ракети и така ще изпляка останалите и нас,че и папер няма да остане от Европа. Това,което е във видео игрите не е в действителност.Хлапак пэрво порасни и тогава давай съвети.
  • 35 Неразбрал

    41 1 Отговор
    Абе къде е Скрипал? Някой задава ли си същия въпрос? Тровен-недотровен, клан-недоклан...Само дъщеря му каза 1 изречение пред камера и туй то. Нито интервю, нито разпит, свидетели, котката също не намериха. Интересното е, че и руснаците не питат.
  • 36 Възмутен

    50 3 Отговор
    А бе германски смешници. Нима допускате, че Путин ще иска да ликвидира някого на собствена територия и няма да успее. Как може даже да си помислите, че руските тайни служби ще се опитат да отровят някого и след това ще му дадат възможност да се лекува в Германия. Затова още 80 години ще сте под англо-американски ботуш.
  • 37 АБЕ БАШ ПОМЯРИН

    31 1 Отговор

    До коментар #18 от "Браво танго уиски":

    1- не сме 1941г.!!! 2- руското знаме се вя в Берлин 45 години.!!!! 3- цяла източна Германия е с руско ДНК.!!! Краварите са помагали на мукавай.. Ако не бяха руските кораби дар за краварите японците щяха да завладеят източно крайбрежие на краварите!!!
  • 38 Ebaxxx maika ti smehna

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "Браво танго уиски":

    смешо каквко друсаш?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Covid 20

    32 1 Отговор
    Бабет изпълнява каквото й наредят от тамошния Козяк, няма и друг избор, защото са окупирани до 2099 г.
    Цялата тази инсценировка май беше за да се спрат енергийни проекти!
  • 41 барчо

    38 1 Отговор
    Нахални е една бита алкохолишка продажна карта. Единствения полезен ход на американците беше да го отровят, ма и да остане жив и те го направиха. Все пак обаче Северен поток ще има, както и останалите потоци и търговията ще върви.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 666666

    30 1 Отговор
    Хахаха сега се разбра целта на мероприятието заложено от ЦРУ
  • 44 Путин

    29 2 Отговор
    да му отнеме гражданство на Навални,заедно с цели му антураж!
    Без право да бъдат погребвани в Русия!
  • 45 Академик

    20 1 Отговор
    Сига да видим кого ще отровят у нас заради Балканския поток!
  • 46 Гого

    28 1 Отговор
    Пълен цирк,даже не знаем отровен ли е или го боли корема,обаче всичко е ясно руснаците са виновни,ръгат мечката и не знам кога някой ще изпищи
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Гошо

    18 1 Отговор
    А от САЩ какво да спрат? ДВ няма ли мнение по въпроса Я какви веселби си устройват там
  • 49 no name no face no number

    24 2 Отговор
    Ей тия шматки от ЕС големи играчи излезнаха, но явно пак Лавров и Путин ще трябва да им показват колко големи стратези са
  • 50 не може да бъде

    23 1 Отговор
    Аме сега !?Нерде Ямбол,нерде Истамбул!?И каква е връзката между Северен поток-2 и предполагаемото отравяне на Навални!?Честно казано изобщо не съм очаквал,че някой може да направи връзка между двете неща!Сега се вижда ясно кой може да направи такава връзка- само този ,който е искал Навални да бъде отровен!Но дали е отровен е друга тема-разбра се ,че това може да се получи и от лекарства,а и от други неща!Но като събитие-това е повторение на случая Скрипал,само че в друг мащаб и изпълнено по-некачествено!Сега остава да видим дали Навални ще изчезне от хоризонта като Скрипалите!
  • 51 Сандо

    23 1 Отговор
    Дори и в кома Навални върши добра работа за кукловодите си.
  • 52 Иван

    24 1 Отговор
    Руските служби наблюдават Навални,да,но те не могат да му издърпат от ръката чашата със съмнителен самогон ,който той смесва със американски успокоителни.Или да пъхат нос в храната ,която си поръчва ,взимайки анализи .И какво отношение има Навални към Северен поток 2 ? Удивлява фактът,че Навални е по-популярен в Германия, отколкото в Русия.Да вземат да си го приберат за постоянно като оздравее.Немските медии получават информацията за състоянието на Навални чрез счупен телефон.Лекарите в Шарите изявиха ,че става въпрос за вероятно отравяне ,а медиите ревнаха ,че от Кремъл са го отровили.А доказателства-никакви.Само емоции и Хайли Лайкли.Не бих се изненадал и ако спрат Северен поток 2 заради Навални.Побъркан свят.Американците може и да успеят да пробутат своя скъп течен газ на немците ,иползувайки агента си Навални .Ще видим кой ще надделее-немските бизнесмени и собственици на предприятия ,които са заинтересовани да купуват евтин руски газ или немската пропаганда в интерес на САЩ ,в лицето на медиите ?
  • 53 Гост

