Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 10:16 5 936 59

Говори Техеран! Аятолах Али Хаменей публикува послание до младежите на Франция

  • аятолах али хаменей-
  • карикатури

По-рано иранският президент Хасан Рохани заяви, че обидите срещу пророка Мохамед ще доведат до насилие и проливане на кръв

Говори Техеран! Аятолах Али Хаменей публикува послание до младежите на Франция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Подкрепата на френския президент Еманюел Макрон за карикатурите на пророка Мохамед е глупаво действие, заяви върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей, съобщава БТА, като цитира Франс прес.

"Задайте този въпрос на президента си: защо подкрепя обидите срещу Божия пратеник, като ги смята за свобода на изразяването? (...) Това глупаво действие не е ли обида за съвестта на нацията, която го е избрала за свой президент?", пита Хаменей в послание, публикувано на уебсайта му и адресирано до "младежите на Франция".

По време на церемонията в памет на Самюел Пати, учител по история, който бе обезглавен от радикализиран чеченец във Франция, защото е показал на учениците си карикатури на пророка Мохамед, президентът Макрон заяви, че Франция няма да се откаже от свободата на изразяването.

Изявленията на Макрон провокираха демонстрации в няколко страни с мюсюлманско мнозинство, както и призиви за бойкот на френските стоки.

По-рано иранският президент Хасан Рохани заяви, че обидите срещу пророка Мохамед ще доведат до "насилие и проливане на кръв".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ПАЧКА ЧЕКМЕДЖЕ

    24 9 Отговор

    До коментар #1 от "Си ган":

    Борисов фалшифицира изборите по лукашенковски с мъртви души!
    Кажете по кой член на Конституцията на РБ,
    и С КАКВА ЦЕЛ,
    в избирателните списъци фигурират,
    над милион фалшиви избиратели мъртви души?

    БОРИСОВ е ОПАСЕН ПРЕСТЪПНИК!

    Коментиран от #55

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Адолф Хитлер 2

    10 26 Отговор
    Говорит Москва ние сме православни само на хартия затова подкрепям султана и дучето на Персия скоро всички руснаци ще се молим с Кадиров

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 редцжеб

    16 8 Отговор
    Този кой го пита и какъв е за да говори от името на всички
  • 9 Една прекрасна българска поговорка

    14 6 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    "да би мирно седяло не би чудо видяло"

    Коментиран от #17, #22

  • 10 Хасан

    15 21 Отговор
    Заради тъпи журналисти които искат тираж с провокации страдат невинни

    Коментиран от #56

  • 11 Stéphanie 🎲

    33 9 Отговор
    Ненормалници кой век са не знам 👀в тубата има видео един от техните си свали чехъла и започна да удря плакат на макрон😂диваци.Никой няма се съобразява с тях.Иначе на тълпи колко хиляди влизат и чакат да влязат в Франция,който няма респект да го връщат обратно на тръстиката.Който слуша учи добре дошъл...

    Коментиран от #13

  • 12 Stéphanie 🎲

    14 6 Отговор

    До коментар #6 от "Адолф Хитлер 2":

    Адолфчо не си много далеко от истината ,много христяни и католици са само на хартия.Новото поколение някак не се вълнува от глупости.Много младежи не знаят къде е входа на църквата.

    Коментиран от #15, #20

  • 13 Дребни но вредни

    7 18 Отговор

    До коментар #11 от "Stéphanie 🎲":

    Препратка, напалион, хитлер, ленин, сталин, дуче, пиночет а сега макрон.

    Коментиран от #18

  • 14 Дервишово семе

    28 7 Отговор
    Говори Макрон: защо при вас и вашите съседни държави, божиите създания наричани за кратко жени, са третирани почти като животни? Почти безправни, полу свободни, насилствено омъжвани, насилствено обрязвани? Мухамед е говорил за равноправие и зачитане. С тези си дейдтвия вие не го ли обиждате ежечасно и ежедневно?

