23 Септември, 2020 14:48 2 372 15

ЕС готви нови задължителни мерки за управление на миграцията

  • ес-
  • мигранти-
  • бежанци

Новият пакт, подкрепян най-вече от Германия, беше предложен след пожарите на гръцкия остров Лесбос, които оставиха над 12 хиляди мигранти и бежанци в бедствено положение

Европейският съюз готви нови, задължителни мерки за управление на миграцията, предаде Би Би Си.

Така нареченият „Задължителен механизъм за солидарност“ ще задължи всяка държава членка да приеме определен брой бежанци в замяна на отпуснати по 10 хиляди евро за възрастен и 12 хиляди евро за непридружено дете.

Държавите от евросъюза, които не спазват пакта, могат да бъдат изправени пред съдебни производства и големи глоби, посочва Би Би Си.

Новият пакт, подкрепян най-вече от Германия, беше предложен след пожарите на гръцкия остров Лесбос, които оставиха над 12 хиляди мигранти и бежанци в бедствено положение.

Същевременно Агенцията на ООН за бежанците и Международната организация по миграция излязоха със съвместно изявление, призоваващо за „наистина общ и принципен подход“ на европейските политики в областта на миграцията и търсещите убежище.

Неотдавнашните събития в Гърция показаха, че настоящата система за бежанци и мигранти в Европейския съюз е неработеща и често има опустошителни последици за хората, се посочва още в съвместното съобщение


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо Балкански

    23 1 Отговор
    Задължителен механизъм за солидарност ще задължи всяка държава...

    абе....демократични права и свободи
  • 2 soros soldier

    10 2 Отговор
    Скоро ще съборим грозната ограда на Валерката.
  • 3 честен ционист

    14 3 Отговор
    Така на времето, когато доларът си беше долър, броихме на Ливан по 3000 гущера за всяка приета палестинска чалма, докато местните не станаха само 10%, и не избухна гражданската.
  • 4 една българка

    1 7 Отговор
    10 хил EUR е за мъжете, нали, че тия Ганьовците ако имат 10 хил ще се оженят. Не приемайте жени.
  • 5 обезлюдени

    9 1 Отговор
    1 шкаф - един керван камилари. Баце е щастливт.
  • 6 Путин

    9 2 Отговор
    Момчета...да ви черпя по едно чайче?
  • 7 Брюкселска диктатура

    14 1 Отговор
    Скоро Еврогейската кочина ще се разпадне заради бабет. Нещо за организацията "Северен кръст" да се каже.
  • 8 Грейс

    17 1 Отговор
    На меркелица да не й дойдоха в повече паразитите, които покани? Никой от ЕС освен нея не ги покани така че да си гледа работата. Никакъв задължителен механизъм не може да задължи суверенни държави да приемат паразити на килограм! Вместо тази изперкулясала фрау да задължи държавите от ЕС всички паразити да бъдат върнати от там откъдето са изпълзели, тя ще определя по колко пари на зрял паразит и колко на развиващ се ще се отпускат, за да може крадливи и надупени продажници да зинатт за парите и да продадат страната си.

    Коментиран от #15

  • 9 Перо

    14 1 Отговор
    Всеки човек от София може да види,как цял квартал стана арабски,от боклука на арабските страни,в карето между бул.Мария Луиза,бул.Сливница,ул Опълченска,ул Пиротска. Като на всякъде по света,арабите не се интегрират никога в страната,където живеят,а правят паралелна мини държава със своите правила и контактуват само помежду си,в затворено общество,без контрол. За това има конкретни престъпници-премиери и министри,през последните 13 г.Всички араби са на издръжка на данъкоплатеца,а те работят като съдържатели на бръснарници,дюнерджии,магазини,търговия и шашми,като не плащат никакви данъци!
  • 10 ха ха

    11 1 Отговор
    Как ще я "управляват". Ще ни пращат мигранти безплатно??
    Не мерси!
  • 11 Перо

    16 0 Отговор
    Вижте само километричните опашки от араби на бул,Мария Луиза 48, Миграционната служба,където ежедневно си узаконяват статута и българските власти с голямо удоволствие им съдействат,а целия квартал е потънал в мръсотия,престъпност,проституция,болести. Там където се засели само един мургавел,автоматично идват други,хората не ги понасят и си продават жилищата,гетото се разширява,а цените на имотите там падат драстично.
  • 12 Истината

    12 0 Отговор
    Е една. Трябва да пратим всички чужденци обратно в чужбина. Тука трябва да останат само българите. Може и етническите европейци да се заселват тука, все ми е тая. Но бял човек с мургавел не трябва да се мъчи. За цветните е рай да живеят с белите хора, ама за нас е ад. Аз лично мисля, че нацистите ще се увеличат в Европа и до 2040-50те ще има колене ли расова основа.

    Коментиран от #13

  • 13 CHIVAS

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Истината":

    предлагам да бъдат допускани и хора от Монголоидната раса ама тея с бял цвят на кожата(главно жените демек) ма такива разни Кафяви,црни и други Афро-Арабски камилари не са ни нужни да........ лагера в Харманли пати от такива патладжани даже местните започнаха да харесват местните Роменгета повече от Камиларските заселници(и има защо де)
  • 14 our eu

    6 0 Отговор
    как пък нито един европейски лидер не посмя да постави въпроса за бежанците пред са, оае, катар, кувейт, бахрейн и т.н. те колко от братята си приеха?
  • 15 Флин

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Грейс":

    Не разбираш ли, че целта не е да се унищожи немската държава и идентичност, а на всички европейски държави. Фрау Ме. е само пионка, маша на много по-опасни и големи изроди. ЕС е грозна, брутална, безмилостна и безчовечна ДИКТАТУРА. Простите хора се радват на подхвърлените трохи и са послушни защото очакват следващата кофа помия / фондове. Евро "съюза" е по-опасен и грозен от комунизма и фашизма взети заедно