    24 2 Отговор

    До коментар #17 от "Кирил":

    Руският газ няма алтернатива по цени в Европа .Норвежкия газ е 1.7 пъти по скъп от руския.За това и немците купуват най-големия си количества от Русия.

    Коментиран от #59

  • 54 Гост

    18 2 Отговор
    Нагледно как краварите изиграха бабата! Показно!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Karosel

    10 3 Отговор
    Как така се случи, че специалните служби практически денонощно следят лидера на руската опозиция, а той въпреки това пострада?”, задава реторичен въпрос „Ханделсблат”.//__//No comment
  • 57 Karosel

    8 2 Отговор
    Откога бича на Меркел на главата СП2, СП2, тя много ми харесва Трансконтиненталната железница! Казах, че Германия умишлено или не играе двойна игра, а сега да видим, Меркел ще бъде ли държавник който ще каже "не"!?
  • 58 Gen Gurko

    21 1 Отговор
    Е сега вече е напълно ясно кой стои зад всичко това. Дойдохме си както се казва на думата.
  • 59 ЦРУ

    4 22 Отговор

    До коментар #53 от "Гост":

    НЕРАЗБРАЛИЯ !!!!! Руска газ за Турция 230 $...……….За Германия - 125 $...…...ВТЕЧНЕН ГАЗ ….от САЩ....Алжир....Катар...Израел....АВСТРАЛИЯ - от 50 -80 $ ……..ПАНИМАЕШ ?????????????? Без СП-2...и Турски поток...Жужи ще го бесат на Черв.Площат….затова 3-ти месец се е скрил...А МРЗ в Раша стана разностойна на 209 лв !!!! ПАНЯЛ ???????

    Коментиран от #61, #77

  • 60 не може да бъде

    23 2 Отговор
    След тая новина ,разсъждавайки по случая започнах да се замислям дали това искане да се спре Северен поток -2,като се свързва със случая Навални не е предупреждение към немския бизнес ,който подгрепя изграждането на газопровода-"внимавайте ,ние няма да се спрем пред нищо"!А кои са тези "ние"-след подобни призиви не е трудно да се досетим....това в голяма степен хвърля и яснота кой може да стои зад случая... и хвърля още едно съмнеие дали става дума за отравяне или за някаква друга интервенция..
  • 61 Гост

    24 4 Отговор

    До коментар #59 от "ЦРУ":

    Немските бизнесмени за разлика от теб смятат и транспорта на шистовия газ от Америка до Европа ,който излиза по-скъп дори от самия газ .А в спомената цена на руски газ е включен транспорта .Германия влага инвестиции в Северен поток 2 и ще увеличи руските количества газ .Или си мислиш,че ти си по-умен от немските промишлени акули ?

    Коментиран от #65

  • 62 Подобни

    7 1 Отговор
    статии - помии не са гордост за никого!
  • 63 Бай Манчо

    18 1 Отговор

    До коментар #22 от "Панов":

    аааа сега разбрах - американският (ямалски) втечненият газ е по евтин от този по тръбата :)))) - много специалисти във форума .
  • 64 Бай Манчо

    18 2 Отговор
    Дори и не допусках , че напиването на един предател може да бъде причина за толкова сериозни икономически последици - излиза че Дневалний го използват като парче тоалетна хартия , ако наистина това е целта със сигурност ще го премахнат неговите спонсори (просто няма да излезе от комата ако въобще е ) . Двуличие в цялата му прелест - янките унищожиха дузина държави и.... нищо , един предател се е напил и припаднал и санкции и обвинения .
  • 65 ЦРУ

    2 15 Отговор

    До коментар #61 от "Гост":