    Коментиран от #19

  • 15 ПОПА

    22 3 Отговор

    До коментар #12 от "Stéphanie 🎲":

    Много младежи не знаят къде е входа на Църквата, може би, защото знаят, че носим "Ролекс"-си, и ни возят държавни "Мерцедес"-и.Знаят и, че свещите ни са маркирани "БПЦ", за да не ни измами някой и да ни прибере "СУХОТО".И накрая:НИЕ НАПРАВИХМЕ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ДА ИЗГОНИМ ХОРАТА ОТ ХРАМА. Защитаваме и БЛАГОДАРИМ на крадливите политици, а сме оставили народа на кучетата.
  • 16 1234

    16 6 Отговор
    Не знаех, ме Ердоган е пророка, защото обидата е лично към него...
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Една прекрасна българска поговорка":

    сихопати убийци садисти убиват и без причина
  • 18 Stéphanie 🎲

    12 4 Отговор

    До коментар #13 от "Дребни но вредни":

    Макрон НЕ,излезе мъж на място не го очаквах това с учителя само преля чашата на търпението.Всичко е било замислено чеченеца още е дете на 18 г.манипулиран ,платил е точно както в нашата библия за Христос ...Ти разбираш ли че войната с тероризма не е свършила коя година започна при Буш спомняш ли си.Шепа варвари няма как да подченят света ако искат и в Снежанка и джуджетата да вярват да не пречат.

    Коментиран от #24

  • 19 Я да видим как е във Франция

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Дервишово семе":

    Демокрацията във Франция не работи добре за 70% от анкетираните в годишното проучване на Opinionway, съобщава Bloomberg. 
    Броят на хората, които са изградили негативно мнение за демократичните условия в страната се е повишил с 9% спрямо година по-рано.
    Данните за французите, които имат доверие в местната власт, също отчитат ръст от 3 пункта до 58%, въпреки че доверието им в техния парламентарен представител се е понижило с 4 пункта до 31%.
    В същото време доверието във френския президент отчита спад от 13 пункта до 23%.
    На въпроса как мислят за политиците 37% от анкетираните посочват с „липса на доверие“, докато 32 на сто отбелязват с „отвращение“. Само 2% отговарят с „уважение“ и 1% с „ентусиазъм“.
  • 20 Адолф Хитлер 2

    11 3 Отговор

    До коментар #12 от "Stéphanie 🎲":

    Стефи това беше ирония за казаното за Москва, дразнещо е че в този спор християнската Русия подкрепя режимите на ислямистите от изток, а относно религията ние за това сме бели и християни на наз не ни трябва вход на църквата за да сме вярващи християни, не ни трябва религия за да мислим разумно какво е хубаво и какви ценности да подкрепим именно това ни прави хора и европейска цивилизация за разлика от маймуните на изток и техния манталитет

    Коментиран от #26

  • 21 Адолф Хитлер 2

    11 1 Отговор
    Тръмп никак не ми допада но е прав за най важното либералните политици и техния манталитет не се ли унищожат до крак то Америките Австралия Русия Европа нищо хубаво не ги чака до 50години вече няма да има връщане назад а пълна катастрофа за бялата раса и цивилизация
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Една прекрасна българска поговорка":

    не намесвай БЪЛГАРСКИТЕ поговорки при тия ЧУДОВИЩА УБИЙЦИ ПСИХОПАТИдаеш те са убийци
  • 23 Вирус

    4 1 Отговор
    Защото се води война . Да война но скрита . Големите риби ядат малките. Войни за ресурси злато,диаманти,петрол,пазари. За да не стане толкова очевадно им спретват революции или ги обвиняват в какви ли не престъпления срещу човечеството, природата,вселената и какво ли още не,после им изпращат войски за да ги омиротворят назначават им правителства изпълняващи техните искания. След като я разрушат започват отново да я градят но със техни си фирми и естествено им отпускат щедри заеми срещу послушание и прилична лихва. Е хайде кажи сега кой няма да се бори срещу тези "освободители" ще се борят със зъби и нокти. Във войната няма милост или умираш ти или другият. Та ти как искаш да се бият с тях като нямат атомни бомби ракети самолети. Партизанска борба.