    ВЪОБЩЕ не си мисли.че можеш да мислиш.....и МАНИПУЛИРАШ ! …...БГ е купира ВТЕЧ.ГАЗ от САЩ / СЪС ПОСРЕДНИК ХОЛАНДСКА ФИРМА …..и на терминала в АЛЕКСАНДРУПОЛИС и с цена - 112 $ . ……………………………………….ГЕРМАНИЯ не влага инвестицийв СП-2 ….НУЛА ….ЗЕРО ...ПАНИМАЕШ ???? СП-2 по прогнозни цени трябваше да е 10 мил $......а до сега със съпътващи р-ди е близо 40 мил......и НИКОГА НЯМА ДА СЕ ИЗПЛАТИ....
  • 66 Цирк до коментар 18

    24 1 Отговор
    Кога умните американци се намесиха в ВСВ когата на съветска територия нямаше вече германци и янките побързаха да седнат на трапезата на победителя. И то при условия че Сталин ще се намеси в войната им с Япония. Червената аримия от Берлин замина за дълечния изток освободиха Манджурия Китай. Японците ядоха такъв бой дето никой не ги е бил. Червената армия имаше вече опит как се воюва. Ако щатите бяха по близо Хитлер за две седмици щеше да ги покори. Така че по леко на завоя.
  • 67 стоян

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Пацо":

    До 32 ком =интересен въпрос -една стотинка колко копейки струва
  • 68 Бойко Чекмеджиев

    26 1 Отговор
    Ми що не пожелаха санкции за С Арабия след разчленяването на опозиционера забележете в тяхно консулство?
  • 69 big

    25 1 Отговор
    Ето, започнаха. Навални, както се очакваше, се превърна в новия Скрипал. Няма никакво значение дали някой го е отровил или не, което е по-вероятното! Вижте кой има интерес и на къде отиват нещата. После се запитайте, кой се мъчи да спре този поток. Тогава си отговорете, кой го е извършил, ако е отравяне?
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ГЕРМАНЦИТЕ НЕ СА ЩУРИ

    16 1 Отговор
    ЦРУ МОШЕНИЦИ . ...@@@ПАК НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ. ..РУСКАТА ГАЗ Е ПО КАЧЕСТВЕНА И ГОРИ ПО ДЪЛГО. ...ПОЛЗВАМ ГАЗ ОТ 30 ГОДИНИ. ..9 КИЛОГРАМА ФАЛШИВА. ..1 МЕСЕЦ. .9 КИЛОГРАМА РУСКА ГАЗ 3 МЕСЕЦА. .ФАЛШИВАТА АМЕРИКАНСКАТА ГОРИ С ПО СИН ЦВЯТ ИМА ПРИМЕСИ. .
  • 73 Ивайло

    2 16 Отговор

    До коментар #2 от "миш":

    Колко милиона убиха? Аз такова нещо не знам! Виж мужиците затриха много народи башка и себе си.
  • 74 Конник

    17 2 Отговор
    ЦРУ и ФБР са сложили отровата. Това е ясно като бял ден. Искат да скарат Европа с Русия. Навални много не мътеше водата там. Само ние ще пострадаме ако газта отиде в Китай, китайския тръбопровод работи от декември 2019. Китай може да купи три пъти повече газ отколкото Европа. Само дано няма тежка зима. В Щатите преди 2 години бързо купиха руска газ когато стана студено а ужким има ембарго. Ха ха ха.

    Коментиран от #81

  • 75 Брей

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Панов":

    че си капацитеееет,То щото с LNG-то е по-евтино-само гориво 60-70т. на денонощие други разходи няма да смятам.А за да задоволят потребностите на Европа с необходимата ритмичност-ми то Китай и Корея следващите 20 години само танкери трябва да строят.
  • 76 другарят

    17 1 Отговор
    Този коментар написах тази сутрин към друга статия..."Тoвa e пoрeднaтa прoвoкaция cрeщу Руcия oргaнизирaнa oт бaндититe нa фaшиcткa Aмeрикa и мъгливият ocтрoв! Нe cтигa тoвa, aми и глупaвaтa Мeркeл бeшe вкaрaнa в тaзи мръcнa игрa. Цeлтa e ceгa дa бъдe нaбeдeнa Руcия. EC дa бъдe принудeн дa нaлoжи нoви caнкции, a Гeрмaния дa зaмрaзи Ceвeрeн пoтoк 2 .Cъщo тaкa Бoкo-прocтия щe бъдe принудeн дa зaмрaзи Бaлкaнcки пoтoк!"
  • 77 За толкоз

    7 1 Отговор

    До коментар #59 от "ЦРУ":

    малко как можа толкова дивотии да изакаш?
  • 78 Матей

    11 1 Отговор
    Охооо,такава ли е била целта на оперативното мероприятие? Не трябваше да го пращат Навални в Германия,елементарно е ,да се използва срещу интересите на Русия.Спирането на газопроводите не е по желание на Меркел,тъкмо напротив,американците по всякакъв начин ще извъртат и представят нещата в удобна за тях светлина.И на боко му извъртяха някои номерца за да го убедят да спре Балкански поток,това е разковничето и отправна точка за много иначе необясними явления в българската политика.
  • 79 Иван

    15 2 Отговор
    Боклука Навални е отровен от теэи,които искат да спрат Северен Поток 2.
  • 80 танте Меркел изкрейзи

    12 2 Отговор
    Като спрете Северен поток-2 с какво ще захранвате промишлените си предприятия? Спомнете си 1960 г., когато американците захранваха със самолети цели 6 месеци Западен Берлин! Вие всеки 60-80 г. изкрейзвате и забравяте, че Хитлер започна като вас и стигна до падането на Берлин.

    Коментиран от #82

  • 81 рашка е в колапс

    2 17 Отговор

    До коментар #74 от "Конник":

    Страшно плоски разсъждения.И какво значи ,че ФБР искали да скарат Европа с русия ? Ти четеш ли си глупостите. Руснаците никой не ги понася като цяло.Изолирани са от всички държави и на практика са сами срещу всички развити страни.Просто русия е държава вредител ,а когато всички те натикат в ъгъла ,значи трябва да се замислиш ,че проблема е в тебе.Не случайно единствените приятели са русия са все отритнати от света държави като Таджикистан,Сирия,Азербайджан,Узбекистан,Туркменистан,Северна Корея и тем подобни

    Коментиран от #83, #86

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 БПФ

    11 3 Отговор

    До коментар #81 от "рашка е в колапс":

    И кои са точно "развитите" страни? Същите ли, дето озверели нигъри и мигри безчинстват по улиците, грабят, палят, убиват и никой не смее да ги спре? САЩ реално са в състояние на гражданска война !!!

    Развита страна е тази, в която има правов ред - а не мародерстващи тълпи и бездействащи власти. Развита страна е тази, която не зависи от никого и не е затънала в дългове, развита страна е тази, която може да се защитава.
    Кой точно не понася руснаците, освен плyжеци като тебе? ВСИЧКИ нормални хора по света са на страната на Русия или поне и имат уважението. Тези, които не уважават Русия, се боят от нея - и с право. Вовата го каза - свят без Русия няма да съществува !!!

    Коментиран от #93

  • 84 БПФ

    13 1 Отговор
    Цялата работа лъсва много бързо.
    От една страна - властите на Русия нямат никакъв мотив да тровят Навални. Като опозиционер той е безобиден, поддръжката за него сред руснаците е незначителна, а напоследък съвсем се обезличи. Защо Путин да рискува международен скандал, за да убива някой, който за него е по-безобиден от сърдита мравка, налазила санбернар?

    От друга страна ситуацията е много изгодна за тия, които търсят точно такава реакция каквато виждаме от реакционните немски вестничета. Значи ХЕМ призовават за разследване, което значи, че признават, че нищо не се знае - кой го е отровил, ако изобщо е отровен, ХЕМ веднага обвиняват руските власти? А доказателства? А презумпция за невинство? - Глепости - няма такива работи - Русия винаги е виновна и Путин винаги е виновен - за всичко на света. Ако не е виновен, то Тръмп е виновен !!!

    Лъсна целта - да се спре Северен поток 2, около който се обедини цяла Европа, разгневена от наглия американски рекет. Всички са наясно с истината - втечненият газ просто няма как да се конкурира нито като цена, нито като сигурност на доставките с тоя по тръбата !!! Германия - заради отказът си от въглищата и залитането по зелените простотии, се нуждае отчаяно от евтина енергия и няма кой друг да и я освободи. Отделно цяла Европа чака на руския петрол. Кой има изгода? - САЩ разбира се - които се опитват да сринат енергийно и оттам икономически Европа, УЖ атакувайки Русия. Също като санкциите - от тях пострада ЕС, а Руси
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 ха ха ха ха

    8 2 Отговор

    До коментар #81 от "рашка е в колапс":