    Коментиран от #27

  • 24 Даже "Факти" не толерира цинизъм и обида

    4 9 Отговор

    До коментар #18 от "Stéphanie 🎲":

    ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи...... А микрона поощрява обидни думи с прикритие за свобода на словото. Неговата вредност не е само за това а също така зо колониалните си болни амбиции като хитлер, напалеон.....

    Коментиран от #28

  • 25 минчо

    9 3 Отговор
    ИРАН Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА КОЯТО СЕ ХАРЕСВА НА МНОГО ХОРА.ПО ДОБРЕ ДА НЕ СЕ МЕСИ...НА КОЙТО НЕ МЕ ХАРЕСВА ЕС ДА СЕ МАХА ДА СИ ХОДИ В ПЯСЪЦИТЕ.ЕС И ХРИСТЯНСКИ СЪЮЗ И ТЕ ТРЯБВА ДА СЕОБРАЗЯВАТ
  • 26 Stéphanie 🎲

    3 7 Отговор

    До коментар #20 от "Адолф Хитлер 2":

    При нас е така във Франция,наблюдавам и младите хора не се вълнуват .И това е позитивно -един ден може би ще спре войната заради религия.При младите няма расизъм те са свикнали не правят разлика черно бяло евалла.Аз и мъжа ми сме малко по особенни при мен историята ни с Турция,при него идването на много мигранти преди не е било така ..При младежите това вече ги няма тези отживелици.Иска ми се някой ден наистина тези глупости да спрат цвят,религия...света би бил по хубав така мисля

    Коментиран от #31, #54

  • 27 Адолф Хитлер 2

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Вирус":

    По времето на турското робство не е имало ядрени оръжия за да говориш че трябва партизани тук говорим за манталитет ценности които Турция и Изтока нямат а за ресурси които говориш е напълно вярно

    Коментиран от #30

  • 28 Адолф Хитлер 2

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Даже "Факти" не толерира цинизъм и обида":

    Факти толерира обиди на Хасан имаше доста обидни коментари които си седяха а други които нямаше нито една обида бяха трити Делян Пеевски медии в Интернет цензурира единствено в полза на Турция
  • 29 минчо

    7 3 Отговор
    ФРАНЦУЗИТЕ СА ХОРА КОЙТО ЗА 1 УЧИТЕЛ ЩЕ ИЗБИЯТ 1000 ДРУГИ.ТАКА СА ДЪРЖАЛИ КОЛОНИЙТЕ В АФРИКА.НИЩО НАВО ПРОСТО ИМ ОТВЪРЗАХА РЪЦЕТЕ

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Адолф Хитлер 2

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Stéphanie 🎲":

    Аз не мисля че на хората с друг цвят и религия да им се дава шанс да живеят и да се смесват с белите европейски етноси, единственото за което бих те подкрепил е да не воюваме с тях но и да не ни закачат

    Коментиран от #37, #52

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Запознат

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Само ти ли не разбра,че даеш е творение на САЩ и Израел ? Терорягите от даеш унищожаваха джамиите и бесеха ходжите !!!Веднъж даеш погрешка обстрелва патрул на Израел, но веднага се извинява !!!Не бива да стреляш по господаря си !!!

    Коментиран от #38

  • 35 Адолф Хитлер 2

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "минчо":

    Не беше заради един учител а за африканския зоопарк кой ли от цивилизацията би се загрижил много ясно че колониалистите са си свършили работата както трябва но жалко че не са продължили

    Коментиран от #39

  • 36 Вулгарен татарино

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "Адолф Хитлер 2":

    Провери си миналото, ти ли живееш щасливо?

    Коментиран от #58

  • 37 Stéphanie 🎲

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Адолф Хитлер 2":

    И аз мисля като теб,но младите .....Е сега пускам телевизия още един атент в Ница 9ч.сутринта 😠
    Нападение с нож двама починали и ранени ,луда работа.

    Нападението е станало в църква, разположена в сърцето на град Ница.В понеделник вакацията свършва със страх ще оставя детето в училище ако го заведа страх ме е да не посегнат и на училищата......

    Коментиран от #41

  • 38 Адолф Хитлер 2

    8 0 Отговор

    До коментар #34 от "Запознат":

    Ако е така то робите са използвани по предназначение лошо е че воюват срещу християните и че не закачат евреите главните виновни за лошото в бялата раса

    Коментиран от #40

  • 39 Ето за такива вулгари

    0 4 Отговор

    До коментар #35 от "Адолф Хитлер 2":

    Е имало османско владичество.
  • 40 Я ти си забравил

    0 5 Отговор

    До коментар #38 от "Адолф Хитлер 2":

    500 години каки роби.

    Коментиран от #44

  • 41 Адолф Хитлер 2

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "Stéphanie 🎲":

    Остави детето не го води сега на училище щом стават атентати до успокояване на обстановката

    Коментиран от #43

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 След смели карикатури

    0 3 Отговор

    До коментар #41 от "Адолф Хитлер 2":

    съвет на страхливец към страхливец.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ти продължаваш

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "Адолф Хитлер 2":

    да робуваш. А това което пишеш явно ти е трудно, пречат ти клоните от върха на дървото.
  • 48 Ivan

    3 3 Отговор
    Да правиш карикатура на пророка е все едно да правиш карикатура на христос.ислям и християнството е едно.има само една разлика и тя е много съществена но четете.

    Коментиран от #50

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Гост

    2 1 Отговор
    Те французи са националисти. Пена 1989 ходи с приятеля директор в оцк, имаше племенница във франция, на гости. Мислили го за руснаци и с пренебрежение към руснаци, а те българи. Кво се учудвате. Избори в сащ. По време на избори пускат националистическата карта, а и този, който е обезглавил, колко ли е получил евра. Политика. Народа страда. Те си живеят. Обикновените хора си живеят, уважение има, но всичко идва от политиците. Факти може и без публикация.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Вълко Червенков

    2 2 Отговор
    Иран е ислямистки тумор,който трябва да бъде третиран оперативно,с химиотерапия или лъчетерапия.Не пречете на евреите да свършат мръсната работа.
  • 54 Вирус

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Stéphanie 🎲":

    Чудесна идея скъпа. Като за начало за сбъдването на тези неща спри да хулиш другите народи и религии. Ако искаш уважение и мир трябва да дадеш от същото,а и още нещо запомни както ти си отишла там за да припечелваш пари така и другите. Борба за хляб и оцеляване
  • 55 стоян

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "ПАЧКА ЧЕКМЕДЖЕ":

    До 4 ком -другарю -а избора на фигуранта назначен за президент от бсп-кгб -не беше ли фалшифициран-каква наглост от вас кумунягите -като не спечелите избора е фалшиф
  • 56 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Аз съм християнин но напълно те подкрепям. Никой няма паво да се подиграва с вярата на хората.

    Коментиран от #57

  • 57 да правилно

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "гост":

    Само с тази забележка, че когато има налице обида си има съдилища - да се съдят. Защото който тръгва с ножа да коли в крайна сметка губи.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Аве Адолф Хайл

    2 0 Отговор
    Там където има мюсли , има и проблем , това са световно известни факти . Макрон и Меркел са хората , които напълниха Европа със всякаква мюсли смет, и промениха етническата и религиозна карта на континента . Сега ще сърбат попарата и всички ще платим много скъпо за прочистването на Европа от тези исламисти - терористи , защото всеки един от тая мюсли смет , е потенциялен и възможен терорист .