    Шошон,в изолация сме ние (ЕС-500 милиона + САЩ 300 милиона)и то поеденично,защото след избирането на Тръмп "дружбата" на ЕС и САЩ се разпадна. САЩ са изолирани от останалия свят, ЕС също.
  • 87 Диди

    1 3 Отговор

    До коментар #85 от "БПФ":

    Престанете да пишете глупости.
  • 88 Гербер

    5 5 Отговор
    И аз съм за санкции. Предлагам на секундата да спрем да купуваме всичко от Русия.
  • 89 Диди

    2 10 Отговор
    Руските пишмян политици винаги са лъгали.Русия трябва да бъде изолирана.Убийци.

    Коментиран от #94

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Patriot

    8 3 Отговор
    Правилно! Също като Литва, купувайте с 30% по-скъп газ, ама си дръжте на свойто. Колко са за Германия няколко милиарда евро разлика в цената, после, като Навални дойде на власт, ще подари някое друго газово находище.
  • 92 az be

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Пророк":

    То пък едно човечество....
  • 93 ЦРУ

    1 8 Отговор

    До коментар #83 от "БПФ":

    НИКОЙ да не обижда АМЕРИКА...….защото там живеят близо 500 000 българи ( в Раша са под 300 )……….Внука на Т.Ж. ...сина на Нинова...дов.син на Президента Радев....сина на Ламбо (бог да го прости)………….щерката на СТАЛИН......сина на Хрушчов....щерката на Лавров...на Песков …….АБЕ по-ясно - ВСЯКО кому-е .окрала НАРОДА си БЯГА в АМЕРИКА да си живее !
  • 94 Аре

    3 0 Отговор

    До коментар #89 от "Диди":

    Те така разсъждава кокош.
  • 95 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    тва че трябва да се спре северен поток две е повече от ясно.с него меркел прецака цялостната европеиска политика към русия даваики неправилни сигнали към руснаците че няма проблеми в деиствията им в украина и като цяло.приказката на чърчил в този момент е много правилна.тои казваше :няма да храним крокодилите с надеждта да ни изядат последни!
  • 96 ВЪН САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ

    1 0 Отговор
    НАМЕРИХА ПРИЧИНА ДА ИЗПЪЛНЯТ ПЛАНА НА САЩ ЗА СПИРАНЕ НА ГАЗОВИТЕ ПОТОЦИ - ТАКА ЩЕ СПРАТ И ТУРСКИ И БЪЛГАРСКИ И БЕЛЕНЕ И ВСИЧКО - НЯМА НУЖДА ДА НИ БОМБАРДИРАТ ПАК КАКТО ПРЕЗ Бомбардировките на България са поредица от нападения на британските и американските ВВС срещу София и други български населени места по време на Втората световна война, в периода от пролетта на 1941 г. до есента на 1944 г.Една част от бомбите са с взривател със закъснител. Целта е да се постигне силно поразяващо действие, след като укрилите се в скривалищата излязат от тях на открито. Според обобщени данни от Разузнавателното отделение към Щаба на войската, на командира на въздушните войски, болниците, общинските и полицейски власти за периода от 6 април 1941 г. до 1 септември 1944 г. с 45 268 бомби са бомбардирани 187 населени места в старите земи на Царството и в българска Македония, Западните покрайнини, Беломорска Тракия и земите под български контрол. Безследно изчезнали, починали следствие бомбардировките и убити на място са 4208 души, тежко са ранени 4744, при непълна отчетност общо жертви не по-малко от 8952 българи.
  • 97 Пламен

    1 0 Отговор
    Съшито с бели конци, казват старите хора. Какво стана - спряха да идват рускините на нашето Черноморие, ние също нещо не ни е интересно вече да ходим... Нещо не е забавен напоследък животът, май нещо всички са унили и избухлуиви. По каписталисти от капиталистите станахме.
  • 98 ела

    2 0 Отговор
    Ако Ханс спре " Северния поток-2" заради един пияница - това ще е под натиска на каубоите имат предлог - Изхарчени милиарди прекарани близо 2.000км тръбопроводи която за немската икономика е от голямо значение . пълен идиотизъм на века ще е безспорно.
  • 99 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор
    Комбинацията Дойче веле, Денис Джамбазов, и Навални направо кърти диреци! Статиите за Навални са дадени под аренда на Денис - други списващи за ФАКТИ има ли?
Новини по държави: